UGC politika çizgisinde Pınarayı Vijayan, MK Stalin'in çağrısına yanıt veriyor

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Chennai:

Kerala Başbakanı Pinarayi Vijayan, Üniversite Ödenek Komisyonu'nun yeni kural taslağının hükümlerini eleştirirken Tamil Nadu mevkidaşı MK Stalin'e katıldı. Bay Vijayan, Salı günü Kerala Meclisine yönergelerin geri çekilmesini talep eden bir karar sundu.

Pazartesi günü Bay Stalin, bazı kesimlerin “devletin eğitim sistemi ve eğitim politikalarıyla çeliştiğini” ve devlet üniversitelerinin bütünlüğüne, özerkliğine ve gelişimine meydan okuduğunu söyledi. Birlik Eğitim Bakanı Dharmendra Pradhan'ı bu kuralları gözden geçirmeye çağırdı. kaldırmak.

Kırmızı bayrak bölümleri ayrıca Tamil Nadu ve Kerala'da tartışmalı bir konu olan devlet üniversitelerinin rektör yardımcılarının seçimi ve atanmasına ilişkin bir madde içeriyordu.

Her eyalette hükümet, valinin süreç üzerindeki etkisini (fiili şansölye olarak) sınırlandıracak bir yasanın çıkarılması konusunda ilgili valilerle uzun süredir devam eden bir anlaşmazlık içinde. Söz konusu madde, valinin arama komitesine bir UGC üyesi atamasına izin veriyor.

Yüksek Mahkeme, Tamil Nadu hükümetinin, valinin seçim komitelerine bir UGC adayının dahil edilmesi konusunda ısrar etmesi nedeniyle en az altı üniversitede rektör yardımcısının bulunmadığı yönündeki savunmasını dinliyor. Devlet, bu üniversitelerin tüzüklerinde buna gerek olmadığını belirtti.

UGC, Birlik Eğitim Bakanlığının yasal bir organıdır.

Bay Stalin, desteği artırmak için BJP veya müttefikleri tarafından yönetilmeyen eyaletlerin başbakanlarına bir mektup yazarak, kendi hükümetinin 9 Ocak'ta aldığı kararlara benzer kararlar almalarını istedi.

Delhi, Himaşal Pradeş, Karnataka, Jharkhand, Jammu ve Keşmir, Pencap, Telangana ve Bengal başbakanlarının yanı sıra Bay Vijayan'a mektuplar gönderildi.

“İktidarı merkezileştirmeye ve ülkemizin federal yapısını baltalamaya yönelik bu girişimlere karşı birlikte durmamız kritik önem taşıyor. Bu talebi dikkate alıp toplantılarınızda karar çıkması için gerekli adımları atarsanız çok sevinirim” demişti Sayın Stalin.

Ve DMK sözcüsü Dr. Syed Hafeezullah bu sabah kısa bir Haber açıklamasında iktidar partisinin tutumunun altını çizdi. “Devlet üniversitelerinde rektör yardımcılarının atanmasına ilişkin mevcut UGC yönergeleri, seçilmiş eyalet hükümetlerini haklarından tamamen mahrum bıraktı. Eğitim eş zamanlı adaylar listesinde yer alıyor… ancak sendika hükümetinin bunu sendika listesine dahil etmesi işbirlikçi federalizmin ruhuna aykırı ve kabul edilemez” dedi.

Dr. Hafeezullah, yeni UGC kurallarının ardındaki mantığın, yani bunların eğitim kalitesinin artırılmasına yardımcı olacağını söylediği şeyi sorguladı. Tamil Nadu'nun bu alanda halihazırda “öncü” olduğuna dikkat çekti; Ulusal Kurumsal Araştırma Çerçevesine göre ülkedeki en iyi 100 üniversitenin birçoğu Tamil Nadu'dandır.

“UGC ve sendika hükümetinin eğitim konusunda Tamil Nadu'dan öğreneceği çok şey var… dolayısıyla başbakan eyalet liderlerine eyaletlerin haklarını ve seçilmiş hükümetlere yönelik anayasal garantileri korumak için bir mektup yazdı” dedi.

Yeni UGC yönergelerindeki diğer çekişme noktaları arasında, lisans ve lisansüstü dersler için giriş sınavlarının getirilmesi ve öğrencilerin orta öğretim derslerinden bağımsız olarak herhangi bir dereceyi takip etmelerine olanak tanıyan Çoklu Giriş, Çoklu Çıkış teklifi yer alıyor.

Teorik olarak bu, liberal sanatlar alanında dört yıllık diplomaya sahip bir öğrencinin daha sonra mühendislik veya teknolojiyle ilgili bir alanda yüksek lisans eğitimi almasına olanak tanıyacaktır.

Ajanslardan gelen girdilerle

Haberler artık WhatsApp kanallarında mevcut. Sohbetinizde Haberler'den en son güncellemeleri almak için bağlantıya tıklayın.