Brooklyn Dodgers'ın genç yeteneği Tommy Brown 97 yaşında hayatını kaybetti

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Ağustos 1944'te Brooklyn Dodgers adına 16 yaşındayken kısa stoper olarak ilk maçına çıktığında modern Major League Baseball'un en genç pozisyon oyuncusu olan Tommy Brown, Çarşamba günü Altamonte Springs, Florida'da öldü. 97 yaşındaydı.

Kızı Pamela Brown Leon, sebebinin Orlando'nun kuzeyindeki Altamonte Springs'teki evinin yakınındaki bir rehabilitasyon merkezinde yakın zamanda düşmeden kaynaklanan komplikasyonlar olduğunu söyledi.

1943 baharında Brown, Brooklyn'in Prospect Park'ındaki beyzbol kompleksi Parade Ground'daki Brooklyn Dodgers deneme kampına katılan yaklaşık 3.000 genç arasındaydı. Dodgers onu bir sonraki sezonun başında çiftlik sistemine dahil etti.

3 Ağustos 1944'te, Dodgers'ın Newport News, Virginia'daki çiftlik takımlarından çağrılmasından yeni çıkan Brown, ligdeki ilk maçına Dodgers'ın kendi stadyumu Ebbets Field'da Chicago Cubs'a karşı çift kafalı bir stoper olarak çıktı. .

Her iki maçta da Brown'ın bir double ve bir single'ı vardı, ancak yerden gelen topun bacaklarının arasından geçmesine izin verdi ve saha içi ısınma sırasında yaptığı atışlar, 1,80'lik Dodgers'ın ilk kalecisi Howie Schultz'un ulaşamayacağı bir yere gitti. Kim Steeple olarak biliniyordu.

O uzun ağustos öğleden sonrasında gergin olmasına rağmen Brown beyzbol rekorları kitabına girdi ve orada kaldı.

Dodger'ın ilk yıllarını hatırlayarak uzun süre sonra Los Angeles Times'a “Bir süreliğine onların başlangıçlarından biriydim ve beyzbol hakkında bildiğim en iyi şey topun yuvarlak olduğuydu” dedi.

Brown, Dodgers'a, birçok büyük lig oyuncusunun İkinci Dünya Savaşı sırasında orduya katıldığı ve takımları yedek oyuncu bulmaya zorladığı bir dönemde geldi. Brown, deplasmanda Donanma takımlarında stoper oynayan gelecekteki Hall of Famer Pee Wee Reese'in yedeğiydi.

Brown, öldüğünde aynı zamanda büyük ligde kendi sahasında gol atan en genç oyuncu rekorunu da elinde tutuyordu. 20 Ağustos 1945'te Pittsburgh Pirates takımından Preacher Roe ile karşılaştığında 17 yıl 8 ay 14 günlüktü, daha sonra Dodgers rotasyonunda önde gelen bir başlangıçtı.

Brown aynı zamanda Jackie Robinson'ın ilk kez Major League Baseball'a girdiği 1947 Brooklyn Dodgers takımının hayatta kalan son üyesiydi.

Brown'ın vuruş ortalaması sadece 0,164'tü ve 1944 sezonunun son iki ayında düzenli olarak stoperde oynarken 16 hata yaptı. Teknik direktör Leo Durocher, sprey atışlarından dolayı ona Buckshot adını verdi.

Ancak Brown dokuz yıllık kariyerine büyük liglerde, özellikle de Dodgers'da başladı. Genellikle yedek oyuncuydu ancak yakalayıcı dışında her pozisyonda oynadı.

Thomas Michael Brown, 6 Aralık 1927'de Brooklyn'in Bensonhurst bölgesinde doğdu. Brooklyn sahilinde bir amcasının yanında çalışmak için 12 yaşında okulu bıraktı.

Brown, daha sonra Dodgers'ın ilk temel koçu olacak olan menajer Jake Pitler'in yanında oynadığı Newport News'ten çağrıldığında sadece 0,297'lik bir sayıya ulaşıyordu.

Brown, Amerikan Beyzbol Araştırmaları Derneği'ne verdiği bir röportajda, “Pitler beni aradı ve çantamı toplamamı, Durocher'ın Dodgers'ında stoper oynamamı istediğini söyledi” diye anımsıyordu. “'Hayır, gitmek istemiyorum' dedim.” Ona bu yılı bitirmeme izin vermesini söyledim. İyi vurdum ve çok şey öğrendim. Ama o, “Hayır, hemen gitmelisin” dedi.

“Bütün gece o trene bindim,” diye devam etti, “ve sonra kulüp binasına gittim ve onlara trenden yeni indiğimi söyledim.” Durocher, bir Doubleheaders oynamış olmamızı ve benim oynamamı umursamadığını söyledi.”

Brown'ın 16 yıl 241 günlükken ilk maçına çıkması, Hamilton, Ohio'lu solak atıcı Joe Nuxhall'ın 15 yaşındayken Cincinnati'de oynadığı maçta en genç modern büyük lig oyuncusu olmasından iki ay sonra geldi. Kırmızılar ve 10 ay.

Brown, 1945'te Dodgers'ın kısa stoper işini, mükemmel keman çalmasıyla özellikle övülen bir başka savaş zamanı umudu olan Eddie Basinski ile paylaştı. Brown, savaş sonrası ilk sezonunu Orduda geçirdikten sonra Dodgers'a geri döndü.

Çok fazla ortalama alamadı. Ancak sağ elini kullanan smaçör Brown, 6 fit 10 inç ve 170 pound'da bir miktar güce sahipti; bu, zamanının bir saha oyuncusu için iyi bir boyuttu ve Eylül 1950'de Ebbets Field'da Brown Boy'a karşı oynanan bir maçta üç home run yaptı. Bu sezon yedi golle Ulusal Lig'e liderlik etti.

Ancak Reese'in stoperde olması ve harika bir saha oyuncusu olan Billy Cox'un üçüncü kalede olması ve Duke Snider ile Carl Furillo'nun Brown'ın zaman zaman oynadığı dış sahada iki yeri tutması nedeniyle kadroda ona pek yer yoktu.

Haziran 1951'de Philadelphia Phillies'e takas edildi. Haziran 1952'de onu Cubs'a gönderdiler ve sezonun ikinci yarısında 61 maçta 0.320'ye ulaştı. Ancak 1953'te soldu ve reşit olmayanlara geri döndü. 31 yaşında emekli oldu ve bir daha asla birinciliğe ulaşamadı.

Brown, Southern Association'ın Nashville Vols'unda birkaç küçük lig sezonu geçirdikten sonra oynadığı yılların ardından Nashville'e yerleşti. Uzun yıllar Ford cam fabrikasında çalıştı ve ardından Florida'ya taşındı.

Kızının yanı sıra eşi Ellen Brown ve oğlu William hayatta kaldı.

Brown'ın 31 home run ile kariyer vuruş ortalaması 0,241'di.

Sopasında biraz patlama olmasına rağmen, 1940'ların Dodgers sponsorunun vuruculara verdiği ortak bir ödülü kaçırdı: Eski Altın sigaralar.

Dodgers yayıncısı Red Barber bir keresinde “Homer'lara 'Eski Goldies' adını verdik” diye anımsıyordu. “Ne zaman bir oyuncu sayı atsa, bir kutu Eski Altını ekran boyunca yuvarlardık. Ekranda bir delik vardı ve batboy onu oyuncu için yakaladı. Tommy Brown bir tane vurduğunda Durocher, 'Sigaraları bana ver, o sigara içmek için çok genç' dedi.”

Hank Sanders raporlamaya katkıda bulundu. Sheelagh McNeill araştırmaya katkıda bulunmuştur.