YÖK’te dönem teslim

CatWalk

New member
YÖK Başkanlığı nazaranvini Özvar’a devreden Saraç, YÖK Başkanlığında düzenlenen merasimde yaptığı konuşmada, iki periyot başkanlığını yürüttüğü YÖK üyeliğinin, 20 Temmuz 2021’de bitmiş olduğini belirtti.

Bu müddet ortasında, “yeni ve ilk” olan bir fazlaca projeyi hayata geçirdiklerini ve bunların sonuçlarının da alınmaya başlandığını tabir eden Saraç, “müdahaleci YÖK”ü geçmişte bıraktıklarını, yetki devreden ve yetki paylaşan “Yeni YÖK”ün inşa sürecini başlattıklarını aktardı. Saraç, misyon mühleti içerisinde yapılan proje ve teşebbüslerin destekleyicisi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek, YÖK’ün yeni lideri Prof. Dr. Erol Özvar’a çalışmalarında muvaffakiyetler diledi.

nazaranv müddetinin sona ermesine yönelik medyada yer alan tartışmaların hatırlatılması üzerine Saraç, şunları kaydetti: “Ben 2 periyot başkanlık etmiş bir YÖK lideriyim. Bildiğiniz üzere yüksek öğretim sisteminde rektörlerde de 2 periyot mühleti var. Bu mevzuatla belirlenmemiş olsa da bir teamül halinde devam etmektedir. Tıpkı biçimde ben müteaddit kezler, çeşitli yerler ve vakit içinderda YÖK liderlerinin da 3 periyot yani 12 yıllık bir başkanlık süresinin fazlaca fazla olduğunu ve gerçek olmadığını söz etmiştim. ötürüsıyla bakılırsav müddetim 2 devri tamamlanmış bir biçimde bitmiştir. Yaptıklarımız ortadadır, yaptıklarımızın da esasen bir hülasasını bugün kamuoyuyla paylaştık.”

“AKADEMİK PERFORMANS ODAKLI BİR İDARE ANLAYIŞIYLA ÇALIŞACAĞIZ”

misyona atanan Özvarsa Saraç’a, uzun yıllar YÖK’e yaptığı katkılar ve hizmetler ötürüsıyla teşekkür etti. Saraç’ı, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlık nazaranvine atanması ötürüsıyla tebrik eden Özvar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendisini YÖK Başkanlığına ataması niçiniyle teşekkür etti.

“Bu yeni devirle birlikte bizler de tıpkı bizdilk evvel başkanlık yapan hocalarımız üzere bu kuruma ve Türkiye’nin yüksek öğretim hayatına elimizden geldiği ölçüde emek harcayacağız.” tabirini kullanan Özvar, akademik performans odaklı bir idare anlayışıyla çalışacaklarını söylemiş oldu.

Prof. Dr. Özvar, kelamlarını şu biçimde sürdürdü: “Akademik performans odaklı yönetim anlayışının yanı sıra hiç elbet yükseköğretim kurumlarının üzerine düşen eğitim-öğretimde kalitenin artırılması, araştırma geliştirme faaliyetlerinin en yüksek seviyeye çıkması ve özellikle üniversite-sanayi iş birliği konusunda YÖK olarak üzerimize düşen rehberlik, istikamet gösterme ve öbür çalışmaları elimizden geldiği en uygun biçimde yerine getirmeye çalışacağız. Hürmet bedel basın mensuplarından inşallah bundan daha sonra yapacağımız hoş faaliyetlerde desteklerinizi bekliyoruz. Kusur yaptığımız vakit ikazlarınızı hiç elbet dikkate alacağız, daha sonrasında kendimizi düzeltmeye çalışacağız.”

YÖK Yürütme Heyeti üyeleri ve kimi YÖK yetkililerinin de katıldığı dönem teslim merasimi, karşılıklı ikram takdimiyle son buldu.