Ulusal Eğitim Bakanı Özer’den yeni eğitim öğretim yılı iletisi Açıklaması

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Ulusal Eğitim Bakanı Özer’den yeni eğitim öğretim yılı iletisi Açıklaması Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimin yerini hiç bir şeyin tutamayacağını belirterek, “En değerli varlıklarımızı, evlatlarımızı, korumak için tüm önlemlerin alındığından emin ve müsterih bir halde başlamak bizim en büyük önceliğimizdi. Bu hususta gereken tüm çalışmaların yapıldığını net bir lisanla söylemek isterim.” değerlendirmesinde bulundu.

Özer, 2021-2022 eğitim öğretim yılı ötürüsıyla yayımladığı iletisinde, bugün ülkenin dört bir yanında çocukların, okulları ve öğretmenleriyle buluştuğunu belirtti.

“Yüz yüze eğitime hasret kaldığımız o uzun mühletin akabinde artık nihayet gerekli koşullar oluşturulmuş, tüm tedbirler alınmış biçimde birbirimize merhaba demenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz.” sözünü kullanan Özer, öğrencilerden öğretmenlere, eğitim çalışanlarından velilere, eğitimin tüm paydaşlarıyla bilimin ışığında alınacak her türlü önlem ve el birliğiyle okulları açık tutmanın eforu ortasında olunacağını vurguladı.

Özer, şöyleki devam etti:

“Salgın sürecinde kazandığımız dijital maharetleri daha da arttırarak bu olumlu gelişmeyi tıpkı platformlarda devam ettirecek olsak da sınıflarda yapılacak yüz yüze eğitimin yerini hiç bir şeyin tutamayacağının hepimiz farkındayız. elbette en değerli varlıklarımızı, evlatlarımızı, korumak için tüm önlemlerin alındığından emin ve müsterih bir biçimde başlamak bizim en büyük önceliğimizdi. Bu mevzuda gereken tüm çalışmaların yapıldığını net bir lisanla söylemek isterim. Artık bir arada çıktığımız bu seyahatte sıra bilginin, faziletin, hoş davranışların çocuklarımıza aktarılmasına gelmiştir.”

İletisinde öğretmenlere de seslenen Özer, “Öğretmenliğin kalple seçilen bir meslek olduğunu daha evvel de tabir etmiştim. Öğrencilerinizin sevgisiyle dolu kalplerinizle, ışığınızla onlara kılavuzluk etmek için gerekeni ve fazlasını canla başla yapacağınızdan hiç kuşkum yok.” tabirini kullandı.

Öğrenci, veli ve öğretmenlerin bu sistemin sacayağını oluşturduğuna işaret eden Özer, öğrencilerin daha yeterli kaidelerde yetişmeleri için velilerin de dayanağını almanın, değerli bir konu olduğunu, bu seyahatte velilerle birlikte yol almanın çabası ortasında olacaklarını bildirdi.

Bakan Özer, bildirisinde şunları kaydetti:

“Nesillerimizin kuvvetli yarınlara ulaşması, ulusal kültürümüzün ve medeniyetimizin çağın bilgi ve maharetleriyle yükselmesi kuvvetli bir eğitim öğretim sistemine bağlıdır. Bu kutsal yolda karşılaşılan her türlü zorluk karşısında milletçe birleşip ortak paydada buluşmak, tüm sıkıntıların tahlili ve geleceğimiz için mühimdir. Muvaffakiyet, ortak bir mutabakatın ve tertipli çalışmanın mahsulüdür. Bu vesileyle 2021-2022 eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize iyi uğurlu olmasını dilerim.”

Kaynak: Anadolu Ajansı / Ali Kemal Akan