Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba: “Tüm Ukraynalı turistleri Antalya’ya gelmeye davet ediyorum”

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba: “Tüm Ukraynalı turistleri Antalya’ya gelmeye davet ediyorum” Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba: “Tüm Ukraynalı turistleri Antalya‘ya gelmeye davet ediyorum”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba:

“Ne kadar epeyce Ukraynalı turist aşı olursa ne kadar hayli giriş kuralları kısıtlanmazsa o kadar fazlaca Ukraynalı turist buraya gelecek”

“Yazın sonuna kadar Ukraynalı turist sayısında yalnızca üst giden bir dinamiğe şahitlik edeceğiz”

“Antalya’da en çok turistin Ukrayna’dan olduğunu öğrendim”

ANTALYA – Antalya müzesini ziyaret eden Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, “Tüm Ukraynalı turistleri Antalya’ya gelmeye davet ediyorum. Ne kadar fazlaca Ukraynalı turist aşı olursa ne kadar fazlaca giriş kuralları kısıtlanmazsa o kadar fazlaca Ukraynalı turist buraya gelecek. Bence yazın sonuna kadar Ukraynalı turist sayısında yalnızca üst giden bir dinamiğe şahitlik edeceğiz” kelamlarına yer verdi.

Antalya’da yürütülen Diplomasi Formu’nun çalışmalarına katılmak hedefiyle kente gelen Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Antalya Müzesi’ni ziyaret ederek Ukraynaca sesli rehberinin açılışı yaptı. Müze Müdürü Mustafa Demirel tarafınca karşılanan Bakan Kuleba, müze hakkında sık sık bilgi aldı. Açılışın akabinde müzeyi gezen Kuleba’nın yapıtlara büyük ilgi gösterdiği görüldü. Kuleba, birtakım yapıtların yanında durarak Ukrayna’ca sesli rehber üzerinden eserler hakkında bilgi aldı.

“Antalya’da en çok turistin Ukrayna’dan olduğunu öğrendim”

Açılışın akabinde kısa bir açıklama yapan Bakan Kuleba, “Büyük bir memnuniyetler Antalya müzesinde Ukrayna’ca sesli rehberini dinlemiş oldum. Dün ise tıpkı biçimde fazlaca büyük bir memnuniyetle Antalya’da en çok turistin Ukrayna’dan olduğunu öğrendim. Kelam konusu sesli rehberler yardımıyla Ukraynalı turistler hem buradaki hoş denizin keyfini sürecekler, tıpkı vakitte Türkiye’nin sahip olmuş olduğu fazlaca kadim bir tarihi yakından keşfetme ve öğrenme fırsatını yakalayacaklar. Ukrayna sesli rehberin bulunmasına müsaade eden Antalya müzesi genel müdürüne teşekkür ederim” açıklamasına yer verdi.

“Ukraynalı turist sayısında yalnızca üst giden bir dinamiğe şahitlik edeceğiz”

Tüm Ukraynalı turistleri Antalya’ya gelmeye davet eden Bakan Kuleba, “Buraya gelirken tıpkı zamandanizin keyfini sürmeye hem de buranın külçeşidini öğrenmek için müzeye geldiklerinde kesinlikle bir Ukrayna’ca sesli rehberi rica etmelerini istiyorum. Ne kadar epey Ukraynalı turist aşı olursa ne kadar epeyce giriş kuralları kısıtlanmazsa o kadar hayli Ukraynalı turist buraya gelecek. Bence yazın sonuna kadar Ukraynalı turist sayısında yalnızca üst giden bir dinamiğe şahitlik edeceğiz. Tek Ukraynalı üzüldüğüm nokta o turistlerin içinde olamamamdır; zira yaz boyunca çalışacağım” kelamlarına yer verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ertuğrul Gün