Türkmenistan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Devlet İşbirliği Nişanı”

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Türkmenistan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Devlet İşbirliği Nişanı” Türkmenistan Devlet Lideri Gurbangulu Berdimuhamedov tarafınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a “Türkmenistan Devlet İşbirliği Nişanı” takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti kapsamında Türkmenistan Devlet Lideri Gurbangulu Berdimuhamedov ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cet yurdu Türkmenistan’a gelmekten büyük bir memnunluk duyduğunu tabir eden Erdoğan, Türkmenistan’ın bağımsızlığının 30’uncu yıl dönümünü tebrik etti. Türkiye’nin Türkmenistan’ın bağımsızlığını tanıyan birinci olduğunu ve başşehir Aşkabat’ta birinci büyükelçilik açan ülke olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kardeşlik münasebetlerimiz çerçevesinde Türkmenistan’ı ve muvaffakiyetle sürdürdüğü tarafsızlık statüsünü desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

“TİCARET HACMİMİZİ BİRİNCİ PLANDA 5 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK GEREKLİ ADIMLARI ATMAK KONUSUNDA KARARLIYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Devlet Lideri ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde kemik kardeşliğine dayanan bağlarımızı tüm boyutlarıyla ele aldık. Ticaret hacmimizi birinci planda 5 milyar dolara çıkarmak gerekli adımları atmak konusunda kararlıyız. Kara ve havayolu nakliyatının yanı sıra güç alanındaki işbirliğimizi geliştirmek gayesiyle yapabileceklerimiz hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Tarihi ve kültürel iştirake dayalı stratejik işbirliğimiz çerçevesinde eğitim, kültür, gençlik ve spor üzere beşeri alanlardaki bağlarımıza yeni bir ivme kazandırmak konusunda hemfikiriz” dedi.

İmzalanan 9 unsurluk ortak bildiri ile Türkmenistan’da olan ilgilerin daha da güçlendiğini tabir eden Erdoğan, “Yarın da Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Tepesi vesilesiyle başka dost ve kardeş ülke başkanlarıyla teşkilat çerçevesindeki işbirliğimizi nasıl daha da ilerletebiliriz tek tek görüşme fırsatı bulacağız” dedi.

ERDOĞAN’A “DEVLET İŞBİRLİĞİ NİŞANI”

Ortak basın toplantısının akabinde Türkmenistan Devlet Lideri Gurbangulu Berdimuhamedov tarafınca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkmenistan Devlet İşbirliği Nişanı takdim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan nişan tevcih merasiminde yaptığı konuşmada ise, kendisine verilen nişandan dolayı onur duyduğunu aktararak, “Bu nişanla şahsıma gösterilen teveccüh için yürekten teşekkür ederim. Bu nişana layık görülmem cet yurdumuz Türkmenistan’a gerçekleştirdiğim resmi ziyareti taçlandırmıştır. Ülkelerimiz içindeki dostluk ve karşılıklı muhabbetin yeni bir sembolü olarak gördüğüm bu nişanla kemik kardeşliğimiz bir kere daha perçinlenmiştir. Bu nişan bana hem de Türkiye-Türkmenistan dayanışmasını daha da ilerilere taşıma mesuliyetini yüklemektedir. BU vazifeyi büyük heyecan ve gururla yerine getireceğim” dedi.

(İHA)

İhlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri