Telanganalı kadın üç kamu görevi aldı ve şimdi IAS memuru olmayı hedefliyor

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Bhadradri Kothagudem:

Bhadradri Kothagudem bölgesindeki Dammapeta köyünden genç bir kadın olan Bhogi Sammakka, tamamen kendi hazırlığı sayesinde sadece bir veya iki değil üç devlet işini güvence altına alma gibi etkileyici bir başarı elde etti. Bayan Sammakka artık gözünü daha yükseğe dikiyor ve Hindistan İdari Servisi (IAS) memuru olarak kariyerine devam ediyor.

ANI ile konuşurken şunları söyledi: “Annemin adı Bhogi Ramana ve babamın adı Bhogi Satyam. Bhadradri Kothagudem bölgesindeki Dammapeta köyünden geliyoruz. Babam Hamali işçisi, annem ise Anganwadi öğretmeni. Yakın zamanda Telangana Eyaleti Kamu Hizmeti Komisyonu (TGPSC) tarafından İngilizce Kıdemli Öğretim Görevlisi olarak seçildim ve ayrıca Telangana Eyaleti Polis İşe Alma Kurulu tarafından yapılan bir sınavla Telangana Polisinde Sivil Polis Memuru olarak seçildim. Ayrıca Asistan Yardımcısı olarak da seçildim. TGPSC'nin Grup IV sınavıyla seçildi.

“Bu üç devlet işini de evde hazırlanarak ve hiçbir kurumdan koçluk dersi almayarak elde ettim. İnsanlar genellikle devlette iş bulmak için koçluk kurumlarına gitmeleri gerektiğini düşünürler. Ancak kendi başınıza öğrenebilirseniz bir şeyler başarabilirsiniz.” “Koçluk kurumu olmayan herhangi bir iş” diye ekledi.

Bayan Sammakka, eğitimini bir devlet okulunda tamamladığını, orta ve lisans eğitimine köyünün yakınındaki özel bir kolejde devam ettiğini ve Osmania Üniversitesi'nden İngilizce alanında yüksek lisans derecesi aldığını açıkladı.

“Öğrenimimi köyümdeki devlet okulunda tamamladım. Ortaokulu bitirdim ve köyümün yakınındaki özel bir kolejden mezun oldum. Yüksek lisansımı Osmaniye Üniversitesi'nde İngilizce üzerine yaptım. Eğitimimi tamamladıktan sonra köyüme gelip anneannemin evinde kendime ayrı bir oda oluşturdum. Hazırlıklarımı bu odada tamamladım.

Ayrıca en büyük hayalinin Birlik Kamu Hizmeti Komisyonu (UPSC) sınavını kazanıp IAS memuru olmak olduğunu belirtti.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)