Telangana Meclisi Seçimleri 2023 – Rahul Gandhi, BJP’nin Telangana Başbakanının iddiası üzerine: %2 oy alacaklar

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Rahul Gandhi, Kongre’nin Telangana’daki BJP aracının dört lastiğini “deldiğini” söyledi.

Haydarabad:

Kongre lideri Rahul Gandhi Çarşamba günü BJP’nin, Telangana başbakanlığı görevi için geri kasttan bir aday gösterme vaadiyle alay etti ve sadece çok küçük bir oy yüzdesi elde ederse bunu nasıl yapabileceğini merak etti.

Telangana’daki Kalwakurthy, Jadcherla ve Shadnagar’da halka açık toplantılarda konuşan Bay Gandhi, BJP liderlerinin her zaman eyaletteki şanslarıyla övündüklerini söyledi. Ancak Telangana’da Kongre, BJP aracının dört lastiğini “deldi”.

“Burada yüzde iki oy alacaksınız, nasıl başbakan olacaksınız?” diye sordu.

Birlik İçişleri Bakanı Amit Shah geçtiğimiz günlerde bir seçim mitinginde, BJP’nin 30 Kasım meclis seçimlerinden sonra Telangana’da iktidara gelmesi halinde başbakan olarak geri kalmış bir sınıf liderini atayacağını açıklamıştı.

Bay Gandhi ayrıca Başbakan Narendra Modi’yi de eleştirdi ve başbakanın ABD’ye gideceğini ve Amerika başkanı olarak bir OBC adayını aday göstereceğini açıklayacağını söyledi.

“Amerika’da başkan, burada (Telangana) başbakan yapamazsınız” dedi.

AIMIM’e atıfta bulunan Bay Gandhi, Asaduddin Owaisi liderliğindeki partinin, Kongre’nin BJP’ye karşı savaştığı her yerde safran partisinden para alarak aday çıkardığını iddia etti.

“Seçimlere katılmak için nereye gidersek gidelim… Assam, Madhya Pradesh, Rajasthan, Maharashtra, Tripura, Kongre partisinin BJP ile kavga ettiği her yerde, MIM partisi BJP’den para alıyor ve adayları oraya gönderiyor.” diye iddia etti.

Kongre, Telangana’da nasıl “BJP’nin lastiklerini kestiyse” aynısını Hindistan’da da yapacak.

“Önce Telangana’da kazanmalıyız. Madhya Pradesh, Rajasthan ve Chattisgarh’da kazanacağız ve daha sonra 2024’te Delhi’yi (Lok Sabha) kazanacağız” dedi.

“BJP, BRS ve AIMIM’in bir olduğu” iddiasını yineledi. “Bu üçü birlikte çalışıyor.” “…BJP ile BRS arasında zımni bir anlaşma yoksa neden başbakanınıza karşı tek bir dava bile yok?” diye sordu.

BRS’nin üç tarım yasası konusunda Parlamento’da BJP’yi desteklediğini hatırlattı.

Kongre lideri, partisinin Telangana’da iktidara gelmesi durumunda kast sayımı yapma sözü verdi.

Gelecek yıl Lok Sabha seçimlerinden sonra Kongre’nin iktidara gelmesi durumunda ülkede kast sayımının da yapılacağını sözlerine ekledi.

Başbakanın Kaleswaram projesinde 1.000 Rs crore’yi “hile yaptığını” iddia eden Bay Gandhi, Shadnagar’daki insanlara partisi tarafından yapılmış sahte bir “Kaleswaram ATM’si” gösterdi.

Kaleswaram projesindeki Medigadda barajının bazı “sütunlarının” “battığı” yönündeki raporlara atıfta bulunarak, KCR’nin bölgeyi incelemesi gerektiğini söyledi.

RSS-BJP’nin ülkede nefret yaydığını iddia ederek ‘Mohabbat Ki Dukan’ açılmasını talep etti. Kendisine karşı açılan 24 davayı Ordu personeline verilen madalyalara benzetti.

“Sabah uyandığımda BJP bana saldırmazsa ya da benim hakkımda kötü konuşmazlarsa eğlenmiyorum demektir” diye espri yaptı.

“Onları (rakipleri) o kadar şok ettim ki 24 saat benim hakkımda konuşuyorlar. Narendra Modi ji ve KCR gece uyuyorlar ve bir anda rüyalarında beni görüyorlar” dedi.

Ayrıca Kongre’nin ‘Mahalakshmi’ programı kapsamında kadınlara her ay 2.500 Rupi, 500 Rupi karşılığında LPG tüpü sağlanması ve kadınlara ücretsiz otobüs yolculuğu dahil olmak üzere anket vaatlerinin altını çizdi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)