Telangana Meclisi Seçimi, Kongre, KCR, Revanth Reddy, BJP, Kamareddy Sonuç: Telangana’da yenilgi ama BJP geride kaldı

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
BJP’den KV Rama Reddy, Telangana Başbakanı KCR’yi ve Kongre’den Kamareddy’den Revanth Reddy’yi yendi.

Yeni Delhi:

BJP, Telangana meclis seçimlerinde başarısız oldu – saat 18.30’da liderdi ya da 111 sandalyeden yalnızca sekizini kazanmıştı ve Kongre’nin, görevden ayrılan Başbakan K. Chandrasekhar Rao’nun (KCR) BRS’yi devirmesini izlemek zorunda kaldı. Mayıs 2014’ten beri iktidarda.

Bununla birlikte BJP, KV Ramana Reddy’nin – “Telangana’nın Babası” olarak selamlanan – görevden ayrılan başbakan K Chandrasekhar Rao’yu ve planını sahneye koyan yeni atanan Kongre eyalet şefi Revanth Reddy’yi alt etmesiyle Kamareddy’de önemli bir çifte darbe indirdi. partinin zaferi.

Ramana Reddy, K Chandrasekhar Rao’nun 59.911 ve Revanth Reddy’nin 54.916 oylarına karşı 66.652 oy aldı ve sonuçta en yakın rakibe karşı 6.741 oyla rahat bir zafer kazandı.

BJP lideri zaferinin ardından şunları söyledi: “Her ikisini de normal adaylar olarak gördüm. İnsanlar beni çok destekledi ve buradan kazanmamın nedeni de bu… Kamareddy’den MLA oldum. Sadece 65.000 seçmenin MLA’sı olmadığımı, aynı zamanda 4.000 seçmenin MLA’sı olduğumu söylemek istiyorum…”

Hem KCR hem de Revanth Reddy ikişer sandalye için mücadele ettiğinden, bu daha çok BRS ve Kongre için bir prestij kaybıdır. KCR, kalesi Gajwel’den önde gidiyor ve muhtemelen rahat bir şekilde kazanırken Revanth Reddy, Kodangal’dan 32.000’den fazla oyla kazandı.

OKU | Üçüncü Cephe’nin hayallerinden Telangana’ya zorunlu inişe, KCR’nin muazzam U dönüşü

Ancak bu BJP için önemli bir sonuçtur.

Telangana seçimleri, gelecek yıl yapılacak genel seçimler öncesinde Hindistan’ın güneyinde yer edinme şansı sağlayan “Güney Misyonu”nun ilk bölümüydü. BJP’nin şu anda ülkenin güneyinde kendi eyaleti yok ve bu da geleneksel olarak onun için çözülmesi zor bir durum.

Parti, bu yılın başlarında Kongre tarafından devrilene kadar Karnataka’da iktidardaydı ve Kerala onun cazibesine karşı bağışıklığını koruyor; BJP 2021’de 113 sandalyeden sıfırını, 2016’da ise 98 sandalyeden birini kazandı.

OKU | “BRS geri dönecek”: Telangana bakanı KTR yenilgiyi kabul etti

Geçtiğimiz yıl Tamil Nadu’da, o zamanlar AIADMK ile ittifak halinde olan BJP oylamayla reddedildi ve bölgesel parti o zamandan beri yerel siyasetin hakim olduğu bir devletle bağlarını kopardı.

Telangana seçimleri yaklaşırken BJP elinden geleni yaptı ve seçim kampanyasına Başbakan Narendra Modi, Birlik İçişleri Bakanı Amit Shah ve parti lideri JP Nadda’yı dahil etti.

Dönüş acı bir hayal kırıklığı yarattı; Eyaletin 119 sandalyesinden Kongre önde veya 64’ünü, BRS ise 39’unu kazandı. BJP’nin yalnızca sekiz üyesi var; Asaduddin Owaisi’nin AIMIM’inden yalnızca bir tane fazla.

Bu çerçevede, KV Rama Reddy’nin zaferi ve oy payını beş yıl öncesine kıyasla ikiye katlaması – 2018’de yüzde yediden bu yıl neredeyse yüzde 14’e (şu ana kadar) – BJP’ye güç verecek.

Haberler artık WhatsApp kanallarında mevcut. Sohbetinizde Haberler’den en son güncellemeleri almak için bağlantıya tıklayın.