Tekerlekli sandalye yok: Tamil Nadulu kadın 80 yaşındaki anneyi hastaneye taşıyor

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Bu konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Chennai:

Tamil Nadu'da 80 yaşındaki annesini devlet hastanesine taşımak zorunda kalan bir kadını gösteren Haber, sosyal medyada öfkeye yol açtı. Hastanın tekerlekli sandalyeye erişiminin reddedildiği iddia ediliyor. Tamil Nadu sağlık yetkilileri, Habernun viral hale gelmesinin ardından soruşturma başlattı.

Sağlık müdür yardımcısı ve soruşturmanın başkanı Bayan Ambika Shanmugam, Haberler'ye şunları söyledi: “Hastanenin şefi ve kıdemli doktoruyla görüştüm. Bugün bu egzersizi diğer personel ve bakıcılarla birlikte yürütüyorum.”

Haberler'nin bağımsız olarak doğrulayamadığı 36 saniyelik Haberda Valarmathi adında bir kadının, yaşlı annesi Sorna'yı trafik kazası sonrasında hastaneye götürdüğü görülüyor. Valarmathi'nin, görünüşte ayakta tedavi kayıt fişini almak için annesini hastanenin başka bir yerine götürdüğü de görülüyor.

Hastane yönetimi, devlet hastanesinde yeterli sayıda tekerlekli sandalye ve sedye bulunduğunu söylüyor. Ancak o sırada personelin bir cinayet vakasında bir cesedin gelmesiyle uğraştığını söyledi. Hemşirenin yardım istemediğini, bunun yerine tedaviyi hızlandırmak için annesini taşıdığını iddia etti. Bayan Shanmugam şunları ekledi: “Ne hasta ne de ailesi şikayette bulunmadı.”

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını da sözlerine ekledi.