Tamil Nadu'da öğrencilerin tuvalet temizliğini gösteren Habernun ardından okul müdürü görevden alındı

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Chennai:

Tamil Nadu'da bir okul müdürü, okul tuvaletlerini temizleyen öğrencilerin fotoğraflarının sosyal medyada viral olmasının ardından açığa alındı. Olay, Tamil Nadu'nun Dharmapuri ilçesine bağlı Palakkodu köyünde meydana geldi.

1. sınıftan 8. sınıfa kadar yaklaşık 150 kabile öğrencisine eğitim veren okul, kızların okul üniforması giydiğini, elinde süpürge tuttuğunu ve tuvaleti temizlediğini gösteren görüntülerin internette ortaya çıkması üzerine soruşturma altına alındı. Bu durum, ebeveynler ve yerel halkın öfkelerini ifade etmesi ve soruşturma talep etmesi nedeniyle okul dışında protestolara yol açtı.

Viral Haberda yer alan bazı öğrencilerin ebeveynleri, okul eğitim departmanına resmi bir şikayette bulundu. Müdirenin çocuklara tuvalet temizleme, yerleri süpürme ve su getirme gibi görevler verdiğini iddia ettiler.

Köy sakinleri olayı protesto etmek için sokaklara döküldü. Poster ve sloganlar kullanarak, bir eğitim kurumunda öğrencilere, özellikle de genç kızlara bu tür görevlerin asla dayatılmaması gerektiğini savunarak, müdür hakkında derhal işlem yapılmasını talep ettiler.

Olayın ardından Dharmapuri bölgesinin Baş Eğitim Sorumlusu (CEO) bir soruşturma başlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü (DEO) da okul müdürünün açığa alındığını doğruladı ve soruşturma başlatılacağını söyledi.