Tamil Nadu, NEET’i kaldırmak istiyor

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Meclis tasarıyı yeniden onayladı ve Tamil Nadu için NEET bölgesinden muafiyet talep etti.

Çennai:

Tamil Nadu Sağlık Bakanı Ma Subramanian Pazar günü, Vali RN Ravi’nin eyaletin NEET karşıtı yasasına ilişkin açıklamasını eleştirerek, onay için Başkan’a sunulduğu için artık işin içinde olmadığını söyledi.

Subramanian, Cumartesi günü Ravi’nin Tamil Nadu Meclisi tarafından kabul edilen Ulusal Giriş ve Uygunluk Testi (NEET) yasa tasarısına asla onay vermeyeceği şeklindeki açıklamasına yanıt veriyordu.

Eyalet Meclisinin tasarıyı yeniden yasalaştırdığını hatırladı ve Ravi daha önce iade ettikten sonra Tamil Nadu’nun NEET kapsamından muaf tutulmasını talep etti.

“Başka seçeneği olmadığından (bu kez) tasarıyı Cumhurbaşkanı’na gönderdi. Bununla onun işi bitmiştir. NEET (fatura) ile ilgisi yoktur. Bakan yaptığı açıklamada, onayına da gerek yok.” dedi.

Subramanian, cumhurbaşkanının tasarıdan memnun kalması ve yasa tasarısını onaylaması durumunda valiyle yalnızca bu onay bilgisinin paylaşılacağını söyledi.

Böyle bir durumda, NEET karşıtı yasa tasarısına karşı çıkmak, “bulanık sularda balık tutmak” anlamına gelir dedi.

Bir vali ideal olarak eyalet hükümetinin refah girişimlerini desteklemelidir ve DMK rejiminin NEET karşıtı duruşu halkın duyarlılığını yansıtıyordu. DMK Başkanı ve Başbakan MK Stalin, 2021 seçimlerinde o seçimde iktidara gelmesi halinde merkezi yetenek sınavını kaldıracağını taahhüt etmişti.

Ravi, Cumartesi günü “Düşünmeye Cesaret Et” serisi kapsamında gerçekleşen UG-2023’ün en çok NEET atan oyuncularıyla yaptığı sohbette, NEET’siz başarıların gelecek için yeterli olmayacağını söylemişti. Yetenek testinin kalıcı olduğunu iddia etmişti.

“Bak, izin verecek son kişi ben olacağım; asla asla Çocuklarımın kendilerini zihinsel engelli hissetmelerini istemiyorum. Çocuklarımızın rekabet etmesini ve en iyisi olmasını istiyorum. Bunu kanıtladılar” diye ekledi.

(Başlık dışında, bu makale Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayın yoluyla yayınlanmıştır.)

Günün seçilmiş Habersu

Merkezin denetçisi, otoyol projeleri için ihale sürecindeki usulsüzlüklere işaret ediyor