Son dakika haberi… Sıhhat, Etraf, Aile ve Çalışma bakanlıklarının 2022 yılı bütçeleri TBMM Genel Heyetinde kabul edildi

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Son dakika haberi… Sıhhat, Etraf, Aile ve Çalışma bakanlıklarının 2022 yılı bütçeleri TBMM Genel Heyetinde kabul edildi TBMM Genel Heyetinde, Sıhhat Bakanlığı, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile Ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma Ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı‘nın 2022 yılı bütçeleri kabul edildi.

Genel Şurada görüşmelerin tamamlanmasının akabinde bakanlar, milletvekillerinin soru ve tenkitlerine cevap verdi.

Etraf ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “HDP Küme Başkanvekili’ne şunu sormak istiyorum” diyerek, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

“Siz, bütün Kürtler ismine, Kürt kardeşlerimiz ismine konuşma hakkını nereden alıyorsunuz. Size bu hakkı kim veriyor? Bunu merak ediyorum. Siz, ‘yakmak’ diyorsunuz, ‘yıkmak’ diyorsunuz. Siz yakıp yıkarsınız biz yaparız. Yakıp yıkanlar yapmanın ne demek olduğunu bilemezler. Milleti şad etmek ne demektir bunu bilmezler. Demokrasi demokrasi diyorsunuz, tenkitlere sabredemiyorsunuz. Kayyum belediyelerinden bahsediyorsunuz. Siz daima ömrünüzü umutlanmakla geçirdiniz, bundan daha sonra da tıpkı umutlanmayı geçireceksiniz. Umutlarınızı milletimiz bir daha boşa çıkaracak. Bu millet size yetkiyi verip de terör örgütünü destekleyecek bütçe yaptırmaz. Siz hala bunu öğrenemediniz.”

Kentsel dönüşümle alakalı ne İzmir de ne de Türkiye’nin diğer vilayetinde bekleyen bir belge olmadığını vurgulayan Kurum, İzmir’de hem Büyükşehir Belediyesine, hem Bayraklı Belediyesine millet için yapılması gereken her türlü takviyesi vereceğini dediğini aktardı. Kurum, “Depremle alakalı, kentsel dönüşümle alakalı bize kim geliyorsa ona yardım edeceğiz. Kimseyi ayırt etmeyeceğiz.” diye konuştu.

Millete hizmet etmek için çalıştığını ve 81 ile gittiğini anlatan Kurum, Hakkari’ye de Şırnak’a da, İzmir’e de gideceğini söylemiş oldu. Kurum, CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel’e yönelik, “Sayın Özel, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yıldır uzunluğunuzun ölçüsünü veriyoruz.” sözünü kullandı.

“Nereye uzanırsa oraya kadar uzanacak”

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, ilaç yolsuzluğuyla ilgili soruşturmalara dair soruya, şu karşılığı verdi:

“İlaç yolsuzluğuyla ilgili soruşturmaları, daha doğrusu bakılırsavden almaları ben gerçekleştirdim. O işin ortasında olduğunu düşündüğüm, bulaşmış olduğunu düşündüğüm yahut tesirli uğraş etmeyenleri düşündüğüm adamları vazifeden aldım. Soruşturmalar devam ediyor. Soruşturmayı yönetenlerde de kimi problemler gördüm, onun için değiştirdim. Değiştirdiğimiz arkadaş hukukçu, daha evvel Hukuk Genel Müdürlüğünde nazaranv yapmış. Teftiş heyetine aldım. Derinleştirecek bir çalışmanın ortasındayız. Nereye uzanırsa oraya kadar uzanacak. Yolsuzluğa müsaade etmeyeceğimi beni tanıyan herkes bilir. Ayrıyeten bu benim bakılırsavimin bir modülü.”

Minimum fiyat çalışmalarında vergiyle ilgili birkaç alternatif olduğunu belirten Alım, emeklilerin geliriyle ilgili çalışma yapıldığını da bildirdi. Alım, bu çalışmanın kapsamlı halde yürütüldüğünü aktardı.

“Önceki hesabımda yazdığım hiç bir şeyi değiştirmedim”

Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanı Derya Yanık, CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel’in “Twitter” tenkidine ait, “Sayın Özgür Özel’in benim toplumsal medya hesaplarımı bu kadar sevdiğini bilseydim kapatmazdım. Üzüldüm, zira o periyotta tartışmaları ve manipülasyonları bitirebilmek için kapattık. çabucak sonrasında hesap açmadım, o fake hesapla ilgili de şikayetimiz var. Evvelki hesabımda yazdığım hiç bir şeyi değiştirmedim yahut silmedim. Buradan da bir şey bulamazsınız.” dedi.

Diyarbakır annelerini ziyaret etmediği tarafındaki tenkitlere ise Yanık, HDP’ye yönelik olarak, “Diyarbakır annelerinin çocuklarını getirin. Geçmişte arkadaşlarınız ‘biz Kandil’e sırtımızı dayadık’ demişlerdi. Sırtınızı dayadığınız yere sözünüz herbiçimde geçer. Getirin, o anneler size kırmızı halı sererler.” sözünü kullandı.

15 yaşındaki kız çocuklarının evliliklerinin onaylanması tezine ait de Yanık, bu tezin yanlışsız olmadığını belirterek, 15 yaşındaki kız çocukların evliliklerini cinsel istismar olarak kabul eden yasal düzenlemeyi AK Parti’nin yaptığını hatırlattı.

“KPSS puanına bakılırsa merkezi yerleştirmeyle alım yapacağız”

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, sıhhat çalışanı atamalarına ait, “40 bin yeni takım tahsis edildi. ÖSYM’ye 20 bin kontratlı sıhhat işçisi gönderildi. Önümüzdeki günlerde kılavuz yayınlanmış olacak. KPSS puanına bakılırsa merkezi yerleştirmeyle ve mülakat yapmadan alım yapacağız. Bunun haricinde mart ayında ise 10 bini daima emekçi, 10 bini sıhhat çalışanı olmak üzere 20 bin çalışanı de ayrıyeten almış olacağız.” bilgisini verdi.

Omicron varyantına ait ise Koca, şunları kaydetti:

“Omicron varyantı var mıydı? Evet bizde var. Merak etmeyin. Şu ana kadar toplam 6 olayımız tespit edildi, 1’i İstanbul’da 5’i İzmir’de olmak üzere. Bu 6 olayın hastane muhtaçlığı olmadı. Son derece belirtileri yavaşça, ayaktan takip edilen, rastgele bir sorunu olmayan hastalar. Omicron varyantıyla ilgili vatandaşımız bu manada huzursuz olmasın. Bu varyantla ilgili şu anki bilgiler, bulaştırıcılığı daha fazla olduğu fakat etkisinin, ön bilgilerle daha düşük olabileceği halinde düşünüyoruz. Bugüne kadar olduğu üzere bundan daha sonra da vatandaşımızın önlemlere devam etmesini istiyoruz.”

Konuşmaların tamamlanmasının akabinde Sıhhat Bakanlığı, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçeleri kabul edildi.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, birleşimi saat 11.00’de toplanmak üzere kapattı.

AA / Ertuğrul Subaşı – Son Dakika Haberleri