Saadet Partisi’nde Karamollaoğlu’ndan Asiltürk’ün liderlik kelamlarına imalı cevap: Haddinden çok ısrarı isabetli bulmam

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Saadet Partisi’nde Karamollaoğlu’ndan Asiltürk’ün liderlik kelamlarına imalı cevap: Haddinden çok ısrarı isabetli bulmam Habertürk’te Fatih Altaylı’nın programına konuk olan Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, görüş ayrılığı yaşadığı Saadet Partisi Yüksek İstişare Heyeti Lideri Oğuzhan Asiltürk‘ün açıklamaları hakkında değerlendirmede bulundu.

“ISRARI İSABETLİ BULMAM”

“Haddinden çok ısrarı isabetli bulmam” diyen Karamollaoğlu, Altaylı’nın “Milli görüş önderi kim?” sorusuna rağmen da, “Liderlik bir makam değil bir sıfattır. Oğuzhan Beyefendi bizim Yüksek İstişare Şurası Liderimiz. Ben de Saadet Partisi’nin genel lideri olarak nazaranv yapıyorum şu anda. Ha, liderlik bana nazaran yerine nazaran abiliktir, dostluktur. Bundan dolayı bir insan herkesi önder olarak kabul edebilir. Zira makam olmadığı için bir yaklaşım usulü, bir sıfat. Siz bunu herkese verebilirsiniz. Oğuzhan Bey’i beşerler önder olarak benimserler, kimsenin de itirazı olmaz lakin bu makam değil ki” tabirlerini kullandı.

“PARTİ İÇİNDE FARKLI GÖRÜŞLERE SAHİP BEŞERLER OLUR”

Altaylı’nın “Oğuzhan Beyefendi güya parti idaresiyle farklı görüşe sahipmiş üzere tutum ortasında uzunca bir süretir. Siz içinizden çıkmış AK Parti’ye sert bir muhalefet yaparken, Oğuzhan Beyefendi AK parti ile ölçülü hatta dostça bir bağ ortasında. Bu ayrımın temel niçini nedir?” sorusuna Karamollaoğlu, “Parti içi sorunları medya önünde tartışmayı isabetli görmüyorum. Her partinin ortasında farklı görüşlere sahip beşerler olur. Siyasetler oluşturulurken herkes tıpkı görüştedir demek mümkün değil. Lakin partinin görüşü ortaya çıkıp deklare edildikten daha sonra görüşmeler, halka hitap o istikamette gerçekleştirilir” dedi.

“OĞUZHAN BEYEFENDİ NİYETLERİMİ BİLİYOR”

Asiltürk için, “Yüksek İstişare Heyeti Başkanımız” diyen Karamollaoğlu, “Kendisinin farklı fikirleri de var. Geçmişte AK Parti ile de bir ekip temaslarda bulunuldu. Oğuzhan Beyefendi de biliyor. (Bendilk önce) Oğuzhan Beyefendi benim halimi da niyetlerimi de kanaatimi de biliyor. Bundan dolayı da bir açıklama yapılacağı vakit şüphesiz siyasi bir parti olarak, biz yüksek istişare şurasını oluşturduk, onun gerisinden da orada yaptığımız görüşmeler sonucunda de politikalarımız, bizim temel itibariyle başkanlık divanında da görüşülüp genel yönetim heyetinde karara bağlanır. Bizim tüzüğümüz hayli açık. Son sonucu verecek olan genel yönetim heyetidir. bir evvel farklı fikirlerin gündeme gelmiş olmasını ben prensip itibariyle bir zenginlik olarak görürüm. Lakin haddinden çok ısrar, yani bunsuz olmaz üzere bir yaklaşımı da isabetli bulmam. Bunu bütün arkadaşlarımı da bilirler” diye konuştu.