Pawan Kalyan müttefiki TDP'yi ele alıyor ve Andhra İçişleri Bakanı'na bir uyarıda bulunuyor

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Haydarabad:

Andhra Pradesh Başbakan Yardımcısı Pawan Kalyan, müttefiki Telugu Desam Partisinin İçişleri Bakanı Anitha'yı beceriksizlikle suçlayarak üstlendi. Herhangi bir gelişme olmazsa “içişleri bakanlığını da devralmak” zorunda kalacağı konusunda uyardı.

Onun uyarısı, eyalette kadına yönelik suçlarda artış yaşandığı bir dönemde geldi. Dün üç yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğramasının ardından aktör-politikacı, “Andhra Pradesh'te barış ve güvenlik önemli ölçüde kötüleşti” ve kanun ve düzenin Yogi Adityanath'ın Uttar Pradesh'inde olduğu gibi yönetilmesi gerektiğini söyledi.

“İçişleri Bakanı Anitha'ya da söylüyorum. Sen İçişleri Bakanısın. Ben Panchayati Raj Bakanı, Orman ve Çevre Bakanıyım. Görevlerinizi iyi yapın, aksi takdirde İçişleri Bakanlığı'nı da devralmak zorunda kalacağım” dedi Pithapuram seçim bölgesindeki bir mitingde.

“Yogi Adityanath gibi olmalısınız… Siyasi liderler ve milletvekilleri sadece oy toplamak için burada değiller. Sizin de sorumluluklarınız var. Herkesin düşünmesi gerekiyor… Bu, İçişleri Bakanlığı'nı isteyemem ya da devralamayacağım anlamına gelmiyor. Eğer bunu yaparsam bu insanlar için işler çok farklı olacak. Aksi takdirde değişmeyecekler, o yüzden değişip değişmeyeceğinize karar verin” diyerek alkışlarla devam etti.

Kamuoyunun eleştirisi bölünmeyle ilgili spekülasyonlara yol açtı. Ancak Başbakan Chandrababu Naidu'nun kabinesindeki bir diğer kıdemli bakan P. Narayan, başbakan yardımcısı olarak Pawan Kalyan'ın hatalara işaret etme ve bakanlara doğru yolda rehberlik etme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Sağ yanlısı bir yaklaşım benimseyen Jana Sena şefi, geçtiğimiz günlerde partisinin Sanatana Dharma'yı korumaya kararlı bir kanadı olan 'Narasimha Varahi Tugayı'nın kurulduğunu duyurdu.

“Bütün dinlere saygım var ama inancımın arkasında duruyorum. Sanatana Dharma'yı sosyal medyada eleştiren veya onun hakkında saygısızca konuşan herkes sonuçlarına katlanmalı” dedi.