Okullar halk eğitim merkezi olacak

CatWalk

New member
Bakan Selçuk, Şehitkamil ilçesindeki Merveşehir Halk Eğitim Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimi beşikten mezara kadar gördüklerini ve bu prensibi izlediklerini söz ederek şöyleki konuştu:
“Bunun yalnızca sohbetini değil, gereğini yapmakla mükellef insanlarız. Türkiye’de yaşayan her insanımızın erişimini artıracak hizmetler olan çalışmalar bir kat daha artıyor. Biz şayet bu kurumları kurmazsak, geliştirmezsek, insanların hayat uzunluğu eğitim alma imkanları daralacak ve biz durdukça paslanacağız. O yüzden de HEM’leri fazlaca önemsiyoruz ve Hayat Uzunluğu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla epeyce çeşitli projelere imza atıyoruz. Türkiye’de 15 bin mahalle belirledik. Bu mahallelerdeki birer okulumuzu, okul dışı saatlerde ve hafta sonlarında HEM’e dönüştürüyoruz. Zira yaklaşık 1000 kadar olan halk eğitim merkezimiz yetmiyor, fazlaca büyük bir talep var, fevkalade bir müracaat var. O yüzden de yeni binalar yapamıyorsak, yeni birtakım merkezler oluşturamıyorsak ne yapabiliriz diye düşünürken arkadaşlarımız 15 bin okulumuzu 15 bin mahallemizde seçip HEM yapmaya karar verdik.”

FIRSAT ADALETİ SUNUYORUZ
Birkaç ay evvel köy muhtarlarına bir mektup yazdığını ve köylerde yaşayan yetişkinler için de isterlerse HEM açabileceklerini dediğini anımsatan Selçuk, “Yeni bir bakış açısı geliştirip her köyümüzde isterlerse, dilerlerse 386 alandan rastgele birine 8-10 yetişkinin bir ortaya gelmesiyle birlikte orayı HEM yaparız dedik. Şu ana kadar 100 bini aşan kursiyerimiz var ve bu arkadaşlarımız bu kursları, bu sertifikaları aldıktan daha sonra kooperatifler kuruyorlar ve ürettiklerini satıyorlar. Bilhassa bu bayanlar içinde daha yaygın olarak görülen bir şey. İşte tam da 2023 Eğitim Vizyonu’nda eğitimde fırsat adaleti dediği şey de bu. Fırsat eşitliği değil, fırsat adaleti. Zira eşitlik, herkese eşit vermektir, adalet ise hak ettiği şeyi vermektir. her insanın hak ettiğini alabilmesi halk eğitim merkezlerimizi yeni bir çıtaya kavuşturuyoruz. ‘Herkes İçin Her Vakit Her Yerde’ sloganıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Selçuk, Gaziantep’teki yeni HEM’in oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. AB’nin bu üzere takviyelerinin artmasını beklediklerine dikkati çeken Selçuk, yeni yapılan HEM üzere yeni 100 daha tesis beklediklerini aktararak, “Türkiye, Suriyelilerin konuk edildiği bir yer. Biz bu insanlara da hizmet etmeyi gönülden sürdürüyoruz. Bu manada Suriyeli konuklarımızın okullaşması oranında her geçen gün dünya rekorları kırıyoruz. Yalnızca Şehitkamil’de ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenci sayısı 6 bin 600. Bu sayı, dünyada birfazlaca ülkenin bir ortaya gelip de göçmen olarak dahi alamadığı sayı. Bunlarla ilgili takviyeler tüm insanlığın vicdanı olarak, tüm insanlığın barışa hizmeti olarak değerli diye düşünüyorum” diye konuştu.