Okulda birinci gün

CatWalk

New member
Derslerin maske ve masefayle başladığı yeni devirde teneffüsler açık havada geçti, oyunlar okul bahçelerinde oynandı. Velilerin ve öğrencilerin ahenk haftası heyecanına İstanbul İcadiye İlkokulu, Reşadiye Altan Yazıcı İlkokulu ve Bahçeşehir Koleji Çamlıca yerleşkesinde şahit olduk.

Emre Akpınar (Anaokulu öğrencisi velisi): Pandemide birfazlaca çocuk kreşe gidemedi. Benim oğlumun birinci okul tecrübesi. Okul başlamadan evvel çok istekli ve heyecanlıydı lakin bugün heyecan yerini ufak bir dehşete bıraktı. vakit içinde alışacaktır, onu motive etmek için elimizden geleni yapıyoruz.

İnanç Soylu (İlkokul öğrencisi velisi): Çok heyecanlıyız, oğlum anaokulunu da burada okumuştu ve okula dönmek için hevesliydi. Birinci gün olduğu için veliler de mecburen içeriye girdiler, kimi veli ailecek gelmiş. olağan olarak hepimiz bu heyecana ortak olmak istiyoruz ancak kalabalığı azaltmak lazım.

His Avşar (İlkokul öğrencisi velisi): Pandemi niçiniyle biraz huzursuz kayıt yaptırdık açıkçası. Lakin çocuklarımızın hem ruh sıhhati tıpkı vakitte eğitimi için okuldan öbür seçeneğimiz yok. Umarım okullar için belirlenen hijyen kuralları olduğu üzere uygulanır.

Semanur Yaman (İlkokul öğrencisi velisi): Hazırlıklarımız bir hafta evvelde başladı. Oğlumun günlerdir içi içine sığmıyor. Temennimiz tedbirlerin alınması.

OKUL DAHA HOŞ

Kuzey Aydın (1’inci sınıf öğrencisi):
Ben anaokuluna da başlamıştım bu biçimde daha küçüktüm ve hastalık yüzünden okula daima gelemedim. bu biçimdelar dersler daima oyunlarla geçiyordu, artık biraz farklı olacak galiba. Konutta hoş vakit geçiriyordum, örneğin kimi vakit kuzenlerimle dışarı çıkıp dondurma yiyordum lakin okul dondurmadan daha hoş ve kıymetli bence.

Asmin Alkan (1’inci sınıf öğrencisi): Okulda olduğum için epeyce memnunum. Tatilde hoş vakit geçirdim lakin okulda olmak, yeni arkadaşlarımın olması epeyce eğlenceli olacak.

Aziz Ali Işıl: (1’inci sınıf öğrencisi): Birinci gittiğim anaokulunda bir sürü arkadaşım olmuştu, oyunlar oynadım, birlikte yemek yiyorduk ve hayli keyifli oluyordum. Artık de yeni arkadaşlarımla bunları yapacağım için fazlaca memnunum, umarım okuldan hiç uzak kalmayız.

DERTLERİ OLAĞAN

1.5 yıllık ortanın akabinde öğrenciler, veliler ve eğitimcilerin pek heyecanlı olduğunu lisana getiren Bahçeşehir Koleji Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş “Öğrenciler okula dünden beri koşa koşa geliyor. Bu yıl elbette öteki senelera nazaran sıkıntı. Çocuklar hayli uzun müddet aileleriyle meskenlerde kaldılar. Aniden konut üzere inançlı ortamdan okul üzere toplumsal bir ortama geçmek kimi çocuklarda tasa yaratabiliyor, bu anlaşılabilir bir durum. Eğitimciler ve aileler olarak bakılırsavimiz çocukları inançta hissettirmek” dedi.