Öğrenciler ilçedeki tuvaleti temizleyen bakan, günler sonra “Bir daha asla” dedi.

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Bengaluru:

Karnataka’daki Shivamogga’daki çocuklar, internette geniş çapta paylaşılan ve ebeveynlerin öfkeli protestolarına yol açan bir Haberda okul tuvaletlerini temizlemeye ve fırçalamaya zorlandı. Shivamogga, eyalet Eğitim Bakanı Madhu Bangarappa’nın ev bölgesidir ve Blok Eğitim Görevlisi bir rapor sundu.

Şok edici olay geçen hafta meydana geldi ancak Haber ancak şimdi ortaya çıktı. Okul BDA’ya altıncı sınıf öğrencilerinden tuvaletlere yalnızca su dökmelerinin istendiğini, onları temizlememelerinin istendiğini söyledi. Olaya yanıt olarak eğitim bakanlığı okul müdürü Shankarappa’yı görevden aldı.

Bu, yalnızca bu ay güney eyaletinde meydana gelen bu tür üçüncü olay.

Geçen hafta eyalet başkenti Bengaluru’daki bir devlet okulundaki öğrenciler de tuvaletleri temizlerken bulundu. Öfkeli veliler ve aktivistler Andrahalli ilçesinde okul önünde protesto gösterisi düzenledi.

Andrahalli davasında Bay Bangarappa, “talihsiz” olayı kınadı. Dün gece trafik kazası geçiren ancak sağlık durumu iyi olan bakan, ilçesindeki olaya henüz müdahale etmedi.

“… Kanun kapsamında mümkün olan en sıkı tedbirleri alacağımızdan şüpheniz olmasın. Ayrıca bu tür olayların bir daha yaşanmamasını sağlayacağım… ve departmanımızın gerekli tüm tedbirleri almasını sağlayacağım” dedi.

Bengaluru’da yaşanan şokun ardından Eğitim Bakanlığı okul müdürünü görevden aldı ve Başbakan Yardımcısı DK Shivakumar, çocukları bu tür görevlere zorlayacak kişileri uyardı.

Kıdemli Kongre lideri, “NSS ve Seva Dal kamplarında çocuklara daha önce bahçeyi temizleme veya fidan dikme eğitimi veriliyor, ancak çocukların tuvaletleri temizlemesine izin vermedik” dedi.

Bengaluru ve Shivamogga’daki olaylardan önce, Kolar bölgesindeki bir yatılı okulun müdürü ve öğretmeni tutuklandı ve Dalit öğrencilerinin fosseptik tankını temizlediği başka bir korkunç Habernun gösterilmesinin ardından dört sözleşmeli personel işten çıkarıldı. Başka bir Haberda diz çökmüş öğrencilerin ağır çantalar taşıdığı görülüyordu.

OKU | Dalit öğrencileri Karnataka’da fosseptik temizlemek zorunda kaldı, müdür tutuklandı

Bu görüntüler, 243 öğrencinin bulunduğu Morarji Desai yatılı okulundan, bunlardan dördü ceza olarak tanka tırmanıp elleriyle temizlemek zorunda kaldı.

Görüntüler öfkeye yol açtı ve Başbakan Siddaramaiah’ın müdahalesine yol açtı.