Öğrenci, Karnataka Eğitim Bakanı'nın Kannadaca konuşamadığını söyleyerek tepki gösterdi

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Karnataka Bakanı Madhu Bangarappa öğrencinin sözlerini “aptalca” olarak nitelendirdi.

Bengaluru:

Karnataka Eğitim Bakanı Madhu Bangarappa, bir öğrencinin Haber konferans sırasında bakanın Kannada dilini bilmediğini söylemesi üzerine üzüldü. Kannada'da bu açıklamayı “aptalca” olarak nitelendirdi ve yetkilileri öğrenciye karşı harekete geçmeye çağırdı.

Bu, Karnataka Ortak Giriş Testi, JEE ve NEET gibi mühendislik ve tıp kurslarına kabul için rekabetçi sınavlara hazırlanan yaklaşık 25.000 öğrenci için ücretsiz bir çevrimiçi koçluk kursu başlatırken gerçekleşti.

Şu anda sosyal medyada dolaşan bir Haberda, bakanın Haber konferans yoluyla öğrencilerle etkileşim kurduğu görülüyor. “Eğitim Bakanı Kannada dilini bilmiyor” diyen bir ses duyuluyor. Rahip hemen cevap verdi: “Ne? Kim var orada? Urduca konuşabiliyor muyum?”

Daha sonra şunu ekledi: “Lütfen bunu kaydedin ve ona karşı harekete geçin. Bu çok aptalca. Öğretmene ve BEO'ya (Blok Eğitim Görevlisi) bunun çok ciddiye alınması gerektiğini söyleyin. Yerimde duramıyorum.”

Bakanın öğrenciye karşı harekete geçme emri muhalefetteki BJP'den sert eleştirilere yol açtı. Karnataka BJP'nin resmi X ismi, bakana soru soran bir öğrencinin karikatürünü yayınladı. Başlıkta, rahip öğrencileri cesur sorular sormaya teşvik ederken şöyle yazıyor: “Soru soran kişinin aptal olduğunu düşünen sizsiniz.”

Birlik bakanı ve Karnataka milletvekili Pralhad Joshi, burada bir şey başarmaya mı çalışıyorsunuz? Umutsuz bir Kongreden başka ne bekleyebilirsiniz?