N Prashanth, Kerala IAS memuru: Koleksiyoncunun kardeşi, açığa alınan ihbarcıya: IAS memurunun Kerala'daki yolculuğu

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
N Prashanth, 2007'de toplu IAS memurudur

Thiruvanathapuram:

Kıdemli bir memuru alenen eleştirdikten sonra disiplin gerekçesiyle uzaklaştırılan Kerala IAS memuru N Prashanth takma adı 'Koleksiyoncu Kardeş'in Facebook'ta 3.000'den fazla ve Instagram'da 50.000'den fazla takipçisi var. Sosyal medya faaliyetleri daha önce politikacılar arasında tepki uyandırmıştı ancak bürokrat, sosyal medyanın halka ulaşmak için en iyi platform olduğu konusunda ısrar etti.

İronik bir şekilde, başını belaya sokan ve hükümetin ona karşı harekete geçmesine yol açan şey, sosyal medyadaki üst düzey bir yetkiliye yönelik eleştirisiydi. 2007 IAS memuru, Ek Baş Sekreter A Jayathilak'ı psikopat olarak tanımladı ve onu kendisine karşı asılsız haberler düzenlemekle suçladı. Eyalet hükümetinin eylemlerinden sonra yetkili onu “ihbarcı” olarak tanımladı. Ayrıca IAS görevlisi olmanın tek amacı olmadığını ve başka ilgi alanlarının da olduğunu söyledi.

Koleksiyoncu Kardeş kimdir?

N Prashanth, Kerala'nın Kannur bölgesindeki Thalassery'den geliyor. Loyola Okulu ve Thiruvanathapuram Devlet Hukuk Koleji'nde okudu. Daha sonra 2007 yılında IAS'ye katılmadan önce bankacılık hukuku alanında eğitimini tamamladı. Çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2015 yılında Kozhikode Bölge Koleksiyoncusu olarak atandı. Bu süre zarfında People ile sosyal medya etkileşimleri ve benzersiz girişimlerinden dolayı kendisine “Koleksiyoncu Kardeş” lakabı verildi. Dikkat çeken girişimlerden biri de Facebook'ta insanlardan 14 dönümlük göleti temizleme konusunda yardım istediği mesajıydı. Gönüllülere bir tabak Malabar Biryani sözü verdi. Birkaç gönüllü çağrıya yanıt verdi ve daha sonra biryani ikramıyla ödüllendirildiler.

Daha sonra Koleksiyoncu Kardeş: Bir memurun Don Kişotvari 'thalalleri' başlıklı bir kitap yazdı ve burada Kozhikode bölge idaresinin başı olarak deneyimlerini anlattı. Yıllar geçtikçe SC/ST Geliştirme Departmanında Özel Sekreter pozisyonuna yükseldi.

Salgın

Bay Prashanth, Genel Sekreter Yardımcısı Jayathilak'a karşı ciddi iddialarda bulundu. Üst düzey bürokratı “psikopat” olarak nitelendirdi ve emirlerine uymayan astlarının hayatlarını mahvettiğini iddia etti. Patlamanın tetikleyicisi, Bay Prashanth'ın CEO olarak görev yaptığı süre boyunca Planlanmış Kastlar ve Planlanmış Kabilelerin refahına yönelik bir girişim olan 'Unnathi'nin birkaç dosyasının kaybolduğunu iddia eden bir medya raporuydu. IAS memuru iddiaları reddetti ve Bay Jayathilak'ı sahte haberler yayarak kendisini baltaladığı iddia edilen “özel bir muhabir” olmakla suçladı.

IAS görevlisi, uzaklaştırmanın ardından bir televizyon kanalına şunları söyledi: “Bu benim için yeni bir deneyim. Hükümeti veya politikalarını eleştirmek yanlıştır ve harekete geçilebilir. Kimsenin benim yaptığımı kabul edeceğini sanmıyorum.” Eleştirim, özellikle sahte raporlarla ilgili olarak bazı kişilerin uygunsuz eğilimlerine yönelikti. Sahte raporlar oluşturmanın hükümet politikası olmadığını, ancak bu tür eylemleri eleştirmenin sonuçları olacağını düşünüyorum. Bu benim için yeni bir şey.”

Siyasi Haberin Detayları

N. Prashanth'a yönelik eylem de siyasi bir Haberin Detaylarıda gerçekleşiyor. CPM lideri ve eski Balıkçılık Bakanı J Mercykutty Amma, IAS memurunun kendisine karşı siyasi bir komploya karıştığını iddia etti. Komplonun Kongre lideri Ramesh Chennithala ve eski özel sekreteri N. Prashanth tarafından planlandığını iddia etti.

“Bugün Kerala, Shri Prashanth IAS'nin tüm hizmet kurallarını ve genel ahlakı ihlal etmesinin sonuçlarına tanık oluyor. Ancak Şubat 2021'de Prasanth siyasi bir komploda kötü adamı oynadı” dedi.

Bay Chennithala'nın, o zamanlar kendisine bağlı olan Balıkçılık Bakanlığı'nın 5.000 milyon Rupi değerinde bir derin deniz trol anlaşmasını onayladığı yönündeki iddiasına atıfta bulunuyordu. “Bu haber tartışmalara yol açtı. Muhabirler bana sorduğunda böyle bir anlaşmanın gerçekleşmediğini açıkladım. Ramesh Chennithala, bir Mutabakat Zaptı'nın imzalandığını gösterdiği iddia edilen bir belge yayınladı… Chennithala, yanlış bir şekilde Balıkçılık Bakanlığı'nın Mutabakat Zaptı'nı imzaladığını iddia etti. ama gerçekte Prasanth tarafından imzalanmıştı” diye ekledi. Mercykutty Amma, 2021 seçimlerini üç kez temsil ettiği Kundara'dan kaybetti.

Tartışmanın ortasında Kongre liderliğindeki UDF, Kerala'daki hükümet yetkililerinin Sol rejim altında birbirleriyle savaştığını söyledi.