MHP Genel Lider Yardımcısı Kamil Aydın, partisinin bölge istişare toplantısında konuştu

Cotardam

Global Mod
Global Mod
MHP Genel Lider Yardımcısı Kamil Aydın, partisinin bölge istişare toplantısında konuştu MHP Genel Lider Yardımcısı Kamil Aydın, Türkiye’de 12 Eylül periyotlarının formattan çıktığını belirterek, “12 Eylül’ün acısını 15 Temmuz‘da denediler. Allah korusun bir gecede anahtar teslim bir ülkeyi diğer bir ülkenin 51. eyaleti yapmaya kalktılar.” dedi.

Kamil Aydın, partisinin Erzincan Spor Salonu’nda düzenlendiği “Siyasette Yeni Devir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler” temalı bölge istişare toplantısına katıldı.

Aydın, insanların gösterdiği reaksiyon niçiniyle darbe teşebbüsünün bozulduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

Türkiye’de kuvvetli bir idarenin hakim olması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kurulduğuna dikkati çeken Aydın, “1980 öncesi olduğu üzere istendiği vakit parayla satın alınıp, makamla ya da FETÖ’nün yaptığı üzere tehditle ve şantajla bir biçimde denetim alınıp hükümetlerin devrilip, yeni hükümetlerin kurulmasına giden yapıya ‘dur’ demek için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kuruldu. Genel Liderimiz buna ‘Türk tipi başkanlık’ sistemi diyor çünkü sadece bize özgü. Saray rejimiymiş, tek adamlıkmış şimdi ben size söylüyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde ilk defa bu kadar büyük bir sıklıkla bir iktidar seçimi oldu ve Sayın Cumhurbaşkanı Cumhur İttifakı’nın oylarıyla yüzde 52 oy aldı. 1980 daha sonrası yüzde 50 oranını aşan hiç bir seçim yok.” ifadelerini kullandı.

Aydın, söz konusu sistemin tek adamlıkla ilgisinin olmadığını vurgulayarak, sözlerini şu biçimde tamamladı:

“Yüzde 50+1’i al bu ülkeyi yönet’ dedik. Bunun kadar demokratik, bunun kadar hakkaniyetli bir sistem olabilir mi Allah aşkına? Buna nasıl tek adamlık dersiniz? Niye onun için kapı kapı dolaşıyorsunuz? Niye onun için türev üstüne türev parti kuruyorsunuz, nedir amacınız? Yüzde 52’yi akamete uğratmak, yüzde 49’lara çekmek.”

Toplantıya MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, MHP Erzincan İl Başkanı Salih Aksu ile Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Iğdır, Kars, Muş ve Tunceli illerinin temsilcileri katıldı.

Haberler ›› Politika ››MHP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, partisinin bölge istişare toplantısında konuştu – Haberler

Çok Okunan Haberler

Son Dakika Haberleri

Mansur Yavaş’tan cumhurbaşkanı adaylığı için açıklama: Adımın öne çıktığını biliyorum, bu gurur duyulacak bir şey AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Selçuk Tepeli’ye sert tepki: Kanal değişince başka bir karakter ortaya çıkıyor Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk hastaneye kaldırıldı Son anketin neticeleri yayınlandı! Dar gelirlilerin en oldukca oy verdiği parti yüzde 29.2 ile AK Parti oldu Masterchef mavi takım kaptanı kim oldu? 13 Eylül Pazartesi Masterchef yeni haftanın kaptanları kim? Mavi takım ve Kırmızı takım kaptanları kim?