Mesudiye Kurultayı 31. kere toplandı

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Mesudiye Kurultayı 31. kere toplandı Ordu’nun Mesudiye ilçesinde 1991 yılından bu yana yapılan ve mahallî idarelerin demokrasi anlayışına ‘en hoş örnek’ olarak gösterilen ‘Mesudiye Kurultayı’nın 31’incisi gerçekleştirildi.

Güç ve Doğal Kaynaklar Eski Bakanı ve Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Mesudiye Kaymakamı Mehmet Emre Canpolat, Mesudiye Belediye Lideri İsa Gül, eski CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, eski CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, ilçe belediye liderleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Eski Güç ve Natürel Kaynaklar Bakanı ve Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, kurultayda yaptığı konuşmada, Mesudiye Kurultayı’nı partiler üstü bir toplantı olarak gördüğünü söylemiş oldu. Güler, “Bu kurultay büsbütün Mesudiye’nin özgül tartısına uygun bir toplantı. Ki, Mesudiye Türkiye’de bayağı bir ilçe değil. İlçeden öte bir ilçe. bu biçimde bir ortamda bizlerin çalışmasının partiler üstü olmasını dilek ediyorum. Dünya Demokrasi Formu’na talip olan bir ilçe aslında farkındalık oluşturmuş bir ilçedir” dedi.

Devlette ve kültür alanında devamlılığın temel olduğunu vurgulayan Lider Güler, buna uygun hareket ederek bu örfü ileriye taşımak gerektiğini belirterek, “Geçmişle geleceği buluşturmak bizim vazifemiz. Geçmişle geleceği buluşturmak bizim vazifemiz. Aydınların vazifesi de hakikat soruları sorarak sistemi irdeleme ve daha âlâ ıslahatların yapılmasını sağlamak. nazaranve geldiğimden itibaren daima buna yük veriyorum” diye konuştu.

“Lafla karın doymuyor. Üretim yapmak zorundayız”

Mesudiye’nin bu biçimdesine bir özgül tartısı bulunmasına göç sorunu ile karşı karşıya kaldığını, Orhun Abideleri’nden eski yazıtlara sahip bu kadar bereketli toprakların niye gereği üzere değerlendirilmediğini soran Lider Güler, “Arkadaşlar, lafla karın doymuyor. Evvel üretim yapmalıyız. Bizim belediye başkanlığındaki gayem da burada. Gayemiz Düşünen, Yarışan, Üreten Ordu’yu oluşturmak. Buradaki üç temel öge kutsal kitabımızın bize buyruğu. ‘Hiç düşünmez misiniz, hiç akletmez misiniz?’ diye buyurulan düşünmek, üretmek ve yarışmak. Bu sebeple daima söylüyorum üretim yapmamız gerekiyor” formunda konuştu.

“Mesudiye’ye 5.5 saatte geliyorduk, artık 1 saat 10 dakikada geliyoruz”

Lider Güler, ulaşım hizmetlerinin değerini vurgulayarak şu biçimde devam etti:

“Ben çocukluğumda Mesudiye’ye 5.5 saatte geldiğimi biliyorum. Artık ise 1 saat 10 dakikada geldim. Söylemesi ayıp, kendimi anlatmak istemem fakat Güç Bakanı iken aşağı üst 125-130 yıllık bir duştu ve gerçekleştirdik. Dağları deldik, 14 tünel açtık. Hatta bir orta yürütmeyi durdurma üzere bir kaza bile geçirdik lakin biz buna karşın bu yolu yaptık. Şayet yürütme durdurma sonucu kalsaydı biz bir daha buraya 5.5 saatte gelecektik. Bakın, Ordu 6001 kilometrekare. İstanbul’dan daha büyük. Mesudiye ise biroldukca vilayetten büyük. Havaalanı yaptık 1 saat 10 dakikada İstanbul’dan Ordu’ya, Ordu’dan karayolu ile 1 saat 10 dakikada Mesudiye’ye geliyoruz. Artık orada (İstanbul’da) Mesudiye’nin doğal ve organik mamüllerini satmak için dükkanlar açıyoruz.”

“Mesudiye’ye yılda 15 milyonluk yatırım yapıyoruz”

Mesudiye’de bilhassa içme suyu yatırımlarına tartı verdiklerini belirten Lider Güler, “nazaranve geldiğimizde suyun yüzde 56’sını kaybediyorduk. Borular patlak, sıhhate ziyanlı biçimdeydi. Artık göletlerle ve barajlarla suyu tutuyoruz. Kuraklık periyodu yaşıyoruz. Benim sözlüğümde mazeret şikayet yok. Bunun karşılığında plan program ve uyum var. OSKİ olarak Mesudiye’ye OSKİ olarak yıllık 15 milyonluk yatırım yapıyoruz. Mesudiye’de oluşabilecek susuzluk için acil müdahale etmek gayesiyle 30 tanker aldık. Bizim misyonumuz suyu götürmek. Köylerimiz susuz kalmayacak. Gölet yaparak su meselesini kökten çözeceğiz” tabirlerini kullandı.

“Melet Irmağı’nı çöpten temizliyoruz”

“Ben klasik belediye lideri değilim”

Klasik bir belediye başkanlığı yapmadığını vurgulayan Güler, şu biçimde konuştu:

“Ben klasik bir belediye başkanlığı yapmıyorum. Çöp toplamak yerine çöpten güç üretiyoruz. Tarım iktisadı ile tarım alanında gelir getiren ögelerin sayısını arttırıyoruz. Yazılım üretiyor, turizm cazibesini yükselten projeler uyguluyoruz. Yol yapıyoruz ancak o denli az buz değil 1000 km’yi aştık. Olağanda 5 yıllık bir devirde 400-450 km yol yapılır. Bu kadar süratli yapma niçinimiz şu; taş ocağımızı kendimiz aldık, asfalt plentimizi kurduk ve 130 tane iş makinasını aldık. Bu sebeple yolları artık biz yapıyoruz.” – ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı