Maoist’ten Telangana Bakanına, Seethakka’nın Eşsiz Yolculuğu

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
52 yaşındaki Seethakka, Revanth Reddy tarafından üç önemli göreve atandı.

Haydarabad:

Telangana Kabinesinin ilgi çekici bir üyesi, Başbakan Revanth Reddy’nin “kız kardeşi” olarak adlandırdığı, halk arasında Seethakka olarak bilinen, Maoist kökenli MLA Danasari Anasuya’dır. Silaha sarılan ve vazgeçmiş biri olarak Seethakka’nın misyonu, gençlerin geleceklerini yeniden şekillendirebilmeleri için eğitime erişimini sağlamaktır.

Silahlı devrimden hukuk diplomasıyla bakanlığa kadar olan yolculuğu (doktorasını geçen yıl Ekim ayında aldı) kitlelerin hayal gücünü ele geçirdi. Öyle ki, Perşembe günü Haydarabad’daki LB Stadyumu’nda yeni Kongre hükümeti yemin ettiğinde en yüksek alkışları o aldı.

Mulugulu 52 yaşındaki kabile MLA’sına üç önemli bakanlık emanet edildi: Panchayat Raj, Kırsal Kalkınma ve Kadın ve Çocuk Refahı.

İşçi sınıfından bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Seethakka, henüz 14 yaşındayken, yani okulu bitirmeden çok önce Maocu harekete katıldı. Yıllar geçtikçe aşırıcı grupta komutan olarak Seethakka oldu, hapse girdi ve 1997’de her şeyden vazgeçti.

Hareket sırasında kendisinin ve kocasının vazgeçmek zorunda kaldığı bir erkek çocuk doğurdu. Yeraltında olanların çocuk yetiştirmesine izin verilmiyor. Annesi daha sonra çocuğun izini sürdü ve onu kendisi büyüttü.

Seethakka daha sonra aşırı sol hareketten vazgeçerek “ideolojik farklılıklar” nedeniyle eşinden ayrıldı.

Seethakka Haberler’ye “Hukuk okudum… bir zamanlar sanık olarak bulunduğum aynı mahkemede savundum” dedi. Doktora derecesini geçen yılın ekim ayında Osmania Üniversitesi’nden aldı ve yakın zamanda LLM sınavını geçti.

Büyük adım – politikaya geçiş – 2004’te geldi. Telugu Desam Partisi’ne katıldı ve burada Revanth Reddy ile tanıştı. İkisi yakın bir bağı paylaşıyor. Bay Reddy ona kız kardeşi diyor.

Seethakka, ilk olarak 2009’da Telugu Desam biletiyle ve yine 2018 ve 2023’te aynı seçim bölgesinden Kongre biletiyle olmak üzere üç kez Mulugu’dan MLA seçildi.

Sel ve Kovid salgını gibi krizler sırasında eyaletin kabile bölgelerindeki çalışmaları, engebeli ve uzak bölgelerde kilometrelerce yürümesi ona insanların saygısını ve hayranlığını kazandırdı.