KTR, Summons dramasından sonra Revanth Reddy'yi eleştirdi

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Haydarabad:

Eski devlet bakanı ve Bharat Rashtra Samithi (BRS) KT Rama Rao bugün Haberler'ye yaptığı açıklamada, Telangana'daki Yolsuzlukla Mücadele Bürosu'nun (ACB) artık Anumula Komplo Şubesi haline geldiğini, Başbakan Revanth Reddy'nin (Anumula) adını ima ederek söyledi.

Geçen yıl Haydarabad'daki Formula E yarışındaki usulsüzlük iddialarını araştıran ACB, bugün Bay Rao'yu sorgulamaya çağırmıştı. Aralık ayında, yolsuzlukla mücadele dairesi, devlet hazinesine yaklaşık 55 milyar Rupi tutarında zarara yol açtığı iddia edilen bir zimmete para geçirme ve suç komplosu vakasını kaydetti. KTR olarak da bilinen Bay Rao, ana sanık olarak adlandırıldı.

Bay Rao bugün ajansın ofisine ulaştığında kendisine hukuk ekibi eşlik etti. ACB yetkilileri onun yasal ekibin sorgulanmak üzere girişini reddettiğinde KTR binayı terk etti. BRS şefi, ACB'nin kendisinden istediği belgelerin ayrıntılarını isteyen bir mektup bırakarak, kurumun FIR'a karşı yapılan dilekçeyle ilgili Yüksek Mahkeme'nin kararını beklemeyi düşünebileceğini de sözlerine ekledi.

Telangana Başbakanı A. Revanth Reddy'yi eleştiren Bay Rao, Haberler'ye şunları söyledi: “ACB – Yolsuzlukla Mücadele Bürosu, Telangana'daki Anumula komplo kanadı haline geldi. Aşırı acelenin ne olduğunu bilmiyorum, Yargıtay'ın kararı saklıdır.” Bugün beni çağırmak için acelenin ne olduğunu bilmiyorum.

“Aradığımız tüm bilgilerin koruyucusu hükümettir. Hangi kararı aldıysam, sorumlu bir bakan olarak verdim ve o kararları hükümet olarak biz verdik. Eğer mevcut hükümet tüm belgelere sahipse ve hepsini sunmuşsa, ek bilgiye ne gerek var?

Bay Rao, ACB yetkililerinin bugün avukatlarının varlığına itiraz ettiğini söyledi. “Ofise gittiğimde bir anda avukatların varlığına itiraz etmeye başlıyorlar. Ben de 'Avukatların sorunu ne? Size güvenim yok çünkü siz patronun talimatıyla çalışan bir kurumsunuz.” Kendisi de ACB davasıyla karşı karşıya olan ve kefaletle serbest bırakılan Bakan. Avukatımın da hazır bulunmasını istediğimi söyledim çünkü bu benim anayasal hakkımdı.

BRS şefi, yetkililerden kendisine avukatların varlığını yasaklayan yasayı göstermelerini istediğini ancak herhangi bir yanıt alamadıklarını söyledi. Bay Rao, sonunda yetkililere ifadesini ACB ofisi dışında kaydedeceğini söylediğini söyledi. “ASP'yi aradılar, ifademi aldı, onay verdi ve gidebileceğimi söyledi.”

ACB'ye yazdığı mektubunda Bay Rao, kurumun kendisinden istediği belgelerin ayrıntılarını paylaşmadığını söyledi. “Bana makul bir süre verdikten sonra tarafımdan gerekli işlemlerin yapılabilmesi için davayla ilgili olarak talep ettiğim belgelerin ayrıntılarını vermeniz rica olunur. Hukuka saygılı bir vatandaş olarak anayasal ve yasal haklara tabi olan konularda işbirliği yapacağım.”

Daha önce Başbakan Reddy, Kongre hükümetinin Formula E yarışlarını durdurması nedeniyle 500 milyon Rupi değerindeki hükümet fonunun kurtarıldığını söylemişti. Başbakan, ACB'nin olayı soruşturduğu ve KTR'nin mahkemede onun yorumlarından yararlanabileceği için konuyu ayrıntılı olarak tartışmadığını söyledi.