KTR, Formula E yarışı davasında Telangana Yüksek Mahkemesi'nden 7 günlük yardım aldı

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
KT Rama Rao, Revanth Reddy'ye Formula E meselesi hakkında bir tartışma başlatması için meydan okudu

Haydarabad:

Bharat Rashtra Samithi (BRS) başkan vekili KT Rama Rao, Formula E yarışı davasında Telangana Yüksek Mahkemesinden bir hafta süreyle yardım aldı. Yüksek Mahkeme, Bay Rao'nun veya KTR'nin bir hafta boyunca tutuklanamayacağını söyledi.

Mahkeme kararı, Telangana Başbakanı Revanth Reddy'nin eyalet meclisinde Formula E yarışı meselesi hakkında bir tartışma yapmayı kabul etmesinden saatler sonra ve KTR'nin Bay Reddy'yi konu hakkında bir tartışma başlatmaya çağırmasından sadece birkaç gün sonra geldi.

Telangana Yolsuzlukla Mücadele Bürosu (ACB) dün, Haydarabad'daki Formula E yarış etkinliğinin yürütülmesinde mali usulsüzlük iddiaları nedeniyle KT Rama Rao (KTR) ve diğer iki kişiye karşı Yolsuzluğu Önleme Yasası kapsamında ilk bilgi raporunu (FIR) sundu.

“Size (Konuşmacı) ve hükümete, bu hükümetin halkın gerçekleri öğrenmesini sağlayacak samimiyete ve cesarete sahip olup olmadığını soruyorum. Onlar (hükümet) e-yarışta dolandırıcılık yapıldığını söylüyorlar. Bu konuda bir tartışmaya izin verin.” KTR Çarşamba günü “Tüm soruları yanıtlamaya hazırım” dedi.

Aynı gün Bay Reddy'ye bir mektup yazarak konunun Meclis'te tartışılmasını talep etti.

KTR mektubunda, önceki hükümetin Telangana ve Haydarabad şehrine fayda sağlamak “asil niyetle” Formula E yarışını düzenleyenlerle anlaştığını söyledi. Yarışın 2023 yılında başarıyla gerçekleştirildiğini ve her kesimden övgü aldığını söyledi.

“Yarışın bir kez daha 2024 yılında yapılması planlanmışken, hükümetiniz iktidara gelir gelmez tek taraflı olarak iptal etti. O zamandan bu yana, siyasi intikamınızın bir parçası olarak, Kongre hükümetiniz medyada bu ırkla ilgili birçok yalan yaydı ve böylece kamuoyunda gereksiz şüpheler yarattı.” diye yazdı KTR.

Eski bakan, Formula E yarış anlaşmasının tamamen şeffaf olduğunu ve organizatörlere yapılan tüm ödemelerin şeffaf olduğunu iddia etti.