Kerala, sokak köpeği saldırısında hayatını kaybeden çocuğun ailesine 10 lakh-Rs yardım planlıyor

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Kerala, sokak köpekleri tarafından öldürülen çocuğun ailesine Rs 10 lakh yardım sağladı (Temsilci)

Thiruvananthapuram:

Kerala hükümeti bugün, bu ayın başlarında kuzey Kannur bölgesindeki Muzhappilangad’da bir sürü sokak köpeği tarafından saldırıya uğrayıp öldürülen engelli bir çocuğun ailesine 10 lakh Rs mali yardımda bulundu.

Kettinakamlı Nihal, 11 Haziran’da evinin yaklaşık 300 metre yakınında ağır yaralı halde bulunmuştu ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, ailesinin Başbakanların Sıkıntı Yardım Fonu’ndan (CMDRF) 10 lakh rupi mali yardım alacağını söyledi.

Başbakan Pinarayi Vijayan başkanlığındaki kabine toplantısında bu konuda bir karar alındığı belirtildi.

Kabine, diğer kararların yanı sıra, yeni başlatılan devlet idari hizmeti kapsamında işe alınacak memurların adlarıyla birlikte Kerala İdari Hizmetinin (KAS) kısaltması olan “KAS”ın kullanılmasını da onayladı.

CMO’dan yapılan açıklamada, eğitimi tamamlayan ilk KAS görevlilerinin 1 Temmuz’da çeşitli devlet dairelerine gireceği belirtildi.

Kabine ayrıca bu yılki Bakrid Bayramı münasebetiyle 28 ve 29 Haziran tarihlerini resmi tatil ilan etti.

(Başlık dışında, bu makale Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayın yoluyla yayınlanmıştır.)