Kemal Kılıçdaroğlu: “Ben TÜİK’e vatandaşın hakkını korumak için gittim”

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Kemal Kılıçdaroğlu: “Ben TÜİK’e vatandaşın hakkını korumak için gittim” MERSİN (İHA) – Kemal Kılıçdaroğlu : “Ben TÜİK’e vatandaşın hakkını korumak için gittim”

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ‘Milletin Sesi’ mitingleri kapsamında Mersin Mitingine katıldı

CHP Önderi Kemal Kılıçdaroğlu:

“Bizim kitabımızda ümitsizlik yok”

MERSİN – CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaoğlu, dünkü TÜİK ziyareti sırasında yaşananları hatırlatarak, “TÜİK’in sayıları üzerinden emeklinin aylığını, minimum ücretlinin aylığını, memurun aylığını belirliyorlar. Yani milyonlarca kişinin aylığını düşük sayılar üzerinden belirlemeye çalıyorlar. Şunu her insanın bilmesini isterim; ben TÜİK’e sizin hakkınızı korumak için gittim” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin ‘Milletin Sesi’ mitingleri kapsamında Mersin Mitingine katıldı. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanındaki mitingte, Kılıçdaroğlu’ndan evvel çitfçi bayanlar, atama bekleyen gençler ve bir esnafın konuşmaları yer aldı. Akabinde alanda toplanan kalabalığa hitap eden Kılçdaroğlu, “her insanın şunu epey uygun bilmesini isterim bizim kitabımızda ümitsizlik yok” diye konuştu. Az evvelki konuşmaları içi dağlanarak izlediğini söz eden Kılıçdaroğlu, “21. Yüzyılın Türkiye’si bunu hak ediyor mu? 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. İki üniversite bitiren işsiz geziyorsa, bu ayıp kime ilişkin? Türkiye’yi bu ayıptan çekip çıkaracağız. Bundan emin olmanızı istiyorum, ümitsizliğe yer yok bütün problemleri çözeceğiz” tabirlerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı demokrasi kuralları içerisinde göndereceklerini savunan Kılıçdaroğlu, “Demokrasiye inanıyoruz. O niçinle diyoruz, geliyor gelmekte olan lakin birileri de gidecek ve göndereceğiz onları. Türkiye’nin yaşadığı meseleleri biliyorum. Ben biliyorum, sizlerde biliyorsunuz. Yaşayanlar da az evvel konuştu. Milletin sesi dedik, milletin sesinden birileri konuşsun dedik. Tahminen birileri duyar dedik ancak onlar duymazlar, zira sağırlar lakin onlar görmezler, zira diğer şeyleri görüyorlar. Biz bütün gerçekleri halkımıza anlatmak zorundayız ve gerçeklerden yola çıkarak Türkiye’nin meselelerini çözmek zorundayız” formunda konuştu.

“Ben TÜİK’e sizin hakkınızı korumak için gittim”

Konuşmasında dünkü TÜİK ziyareti sırasında yaşananlara ait değerlendirmelerde de bulunan Kılıçdaroğlu, şu biçimde devam etti; “Dün Türkiye İstatistik Kurumu‘na gittim. Enflasyon oranlarını deklare ettilar. Aylık 3.51, yıllık yüzde 21.31. ya Allah aşkına şu noktaya geldim; ya bunlar devletin memuru mu, sarayın memuru mu? ya arkadaşlar sizin konutunuzda eşiniz, çoluk çocuğunuz gidip alış veriş yapmıyor mu? Günlük harcamaları denetim etmiyor mu? Elektrik faturasına, su faturasına, doğal gaz faturasına bakmıyor mu? Deterjan alırken, ekmek alırken, domates alırken görmüyor mu bunlar? Talimat gelmiş ‘indireceksiniz’. niye gittim? TÜİK’in sayıları üzerinden emeklinin aylığını, taban ücretlinin aylığını, memurun aylığını belirliyorlar. Yani milyonlarca kişinin aylığını düşük sayılar üzerinden belirlemeye çalıyorlar. Bir de akademisyenler var, yani üniversiteden hocalarımız var, bu işin uzmanları var. Onlar da oturup hesap yaptılar. TÜİK yüzde 3 belirliyor, onlar yüzde 9 belirliyor. Farka bakın Allah aşkına. Yıllık enflasyon yüzde 21, hocalar diyor ki, yüzde 58. Hangisi yanlışsız? Hocalar, aklı başında olanlar hakikat sayıları söylüyorlar. Şunu her insanın bilmesini isterim; ben TÜİK’e sizin hakkınızı korumak için gittim. Oradakilere soracaktım, ‘siz hangi araştırmaları yaparak bu sayıları buldunuz?’ diye. Kapı duvar. Birinci sefer Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önümüze duvar ördüler. Sanıyorlar ki, o duvar bizi esir alacak. Mersinlilerin huzurunda ve bütün Türkiye’nin huzurunda açık ve net söylüyorum, sizin duvarlarınız vız gelir bize.

İhlas Haber Ajansı / Hüseyin Kar – Son Dakika Haberleri