Kelamları gündeme bomba üzere düşen CHP’li Özcan’ı aksiye düşürecek suçlama: Konutunda sigortasız mülteci çalıştırdı

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Kelamları gündeme bomba üzere düşen CHP’li Özcan’ı aksiye düşürecek suçlama: Konutunda sigortasız mülteci çalıştırdı Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan, belediyenin toplantı salonunda açıklamalarda bulunmuştu. Bolu Belediye Lideri olduktan daha sonra mültecilere belediye bütçesinden birebir ve nakdi yardımı kesmesiyle reaksiyon çeken CHP’li Tanju Özcan, Bolu’da yaşayan yabancı asıllı bireylerin su faturası ve katı atık vergisi fiyatlarına 10 kat artırım yapacaklarını açıklamıştı.

“YARDIMI KESİYORSUN GİTMİYORLAR”

Özcan, yardımı kesmelerine karşın yabancı uyrukluların Bolu’dan gitmediğini söz ederek, “Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. ‘İş yeri ruhsatı vermiyorum’ diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni tedbirler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı asıllı kim var ise abonemiz olan, su meblağlarına, katı atık fiyatlarına başta olmak üzere birtakım fiyatlarda 10 kat artırım yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı asıllı vatandaş birebir fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi fiyatına artırım yapacağız” demişti.

“GİTSİNLER İSTİYORUZ”

Yabancı asıllı bireylerin gitmelerini istediklerini söyleyen Özcan, şu biçimde devam etmişti:

“Bunu niçin yapıyoruz Gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik uzadı. Benim elimde yetki yok ki zorla, zabıtayla kentin dışına bırakıp koyayım. Bir orta sonlar açıldığında biz otobüsleri fiyatsız yapıp insan gönderdik. Artık de göndermeye hazırız. Gönderelim gitsin.”

“BİRİLERİ BANA ‘FAŞİST’ DİYECEK, HİÇ UMRUMDA DEĞİL”

Artırımın bütün yabancı asıllı şahısları kapsayacağını açıklayan Özcan, haftaya gerçekleştirilecek olan belediye meclisi toplantısında bu sonucu alacaklarını belirterek, “Bütün yabancı asıllı bireylere bu artırımı yapacağız. Gitsinler dava açsınlar. Ben hukukçuyum. Aldığım sonucun öne sürülen nedenini de niçinini de söylüyorum. Kimseden bir şey saklamıyorum. Biliyorum ki bu açıklamamdan daha sonra müfettişler gelecek. Biliyorum ki bu açıklamamdan daha sonra birileri hakkımda hata duyurusunda bulunacak. Yine çıkıp birileri insan haklarından bahsedecek, bana ‘faşist’ diyecek. Hiç umrumda değil” diye konuşmuştu.

“niçin BİR SENE BOYUNCA MESKENİNDE MÜLTECİ ÇALIŞTIRDI?”

Lider Özcan’ın açıklamalarından daha sonra Medya14’e konuşan Afganistanlı Muhammed, “2 yıldır Bolu’dayım. Abim Türkiye’deydi. Ben de savaş ağırlaşınca abimin yanına geldim. Fakat abimin izini dahi bulamadım. Tek başıma kaldım. Kimsem yok burada. Kira, elektrik üzere biroldukca ödemelerim var. Kimse kendi keyfi için ülkesini terk edip diğer bir ülkeye gelmez. Afganistan’da dayanabildiğim kadar dayandım. Bolu’da da tek kalıyorum. Tanju Özcan’ın yaptığı ırkçılık değilse nedir?Madem sevmiyor istemiyor bizi, niye bir sene boyunca sigortasız bir mülteciyi konutunda hizmetçi olarak çalıştırdı? Bolu Belediyesi evvelden gereksinim sahiplerine yemek yardımı yapıyordu. Mülteciler burada bir tas çorba bulamıyordu. Tanju Özcan bu yardımı kesti. Beşerler da artık dilenmeye başladı. 11-12 yaşındaki çocuklarımız dilenmeye başladı. Yiyecek yemek bulamıyor. Tanju Özcan’ın fikri fazlaca yanlış. Biz kiramızı sıkıntı karşılıyoruz. Bizim cürmümüz ne?” tabirlerini kullandı.