Karnataka’nın somurtkan eski Başbakanı Jagadish Shettar

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
BJP Milletvekili Jagadish Shettar, partiden ayrılmayı ve MLA olarak istifa etmeyi teklif etti

Bangalore:

BJP MLA ve eski Karnataka Başbakanı Jagadish Shettar, Hubballi Dharwad koltuğundan bir bilet almazsa bağımsız olarak yarışmakla tehdit ettikten sonra partiden ayrılmayı teklif etti ve MLA’dan istifa etmek için konuşmacıdan randevu istedi.

Karnataka BJP, gelecek ay yapılacak genel seçimler için iki aday listesi yayınladı, ancak biri Hubballi Dharwad koltuğu için olmak üzere 12 diğer aday 224 kişilik meclis için henüz açıklanmadı.

“İnatçı ve inatçı biri değilim ama bu sefer inatçıyım çünkü parti beni küçük düşürdü. Onlara ne söylemeye çalıştığımı anlamadılar” dedi Shettar Cumartesi günü geç saatlerde gazetecilere verdiği demeçte.

Günün erken saatlerinde, Başbakan Basavaraj Bommai ve Birlik Bakanları Pralhad Joshi ve Dharmendra Pradhan, konuyla ilgili görüşmek üzere Shettar’ın evinde bir araya geldi, ancak görünüşe göre görüşmeler bozuldu.

“Her zaman bu seçime katılacağımı söyledim ve bugün sakatlanarak MLA görevimden istifa ediyorum. Yarın konuşmacı ile görüşeceğim. Shettar, Karnataka’da kurulmasına yardım ettiğim partiden üzüntüyle ayrılacağım” dedi.

Shettar, yaptıkları iyi iş için Başbakan Narendra Modi ve İçişleri Bakanı Amit Shah’a saygı duyduğunu söyledi. Ayrıca bu hafta başlarında parti lideri JP Nadda ile bir bilet istemek için Delhi’de görüşmüştü.

Shettar, “Ancak işler onların dikkatinden kaçmış gibi görünüyor” dedi ve destekçilerinin ondan kaçmasını istediğini ve onlara ihanet etmeyeceğini sözlerine ekledi.

Bir diğer BJP Lingayat lideri Laxman Savadi de partiden istifa ederek Kongre’ye katıldı. Bilet aldı. Kongre bugün üçüncü listesini yayınladı, ancak Hubballi-Dharwad’ın da dahil olduğu 15 listeyi henüz açıklamadı.

Bay Shettar geçmişte altı seçim kazandı. 2018’deki son genel seçimlerde kongre rakibi Mahesh Nalwad’ı yenerek 21.000’den fazla oyla kazandı.

BJP, Gujarat’ta geçen yılki genel seçimler öncesinde görüldüğü gibi, eyalet seçimleri öncesinde ülkeye yeni, genç yüzler getirme eğiliminde. Eski Gujarat Başbakanı Vijay Rupani, eski Başbakan Yardımcısı Nitin Patel ve eski Devlet Partisi Başkanı RC Faldu, diğerlerinin yanı sıra, BJP liderliğinin başkalarına yol açma talebini kabul eden mektuplar yazmıştı.

Eski başbakan, Kalasa Banduri içme suyu projesi, Belagavi’deki meclis binasının inşası ve Güney Batı Demiryolları genel merkezinin Hubballi-Dharwad bölgesine taşınması dahil olmak üzere birçok reformda yer aldı.

Her bir tarafın desteğini aradığı güçlü Lingayat topluluğundan geliyor.

Karnataka 10 Mayıs’ta oy kullanacak; Oylar üç gün sonra yeniden sayılacak.