Karnataka’nın en büyük kongre üyesinden uyarı

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
G. Parameshwara, bir Dalit’in Başbakan Yardımcısı olarak atanmamasının Kongre için sorun anlamına geleceği konusunda uyardı

Bangalore:

Kıdemli Kongre Üyesi G. Parameshwara bugün partinin merkezi liderliğini, bir Dalit’e Başbakan Yardımcılığı (DCM) görevi verilmediği takdirde parti için olumsuz tepkiler ve sorun olacağı konusunda uyardı.

Bir Dalit olan 71 yaşındaki G. Parameshwara, HD Kumaraswamy liderliğindeki Kongre-JD(S) koalisyon hükümeti sırasında Başbakan Yardımcısıydı. Aynı zamanda Karnataka Pradesh Kongre Komitesinin en uzun süre görev yapan Başkanıydı (sekiz yıl).

Örtülü uyarısı, Kongre’nin Siddaramaiah’ın başbakan olacağını ve DK Shivakumar’ın onun tek yardımcısı olacağını açıklamasından saatler sonra geldi.

Bay Shivakumar’ın liderliğe tek DCM olması şartını verip vermediği sorulduğunda, Bay Parameshwara şöyle dedi: “Söyledikleri Bay Shivakumar’ın bakış açısından doğru olabilir, ancak Yüksek Komutanlığın bakış açısı farklı olmalı. Yüksek.” Komuta karar vermeli, onlardan (yüksek komuta) bekliyoruz…”

Dalitlere topluluğa bir DCM görevi atanmayarak haksızlığa uğrayıp uğramadıkları sorulduğunda, insanların, özellikle Dalit topluluğunun yüksek beklentileri olduğunu söyledi.

“Liderliğimiz bu beklentileri anlıyorsa, bir karar vermeleri gerekir. Olmazsa tabii ki tepkiler olacaktır. söylemek zorunda değilim. Sonradan fark etmek yerine şimdi düzeltirlerse daha iyi olur. Aksi takdirde parti için sorun yaratabilir. Onlara anlamalarını söylemek istiyorum,” dedi Bay Parameshwara.

Hem CM hem de DCM pozisyonları için aday olduğunu söyledi.

“Hem başbakan hem de başbakan yardımcısıydım ama artık yüksek komutanın kararına uymak zorundayız. Bakalım önümüzdeki günlerde neler yapacaklar. Şimdiye kadar ikisi hakkında açıklamalar yaptılar, biz yapacağız.” “Kabin genişlemesinin hakkını nasıl vereceklerini görmemiz gerekecek” dedi.

Burada gazetecilere hitaben şunları söyledi: “Yüksek komuta CM ve DCM’yi duyurdu. Siddaramaiah ikinci kez partimizin genel başkanı oldu, ondan iyi bir yönetim bekliyoruz. Söz verdiğimiz için insanların bizden beklentileri çok büyük.” Manifestomuzda iyi yönetişimi onaylıyoruz. Kararı memnuniyetle karşılıyor ve iyi bir yönetim sağlamak için bize tüm güveni vermelerini bekliyorum.”

Tumakuru ilçesinde Koratagere’yi temsil eden Bay Parameshwara, KPCC Başkanı iken 2013 genel seçimlerini kaybetti. O zamanlar Başbakanlık için bir yarışmacıydı, ancak yenildiğinde Siddaramaiah hükümetinde (2013-2018) MLC ve Bakan olarak atandı.

“Hiçbirinin” (Dalitler) DCM görevini güçlü bir sesle istemediği sorulduğunda, Bay Parameshwara, güçlü bir sesin talepte bulunmak anlamına gelmediğini söyledi.

“(Görevler için) istedik… Umarım yüksek komuta buna dikkat eder, çünkü halk bize oy verdi ve Kongre’nin iktidara gelmesine yardımcı oldu. Bunu aklımızda tutmalı ve yolumuza devam etmeliyiz” dedi.

Günün erken saatlerinde, Kongre’nin Bay Siddaramaiah ve Bay Shivakumar’ın sırasıyla Başbakan ve Bay Shivakumar’ın Başbakan ve Başbakan Yardımcısı olarak atanmasına ilişkin resmi duyurusundan önce, kendisine bir DCM görevi için başvuruda bulunup bulunmayacağı sorulduğunda, Bay Parameshwara şu yanıtı verdi: “Soracak ne var ki? Vermelisin. Eskiden DCM olduğum için vermelerini bekliyorum. Görelim …”

Shivakumar’ın kendisinin tek başına başbakan yardımcısı olması gerektiği yönündeki iddiasına karşılık olarak şunları söyledi: “Yalnızca bir kişi iktidarda olmalı (diğerleri olmamalı) doğru bir bakış açısı değil. Partinin iktidara gelmesinde herkesin katkısı oldu. Tüm topluluklar katkıda bulundu ve elbette onlara adalet sağlanmalıdır.”

Dalitlerin, Lingayatların ve azınlıkların anketlerde güçlü bir şekilde Kongre partisinin yanında yer aldığını kaydeden Başkan, Kongre’nin 51 Dalit sandalyesinden 35’ini kazandığını söyledi.

“Ayrıca, topluluk adayları iki genel sandalye kazandı ve toplamda 37 oldu. Dalit oylarının diğer birçok kesim üzerinde etkisi oldu” dedi.

224 üyeli meclis için 10 Mayıs seçimlerinde Kongre 135 sandalyeyle büyük bir zafer kazanırken, iktidardaki BJP ve eski Başbakan HD Deve Gowda liderliğindeki Janata Dal (laik) sırasıyla 66 ve 19 sandalye aldı.

(Başlık dışında, bu makale Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayın yoluyla yayınlanmıştır.)