Karnataka okulda bir kızı zorla besleme suçlamasını araştırıyor

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Baba ayrıca öğretmen ve okul müdürü hakkında da sıkı işlem yapılmasını talep etti. (Temsilci)

Shivamogga:

Karnataka hükümeti, Shivamogga’daki bir devlet okulunda bir öğrenciye öğle yemeği sırasında öğretmeni tarafından zorla yumurta yedirildiği iddialarının ardından soruşturma yapılmasını emretti. Yetkililer bu iddiayı yalanladı.

Yetkililere göre, ikinci sınıf öğrencisinin Brahman toplumuna mensup olan babası, Çarşamba günü eğitim departmanına bir mektup yazarak, okul öğretmeninin “eyleminin” onun “dini duygularına” zarar verdiğini iddia etti.

Kendisi ayrıca etkilenen öğretmen ve müdüre karşı sıkı işlem yapılmasını talep etti.

Öğrencinin babası şikayetinde, daha önce okul yetkililerine sıkı bir vejetaryen diyeti uyguladığını bildirdiğini söyledi. Bunu bilmesine rağmen okulda öğle yemeği servisi yapılırken öğretmenin kızına zorla yumurta yedirdiğini iddia etti.

Soruşturma kapsamında blok eğitim sorumlusu ve öğle yemeği görevlisi perşembe günü okulu ziyaret etti.

“Yapılan ön incelemeye göre olayın öğle yemeği servisi sırasında meydana geldiği belirlendi. Bir grup öğrenci sıra halinde oturmuş yemek yiyordu. O anda ilgili öğretmen öğrencilere bunu kimin tercih edeceğini sordu ve görünüşe göre bu çocuk diğer sınıf arkadaşlarıyla birlikte elini kaldırdı ve kendisine bir yumurta ikram edildi. Ancak bu çocuk da dahil olmak üzere hiçbir öğrenci yumurta yemeye zorlanmadı” dedi.

Halk Eğitimi Direktör Yardımcısı (Shivamogga) Parameshwarappa CR, temasa geçtiğinde PTI’ye şunları söyledi: “Konuyu çok ciddiye aldık. Ancak aldığımız bilgiye göre öğrenciye zorla yumurta yedirilmedi. Ancak Blok Eğitim Sorumlusunun sunduğu raporu inceleyeceğiz ve herhangi bir kural ihlali tespit edilmesi halinde ilgili öğretmen hakkında ciddi işlem başlatacağız.”

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)