Karısını Tirupati izdihamında kaybetti. Ölümü viral Haberyla öğrenildi

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Tirupati:

Venkatesh, eşi Shanthi ve oğulları Tirupati'ye taşınmak için Visakhapatnam'daki evlerinden ayrıldıklarında, Vaikuntha Ekadashi vesilesiyle tapınakta büyük 'darshan'ın tadını çıkardılar. Bunun birlikte son yolculukları olacağını bilmiyorlardı.

Aile, özel 'darshan' için para toplamak üzere Vishnu Niwasam'ın yakınında sıraya giren yüzlerce kişi arasındaydı. Bir ara darphane için sıraya giren kadınlardan biri kendini kötü hissetmeye başladı. Yetkililer onları dışarı çıkarmak için kapıyı açtı. Sıradaki insanlar kapıların fiş için açıldığını düşünüp kapıdan geçmeye çalışırken, bunu kaos yarattı. Çıkan izdihamda 5 kişi öldü, 40'tan fazla kişi de yaralandı. Shanthi ölenler arasındaydı.

Bu sabah Venkatesh, trajediyle sarsılmış halde Sri Venkateswara Ramnarayan Ruia Devlet Genel Hastanesi'nin önünde durdu.

“Polis yönetimi çok zayıftı. Eşim en ön sıradaydı. Düştüğünü fark etmedik bile. Telaşın ardından onu hastanelerde çaresizce aradık ama bulamadık. Onun hakkında bilgi sahibi olduk.” Haberler'ye “Viral bir Haberdan ölüm” dedi.

Bölge yetkilisi Dr. S. Venkateswar Haberler'ye gişelerde yeterli sayıda polisin görevlendirildiğini söyledi. “Bu (olay) talihsiz bir olaydı. Aksi halde yeterli acil servis ve önlem vardı, yiyecek, su, tuvalet, her şey halledildi.”

Tapınağın işlerini yöneten Tirumala Tirupati Devasthanams kurulu herhangi bir komplo ihtimalini reddetti.

Andhra Pradesh Başbakanı N. Chandrababu Naidu'nun bugün Tirupati'yi ziyaret ederek durumu değerlendirmesi ve mağdurlara tazminat ödenmesini duyurması bekleniyor. “Tirumala Srivari Vaikuntha Dwara'yı ziyaret etmek için jeton almak amacıyla Tirupati'deki Vishnu Niwasam yakınlarında çıkan izdihamda birkaç adananın ölmesi beni şok etti. Müminlerin büyük kalabalıklar halinde nişan almak için toplandığı bir dönemde meydana gelen bu trajik olay beni derinden rahatsız etti. ” dedi Bay Naidu.

Başbakan Narendra Modi de başsağlığı diledi. “Tirupati, Andra Pradeş'teki telaştan acı çekiyorum. Düşüncelerim sevdiklerini kaybedenlerle birlikte. Yaralıların bir an önce iyileşmesini diliyorum. Başbakanlık Ofisi, AP hükümetinin etkilenenlere mümkün olan her türlü yardımı sağladığını belirtti.