Kardeşler çatışırken Jagan'ın annesi Sharmila'yı destekliyor

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Jagan Reddy ve YS Sharmila, aile varlıkları konusunda sert bir anlaşmazlığa düştü

Haydarabad:

YSR Kongre başkanı YS Jagan Mohan Reddy, kız kardeşi ve Kongre lideri YS Sharmila ile milyonlar değerindeki miras konusunda tartışırken, annesi YS Vijayamma, Bayan Sharmila'yı savunan açık bir mektup yazdı ve bunun onun “görevi” olduğunu söyledi. onlar için.” haksız muamele gören çocuk”.

Yanıt olarak YSR Kongre partisi, “Anne tarafsız değildi” diyen açık bir mektup yayınladı. Jagan Reddy liderliğindeki parti, Vijayamma'nın Andhra Pradesh Meclisi seçimlerinden önce ve sonra Sharmila'yı ve Kongreyi desteklediğini söyledi. Bu yılın başında yapılan eyalet seçimlerinde YSRCP yenilgiye uğradı ve Jagan Reddy, ezeli rakibi TDP'li N Chandrababu Naidu'ya karşı gücünü kaybetti. YSRCP, YS Sharmila'nın Jagan Reddy'yi hapse gönderen partiye katıldığını söyledi.

Sharmila'nın aile işine karışmadığını ancak Jagan Reddy adına özverili bir şekilde siyasette çalıştığını yazdı. “Jagan'ın iktidara yükselişi büyük ölçüde Sharmila'nın çabaları sayesinde oldu. Bir anne olarak tüm çocuklar eşittir. Bu olayların gelişmesini izlemenin kendisi için “derin acı verici” olduğunu söyledi. “Rahmetli kocam Rajasekhara Reddy, çocuklarımız ve ben mutlu bir aileydik. Ailemizin neden bu kadar zorluklarla karşı karşıya olduğunu anlayamıyorum. Bunu engellemeye yönelik çabalarıma rağmen talihsiz olaylar gözlerimin önünde yaşanıyor” diye yazdı.

Vijayamma, ailesiyle ilgili asılsız iddiaların yayılmasını eleştirdi ve bunun durması gerektiğini söyledi. “Çocuklarım ya da devlet için iyi değil. Bunu gündeme getirmekte tereddüt ettim ama durum bunu gerektiriyor. Ailemiz hakkında yalan söyleyenlere durmaları için yalvarıyorum.”

“Kan sudan daha yoğundur. Çocuklarım kendilerinden sorumlu olacak. Sorunlarına çözüm bulacağı için Tanrı'ya güveniyorum” diye yazdı.

YSR'nin hayattayken servetini çocuklarına dağıttığı yönündeki iddiaları reddederek, şunları yazdı: “YSR, mal varlığının bir kısmını Sharmila isimli küçük kızıma, bir kısmını da henüz hayattayken Jagan isimli oğluma devretmişti. Bu bir mal paylaşımı değildir.” bu sadece onları atama meselesi.

Bölünmemiş Andhra Pradesh'in başbakanı ve popüler Kongre lideri YS Rajasekhara Reddy, 2009 yılında bir helikopter kazasında öldü.

“YSR’nin dileği çocuklarının eşit paya sahip olmasıydı ve gerçek de bu. Jagan servetimizi artırmak için çok çalıştı ama tüm varlıklar aileye ait” diye yazdı Vijayamma.

“YSR'nin 2009'daki zamansız ölümünün ardından Jagan ve Sharmila 2019'a kadar birlikte yaşadılar. Jagan, anlaşma uyarınca Sharmila'ya hissesinden 200 Crores verdi. MoU'ya göre Jagan yüzde 60, Sharmila ise yüzde 40 pay alacak. Ancak MoU'dan önce, “Sharmila'nın aynı hisseye sahip olmasıyla aynı temettüyü paylaştılar” diye yazdı.

Vijayamma, Jagan Reddy'nin 2019'da başbakan olduktan sonra varlık paylaşımı önerdiğini yazdı. Yetişkin çocuklarının anlaşamayacağına dair endişelerini dile getirdiğini söyledi.

“Bundan sonra Vijayawada'da benim huzurumda varlıkları bölmeye karar verdiler ve 'Bu Jagan'a, bu da Sharmila'ya ait' dediler. 2019'da hazırlanan Mutabakat Anlaşması aynı.” Bu Jagan'ın bizzat yazıp imzaladığı Mutabakat Zaptıdır. Sharmila'nın hakları olduğu için Jagan ona temettü olarak 200 Crores verdi, bu yüzden MoU'yu yazdılar.

“Mutabakat Zaptı'nda Sharmila'ya verilecek olan mülkler Jagan'ın hediyesi değil, onun sorumluluğundadır. Hiçbir ek bulunmadığından Jagan, Sharmila'ya Mutabakat Zaptı'nda belirtilen Saraswathi hisselerinin %100'ünü ve Sharmila'nın %100 hisselerini vereceğine dair söz verdi ve imzaladı. Vijayamma, “Yelahanka mülkünden hemen Mutabakat Zaptı'nda bahsedilmiyor” diye yazdı.

“Şarmila'ya boş mülklerle ilgili olarak da haksız muamele yapıldı. Shaarmila'nın payına Bharati Çimentoları, Sakshi Media ve YSR'nin davalardan sonra tahsis edilecek evi de dahildi” diye ekledi. “Birçok kişi tarafından yayılan yalanların ortasında” gerçeği açıklığa kavuşturmak için konuşması gerektiğini söyledi. “Gerçek şu ki, onlar kardeşler. Bu onların sorunu; çözecekler” diye yazdı.

“Rajasekhara Reddy hayatta olsaydı bu servet sorunu ortaya çıkmazdı ve bu tür tartışmalar yaşanmazdı. Eğer devam eden kaos olmasaydı yorum yapmak zorunda kalmayacaktım. Sanırım bunu yalnızca benim sözlerim yapabilir. Lütfen, çocuklarım olarak hepinizden sorumsuzca konuşmaktan kaçınmanızı rica ediyorum” diye yazdı Vijayamma.

YSRCP, Vijayamma'nın mektubuna yanıt verdi ve Jagan Reddy'nin hiçbir zaman varlıkların iadesini talep etmediğini söyledi. “YS Jagan, iyi niyet göstergesi olarak servetini kız kardeşi Sharmila ile paylaştı. Jagan'ın şirketinde yönetici değil. Jagan, Sharmila'ya her erkek kardeşin davranacağı gibi nezaketle davrandı. Merhum CM Rajasekhara Reddy varlıkları zaten Sharmila'ya devretmişti “Jagan bu varlıkları hiçbir zaman geri almadı. YSRCP genel sekreteri SV Satish Reddy yaptığı açıklamada, az önce bilgisi olmadan hacizli mülkün değişimine ilişkin bir bildirim gönderdi.” dedi.

Kardeşlerin mektup savaşı

Anlaşmazlık sırasında kardeşler birbirlerine acı mektuplar göndererek birbirlerini babalarının anısını karalayan “aldatıcı (ve) son derece incitici” eylemlerle suçladılar.

Jagan Reddy daha önce Ulusal Şirketler Hukuku Mahkemesi'ne Saraswati Power'daki hisselerin “yasadışı” transferini bildirmek için bir mektup yazmıştı. Hisselerin “bana bir emanet belgesiyle emanet olarak verildiğini” ve bunları annesi YS Vijayalakshmi'ye “devirin adli izin üzerine yapılacağı anlayışıyla” “hediye ettiğini” söyledi (ve) “İlgili diğer belgelerin yürütülmesi…”

Ancak eski başbakan, bu hisselerin kız kardeşinden kendisine “benim için potansiyel hukuki sorunlar yaratacak şekilde hileli bir şekilde” devredildiğini yazdı. Kendisi, bu hisselerin artık “hissenin orijinal ve devam eden sahibi ve lehtarı olarak bana geri döneceğini” söyledi. YSR Kongre şefi ayrıca 2019'da imzaladığı Mutabakat Zaptı'nın geçersiz ve geçersiz olduğunu ilan etti. Mutabakat Zaptı “transferi uygulama” niyetinden bahsetti. kardeşlerim olarak size olan sevgim ve şefkatimden dolayı, daha sonraki bir tarihte size bazı nitelikler kazandıracağım.

Buna yanıt olarak Bayan Sharmila, babasının “hayatı boyunca aile kaynakları kullanılarak elde edilen tüm malların dört torunu arasında eşit olarak paylaştırılması gerektiği” yönündeki “açık” talimatına dikkat çekti.

Jagan Reddy'nin MoU'yu iptal etme niyetini, bunun yasal bir yetkisi olmadığını söyleyerek reddetti.

“Sevgili babamızın asla hayal edemeyeceği bir şeyi yaptınız… ailesini hak ettiği paydan mahrum bırakmak için sevgili eşine (annemize) ve kızına (bana) dava açtınız” diye yazdı.

Saraswati Power'ın sorunlu hisse meselesiyle ilgili olarak Bayan Reddy, Mutabakat Zaptı imzalandığında niyetin devretmek olduğunu iddia etti, “ancak siz (Jagan Reddy) bu sözü birkaç yıl boyunca yerine getiremediniz…”

Şirket Mahkemesi davayı 8 Kasım'da görüşecek.

Miras anlaşmazlığı, kardeşlerin siyasi olarak yollarını ayırmasının ardından ortaya çıktı. YS Sharmila, 2019 genel seçimlerine kadar kardeşi için yoğun bir kampanya yürüttükten sonra 2021'de YSR Telangana partisini kurmak için oradan ayrıldı. Bu, bu yılki genel seçimlerden önce Kongre ile birleşti. Kongre, YS Sharmila'yı partinin Andhra Pradesh'teki şefi olarak atadı ve onu kardeşinin rakibi olarak atadı.