İstanbul Üniversitesi’nde ikinci diploma fırsatı

CatWalk

New member
İÜ’den yapılan açıklamaya bakılırsa, bir üniversiteden mezun ya da hala okumakta olanların rastgele bir imtihana girmeden İÜ açık öğretim programlarına kayıt yaptırabileceği sistem “sınavsız ikinci üniversite” olarak isimlendiriliyor.

AUZEF’in, ön lisans, lisans ve lisans tamamlama seviyelerinde 33’ü açık, 13’ü uzaktan olmak üzere toplamda 46 faal programı ve yarım milyona yaklaşan öğrencisi bulunuyor.

Öğretim üyelerinin hazırladığı ders içerikleri ve tecrübelerini aktardıkları görüntüler, Türkiye’nin her yerindeki öğrencilere eğitime ulaşma imkanı sağlıyor. Ön lisans programı mezunu ya da öğrencileri ön lisans programlarına, lisans programı öğrencisi ya da mezunları ise okudukları yahut mezun oldukları programdan farklı olmak kaydıyla ön lisans ve lisans programlarına kayıt yaptırabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İÜ Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Şahin, Çocuk Gelişimi, Sıhhat Kurumları İşletmeciliği, Sivil Hava Kurumları İşletmeciliği, İş Sıhhati ve Güvenliği, İşletme, Toplumsal Hizmetler, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Milletlerarası Ticaret ve Lojistik İdaresi, İnsan Kaynakları İdaresi, Hemşirelik, Hukuk Ofis İdaresi ve Sekreterliği ile İdare Bilişim Sistemleri üzere biroldukca programın ağır talep gördüğünü belirtti.

Şahin, fakültede, entelektüel bilgi birikiminin artırılması için sosyoloji, tarih, coğrafya, ideoloji, kültürel miras ve turizm üzere programların bulunduğunu söz etti.

GRAFİK TASARIMI VE MARKA İRTİBATI PROGRAMLARI DA AUZEF’TE YER ALACAK
Prof. Dr. Şahin, bu yıl 2 yıllık ön lisans programları olarak Grafik Tasarımı ve Marka İletişimi’nin de AUZEF’te yer alacağını aktardı.

Bu program ile öğrencilerin üniversal manada tasarım sorunlarını algılama, sorgulama, tanımlama ve tahlil üretebilme altyapısına sahip, şuurlu ve yaratıcı dizayncı adayları olarak yetiştirmek istediklerini belirten Şahin, Marka Bağlantı Programı’nda da marka idaresi için gereken bağlantı bilgisinin kazandırılması ve bu bilginin sektörel manada stratejik biçimde kullanılmasının öğretilmesinin birincil emellerini olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Şahin, gelecek eğitim-öğretim yılında çocuk gelişimi ön lisans ve lisans programlarında, “Zenginleştirilmiş Kitap (Z-kitap)” projesine başlayacaklarını, bu projede kitapların bilimsel yapısı güçlendirdiklerini, dijital malzemelerin içerisine öğrencilerin alanıyla ilgili olarak öğrenme kapasitesini artırması için QR kodla yedirilmiş öğretici ve düşündürücü görüntüler, ilgi uyandırıcı sorular, hatırlatmalar, ders anlatım görüntüleri, okuma teklifleri, faydalı bilgiler, anahtar kavramlar, podcastler, ipuçları, çevrim içi kaynaklar, gerçek hayatla münasebet ve örnek soru çözümlemeleri koyduklarını tabir etti.

Yenilikleri hayata geçirmek için teknoloji ve insan kaynağının yanı sıra önemli maddi kaynak harcadıklarını fakat bu yıl rastgele bir fiyat artışına gitmediklerini de lisana getiren Şahin, imkanı, isteği ve hayali olan herkesi 16 Eylül’e kadar ikinci üniversite kayıtlarına davet etti.