'Hintçe Insider' Row'un ortasında, Tamil oyuncusu BJP'yi bitirir ve Vijays TVK'ya katılır

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Chennai:

Tamil Nadu'daki büyük bir siyasi gelişmede, aktör Ranjana Natchiyaar Çarşamba günü Vijay aktrisinden Tamilaga Vettri Kazhagam'a katıldı. Bu, sekiz yıl önce yapmaya gittiği Bharatiya Janata Partisi'nin Hintçe'nin izlenimi de dahil olmak üzere yönergelerinden memnuniyetsizliğinden bir gün sonra olur.

Bu sabah Chennai yakınlarındaki özel bir tatil köyünde bir TVK yıldönümünde bulunan Vijay Bayan Natchiyaar, yeni siyasi patronuna olan hayranlığını dile getirdi ve ona “bir sonraki MGR” adını verdi.

İpucu, 1970'lerde ve 1980'lerde on yıl başbakan olan ve tüm Hindistan Anna Dravida Munnetra Kazhagam'ı kuran ve şu anda muhalefette bulunan tüm Hindistan Anna Dravida Munnetra Kazhagam'ı kuran geç ikonik aktör politikacı MG Ramacandran'dı.

Vijay'ın 'milliyetçilik ve Dravidian siyaseti' karışımının onunla derinden geldiğini ve TVK'yı siyasi geleceği için ideal bir platform yaptığını söyledi. “Vijay Tamil Nadu için en büyük umut.”

TVK'ya sıçrama, BJP'nin üç dilli formülünün ilk büyük serpinti olarak kabul edildi – hakim Dravida Munnetra Kazhagam'ın bir “Hintçe” olarak vurduğu. Geri çekilme mektubunda, Bayan Natchiyaar şöyle yazdı: “Tamil bir kadın olarak, üç adet -yükümlülük politikasının dayatılmasını kabul edemem, Dravidyalılara karşı düşmanlık büyütemem ve Tamil Nadus'un ihtiyaçlarını ve çabalarını ihmal edemiyorum.”

Geleneksel olarak şiddet içeren rakipler olan DMK ve AIADMK, BJP'nin çabalarını eleştirmek için, tüm okulların üçüncü bir dilin öğretilmesini değil, sıklıkla – zorunlu olarak – gösterdiği ulusal eğitim politikasının uygulanmasını sağlamak için birleştiler. kapalı.

Bu konuda, Bayan Natchiyaar mektubunda şunları söyledi: “Tüm çocuklar dilbilimci değildir … ve çocukların farklı bir dil öğrenmeye zorlanması gerekmez. Acil ihtiyaç yok.”

Toplantısında TVK patronu Vijay da eğitim politikasına karşı silah aldı.

Tamil Nadus “Dil Savaşı”

Okullarda üçüncü bir dille ilgili dizi, Tamil Nadu Başbakanı, MK Stalin ve sendika eğitim bakanı Dharmendra Pradhan'a keskin saldırılar değiştirmeye yol açtı.

Bu, devletin yeni eğitim politikasını tam olarak uygulamadığı takdirde, RS'nin Geldern'deki 2.400 milyar rupi merkezinden tutulacağını söylediğinde, ikincisini “gasp” suçlamasından sonra oldu.

Oku | “Dil yok, ama …”: Hintçe Row'da Eğitim Bakanı

Ancak, Bay Stalin ve onun yardımcısı Udhayanidhi Stalin siyaseti mahkum etti ve BJP tarafından yönetilen merkezi hükümeti devletlerinin başka bir “dil savaşına” hazır olduğu konusunda uyardı.

Oku | “Tamil Nadu Dilbilime Hazır”: Hintçe sıraların ortasında Stalin Jr

Bay Stalin, Başbakan Narendra Modi'ye, bakış açısından evine basması için bile yazdı, bunun üzerine Pradhan bir Haberler röportajı ile geri döndü. DMK'yı “yanlış bir hikaye” yaratmakla suçladı ve Tamil Nadu'nun siyaseti politik nedenlerle onayladığını söyledi.

Oku | “Telugu zorunlu,” diyor Tamil Nadu-Center Hintçe sırasının ortasında Telangana

Bu arada, Tamil Nadus “Hintçe ayrılan” prosses bu sabah komşu Telangana'nın tepkisini tetikledi. Eyalet Kongre hükümeti, CBSE'nin serbest bırakılması da dahil olmak üzere tüm cisimlerdeki tüm okullar için zorunlu hale getirdi.

Ajanslardan gelen girişlerle

Haberler artık WhatsApp kanallarında mevcuttur. Sohbetinizde Haberler'den gelen en son güncellemelere erişmek için bağlantıyı tıklayın.