Hava kuvvetleri helikopterleri Chennai’de mahsur kalan sakinler için çatılara yiyecek bırakıyor

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Michaung Kasırgası dün 12:30 ile 14:30 arasında karaya indi.

Yeni Delhi:

Chennai ve banliyölerindeki insanlar, Michuang Kasırgası’nın neden olduğu yağmurun Tamil Nadu’nun başkentinde şiddetli su birikintisine yol açmasından iki gün sonra, durgun su ve elektrik kesintileriyle boğuşmaya devam etti.

Şehirde yardım operasyonları yürüten Hindistan Hava Kuvvetleri (IAF), Chennai’nin çeşitli yerlerine yardım malzemelerini bırakmak için Chetak helikopterlerini kullandı. Sosyal medyada dolaşan Haberlar, IAF helikopterlerinin yiyecek ve tıbbi malzeme dolu torbaları düşürdüğü sırada insanların çatılarda mahsur kaldığını gösteriyor. IAF, Chennai’de yardım malzemeleri dağıtırken, Sahil Güvenlik, başkentin 24 km kuzeyindeki Cholavaram’a yardım malzemeleri bıraktı.

Batık kablolardan kaynaklanan elektrik risklerini azaltmak amacıyla önleyici tedbir olarak belirli bölgelerde elektrik beslemesi geçici olarak kesildi. Yarın Chennai’deki okullar ve kolejler için de tatil ilan edildi.

Michuang Kasırgası’nın neden olduğu aralıksız yağmur, Velachery ve Tambaram gibi bölgeleri sular altında bıraktı. Bölge sakinleri sular altında kalan evlerini terk etmek, çocuklarını taşımak ve durgun sulardan geçerek yüksek yerlere sığınmak zorunda kaldı. Tamil Nadu Başbakanı MK Stalin selden etkilenen bölgeleri ziyaret etti ve şehirdeki bir yardım kampına yiyecek ve malzeme dağıttı.

DMK Milletvekili TR Baalu bugün Meclis’te Sıfır Saat sırasında su baskınlarının ulusal afet ilan edilmesini talep ederek, durumu yatıştırmak için Merkez’den destek istedi.

“47 yıl sonra böyle bir sel yaşandı. Büyük maddi hasarlar oluştu, 17’den fazla kişi öldü” dedi.

“Bu bağlamda Hindistan hükümetinin bu durumu ulusal bir felaket olarak ilan etmesi doğru değil. İçişleri Bakanlığı’nın şimdiye kadar bunu yapmış olacağını sanıyordum. Her yerde bir metreden fazla su var, hatta yiyecek ve yardım bile var.” “Malzeme tekneyle gönderiliyor” diye ekledi.

Başbakan Narendra Modi bugün yaptığı açıklamada, düşüncelerinin yağmurlar nedeniyle sevdiklerini kaybeden ailelerle birlikte olduğunu söyledi. Başbakan Modi, yetkililerin yardım ve kurtarma operasyonlarını desteklemek için yorulmadan çalıştıklarını vurguladı.

“Düşüncelerim Michaung Kasırgası nedeniyle özellikle Tamil Nadu, Andhra Pradesh ve Puducherry’de sevdiklerini kaybedenlerin aileleriyle birlikte. Başbakan Modi şunları yazdı: “Dualarım bu kasırgadan yaralanan veya etkilenenlerle.” “Sahadaki yetkililer etkilenenlere yardım etmek için yorulmadan çalıştı ve durum tamamen normalleşene kadar çalışmalarına devam edecekler.”

Michaung Kasırgası dün 12:30 ile 14:30 arasında karaya inerken, Chennai ve komşu bölgeler fırtınanın en ağır yükünü taşıyor.