GÜZEL Parti’nin oy oranını açıklayan Akşener gayelerini de duyurdu: Yüzde 16’lık bir partiyi, yüzde 20 düzeyine çıkartmak istiyoruz

Cotardam

Global Mod
Global Mod
GÜZEL Parti’nin oy oranını açıklayan Akşener gayelerini de duyurdu: Yüzde 16’lık bir partiyi, yüzde 20 düzeyine çıkartmak istiyoruz GÜZEL Parti Genel Lideri Meral Akşener, esnaf ziyaretlerine devam ettiği Van‘da, ziyaretlerine başlamadan Ahlat ilçesinde Selçuklu Meydan Mezarlığı’nda dua etti.

Akşener, mezarlık ziyaretinin akabinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Araştırmalarda partisinin oy oranının yüzde 16 çıktığını tabir eden Akşener bunu yüzde 20 yapmak için yeniden yollara düştüğünü ve ikinci kademe için de Ahlat’ta start verdiklerini söylemiş oldu.

“PARTİ BURADA KURULDU”

“Parti burada kuruldu, resmiyeti Ahlat’ta yaptık” sözlerini kullanan Akşener, “niçini şuydu: Ben Anadolu’yu gezerken bir soru sormuştum, ‘Ahlat’a, Adilcevaz’a, Tatvan’a ne kadar turist geliyor?’ Ahlat’a ve Adilcevaz’a hiç gelmediğini, ekonomik olarak bir katkı olmadığını söylemişlerdi. Buraya dikkat çekmek hedefli, ‘Ekonomisine bir katkım olabilir miydi?’ birincisi. daha sonra bir mesken kiraladım burada. daha sonra Ahlat’a geldim, bayramı burada geçirdim, Türkiye’de duymayan da duydu. daha sonra Cumhurbaşkanı geldi burada bir saray yaptırdı. Artık soruyorum, öteki ne isterseniz benden” diye sordu.

“BAYRAMI AHLAT’TA GEÇİRDİM, daha sonra BURASI KEŞFEDİLDİ”

Akşener, kelamlarına şu biçimde devam etti:

“Bir siyasi partinin genel lideri diyor ki, ‘Ahlat’ta konut tutacağım ve bayramı burada geçireceğim’ ve kelamını de tutuyor. sonrasındasında yerelin dışına taştı, ulusal televizyonlarda verildi, Ahlat’a dikkat çekildi. daha sonra Ahlat birden keşfedildi, düzgün bir şey yani. daha sonra da Sayın Cumhurbaşkanı burada bir saray yaptı, ‘niye yaptı’ demiyorum. Artık inşallah orada bayramların birini geçirir, orada çalışan insanların Ahlatlı bulunmasına dikkat ederler, Ahlatlı işsiz gençleri alırlar. Bu ortada sarayı görmek için, Ahlat’ı görmek için Türkiye’nin her tarafınca Ahlat’a beşerler gelir bu biçimdece Ahlat’ın ve yan ilçelerin iktisadı gelişir. Ben kendime bu biçimde bir misyon çizmiştim hayli şükür onunla ilgili bir uzaklık aldık.”

“PARTİYİ YÜZDE 20’LİK BİR PARTİ HALİNE GETİREBİLMEK İÇİN TEKRAR YOLLARA DÜŞÜYORUZ”

“Şimdi niçin bugün buradayım” sorusunu lisana getiren ve bugün itibariyle bütün araştırmalarda DÜZGÜN Parti’nin oy ortalamasının yüzde 16 olduğunu söyleyen Akşener, “Şimdi yüzde 16’lık bir partiyi, yüzde 20’lik bir parti haline getirebilmek için bir daha yollara düşüyoruz arkadaşlarımızla birlikte. Biz etap kademe gidiyoruz. Artık Bitlis merkezde bir sorun vardı onu Türkiye ile paylaştık, bütün televizyonlar verdiler, Bitlis’teki çetelere dikkat çektik. Ben burada bulunmadan geçemedim, artık ikinci evre için de Ahlat’ta start veriyoruz” biçiminde konuştu.