Gençlik kolları, genç sivil toplum kuruluşları ile bir ortaya geldi

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Gençlik kolları, genç sivil toplum kuruluşları ile bir ortaya geldi AK Parti Adıyaman Vilayet Gençlik Kolları Başkanlığı tarafınca genç sivil toplum kuruluşları buluşma toplantısı düzenlendi.

Türkiye Petrollerinde düzenlenen toplantıya Belediye Lideri Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman Vilayet Lideri Mehmet Dağtekin, Vilayet Gençlik Kolları Lideri Mevlüt Kuştepe ve epey sayıda genç STK temsilcisi katıldı.

Birlik ve birliktelik iletilerin verildiği görüşmede Adıyaman için ve Türkiye için daha uygun nelerin yapılabilirliği konuşuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vilayet Gençlik Kolları Lideri Mevlüt Kuştepe, “Bugün siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakarak sevdamız Adıyaman sloganıyla başlattığımuz bu toplantımıza görüyorum ki bütün STK temsilcilerimiz eksiksiz iştirak sağlamış. Bu durum beni canı gönülden memnun etti. Unutmayalım ki aile devlettir, devlet geniş bir ailedir. Bizler ailemiz için, gençliğimiz için mahallemiz, semtimiz, Adıyaman ve Türkiye’miz için ne kadar birlik ve birliktelik içerisinde olursak inanın o kadar başarılı ve huzur dolu oluruz. Bugün bir kardeşiniz olarak buradayım. Sizlerin fikir ve niyetleri bizler için değerli. birlikte oturup, birlikte düşünelim, Adıyaman için, Türkiye için ve gençlerimiz için neler yapabiliriz bunu konuşalım. Sizlerle bir ortada olmanın memnunluğunu yaşıyoruz” dedi.

sonrasındasında konuşan Belediye Lideri Süleyman Kılınç ise, “Bizler sizin için yapmak zorundayız, zira bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Sizlerdeki o heyecanı, o aşkı görür görmez fazlaca memnun oldum. Bu ülkenin geleceği sizlerle daha hayli parlak olacak ancak bunu yalnızca söylemekle olmaz. Malumunuz şuan tüm dünyadaki felaketleri görüyorsunuz. Bu felaketlerin niçini bizleriz, insanoğlu. İnsanoğlunun aç gözlülüğüdür, tüketici kimliğidir. meğer bizim kavim medeniyetimiz, bizim kültürümüz üreten, fedakarlık yapan kültürdür. Lakin şuan maalesef kapitalizmin nefisle birlikte baş başa vermesiyle birlikte ortaya çıkan müthiş bir tüketim kültürü mevcuttur. ve bu tüketim kültürü de maalesef başımıza felaketlerin gelmesine niye oluyor. Dünyanın pek epey yerinde bir tarafta sel, bir tarafta kuraklık var, savaşlar var. Maalesef hepsi insan oğlunun aç gözlülüğünden kaynaklanıyor. Bizim her canlıya nezaket, her cansıza da ihtimam göstermemiz gerekiyor. İlimle her şey daha hoş olacak, bilgi topluluğuyla olacak ve sizler üreten bir toplum olacaksınız. En büyük zenginlik ilimdir ve bilimdir. Bu toplantının düzenlenmesinde Mevlüt Kuştepe ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” halinde konuştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Dağtekin ise konuşmasında, ” Gençleri bir ortada görmek bizleri keyifli etti. Mevlüt liderime bu biçimde bir hoş tertibi yaptığı için evvela teşekkür ediyorum. Bizler daima bir arada gayret verirken bu çabayı kuşaktan nesile aktarmamız lazım. Oda sizlersiniz. Her birimiz aslında kendimizi bu davanın vazgeçilmezleri olarak görmek mecburiyetindeyiz. Bence burada bir kayıp yaşıyoruz. Çağdaş bir çağda doğduk eyvallah, çağdaş çağda yaşıyoruz eyvallah. Lakin bizler Müslüman’ız, bizler sorumluyuz fakat bizler hesap vereceğiz, her birimizin kesinlikle bu hesaba uygun bir hayat yaşaması lazım. Özelikle de Müslümanların şuan ki çıkmazlarından biri de epey telaffuzda bulunması. Hareketi azaltması, bu telaffuzlar, hayli konuşmalar, fazlaca dillendirmek aslında oldukcata yarar getirmiyor. Bulunduğunuz yerde, bulunduğunuz makamda şayet siz bu telaffuzları Allah için bir fiil yerine getiriyorsanız bu biçimde bu telaffuz söylemdir. Fakat bunları daima diğerine devredip elbette birileri yapar, elbette birileri bunu yerine getirir diyorsanız bu dava daima Allah korusun inanç değerlerimizde Yahudilik, Hristiyanlık periyodunu doldurdu, kararı kalktı diye Allah İslam’ı gönderdi. Lakin hala biz bunun gerisinde kalabiliriz” diye konuşarak, İslam’dan örnekler vererek daha fazlaca çalışılması gerektiğini vurguladı.

Yapılan konuşmaların akabinde kahvaltıya geçildi. – ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı