Felç geçirdikten sonra HD Kumaraswamy

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Bay Kumaraswamy insanlara felç semptomlarını hafife almamaları çağrısında bulundu.

Bangalor:

Zamanında yapılan tedavi sayesinde felçten kurtulan eski Başbakan HD Kumaraswamy, Pazar günü bunun onun “üçüncü doğumu” olduğunu söyledi.

JD(S) vekili Tanrı’ya ve kendisini tedavi eden sağlık ekibine övgüde bulundu ve eyaletteki insanlarla tanışarak kendisine yeni bir yaşam şansı verildiğini söyledi.

Bay Kumaraswamy, serbest bırakılmadan önce insanlara felç ve felç semptomlarını hafife almamaları çağrısında da bulundu.

“Son beş gündür bazı arkadaşlarım korktu. Sizinle konuştuğumda yeniden doğduğumu söylemek zorundayım” dedi eski başbakan.

“Sağlığıma gelince, Allah bana üçüncü bir doğum verdi. Tek doğum yapan biri varsa ben 64 yaşımda üçüncü doğumumu yapmış sayılırım” diye konuştu.

Bay Kumaraswamy, 30 Ağustos’un erken saatlerinde şehirdeki saygın bir hastaneye kaldırıldı.

Onu tedavi eden doktorlar felç geçirdiğini ve daha sonra tamamen iyileştiğini söyledi.

Hastaneye kaldırılmasına yol açan olayların gidişatını hatırlatan JD(S) lideri, 30 Ağustos sabahı saat 2 civarında uyandığını ve sağlığının iyi durumda olmadığını hissettiğini söyledi.

JD(S) lideri, kayınbiraderi ve saygın kardiyolog Dr. CN Manjunath’ı aradı ve daha sonra kendisine hastaneye yatırılmasını tavsiye eden bir nöroloğa danıştı.

Bay Kumaraswamy eyalet halkına bu tür belirtilerle karşılaşıldığında bir dakika bile kaybetmeme çağrısında bulundu.

“Saat 2’de felç belirtileri hissettim. Eğer onu görmezden gelip sabah doktora gideceğimi söyleseydim hayatımın geri kalanını yatakta geçirirdim” dedi.

Doktorların para kazanmak için çalıştığını asla düşünmemek gerektiğini, çünkü hasta geldiğinde samimiyetle onu kurtarmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu vesileyle ünlü nörolog ve NIMHANS’ın eski yöneticisi Dr. P. Satishchandra, insanların felci tespit etmek için “BE-FAST” yönteminin farkında olmaları gerektiğini söyledi; burada B dengeyi, E gözleri, F yüzü ve A’yı kolları, S konuşmayı ve T’yi zamanı temsil eder.

“Bunlar beş semptom. Kolunuzda güç kaybı varsa, pelteklik yapıyorsanız, kekeliyorsanız, gözlerinizde sorun varsa, yüzünüzde değişiklikler varsa vakit kaybetmeden hastaneye koşun” dedi.

Hastayı doğru hastaneye götürmenin de önemli olduğunu söyleyen Dr. Satishchandra eklendi. Hastanın götürüldüğü hastanenin felç geçirmeye uygun olması gerektiğini söyledi.

“İnme hastalarını tedavi etmek için gereken tüm donanıma ve uzmanlara sahip bir hastane olmalı. O zaman zaman kazanırız. Biz buna ‘altın saat’ diyoruz, yani hastanın üç saat içinde getirilmesi gerekiyor. Hasta getirildikten sonra.” Doktor, “Üç saat içinde diğer işimize başlamak için bir saatimiz var” diye açıkladı.

(Başlık dışında bu makale Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayın yoluyla yayınlanmıştır.)