Eski Karnataka başbakanı: ‘İnsanlar BJP’nin Lingayat kampanyasına inanmayacak’

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Kıdemli Lingayat BJP liderleri Kongre’ye katılacaklarını açıkladılar, dedi.

Hubballi (Karnataka):

Yakın zamanda Kongre’ye katılan eski Karnataka Başbakanı Jagadish Shettar, BJP’nin özgüvenini zedelediğini ve eyalet halkının böyle bir partiyi desteklemeyecek kadar akıllı olduğunu söyledi. ANI’ye konuşan Shettar, “Birçok Lingayat lideri BJP’den ayrıldı. Kendime olan saygımı zedelemek, bölge halkını incitmek demektir ki bu da BJP’nin oy bankasını etkileyecektir. Devlet halkı BJP’ye oy kullanmayacak kadar akıllıdır.”

“Havari ilçesindeki Byadagi benim seçim bölgemde değil. Kendi seçim bölgelerinde kampanya yapmamı isteyen pek çok kongre adayı var. Lingayat topluluğundan üst düzey BJP liderleri Kongre’ye katılacaklarını ve bir veya iki gün içinde yüzlerce destekçinin katılacağını söylediler” dedi.

Bay Shettar, eyaletin 10 Mayıs genel seçimlerine katılma hakkı reddedildikten sonra BJP’den ayrıldıktan bir gün sonra Kongre partisine katıldı.

BJP’nin “Lingayat CM” kampanyası planlarına yanıt olarak, bunun kendi lehlerine çalışmayacağını ve insanların söylediklerine inanmayacağını söyledi.

“Neden şimdi başladın? Neden daha önce yapmadılar? BJP bunu sadece seçim amacıyla yapıyor, Lingayat CM ilan etseler bile insanlar kampanyalarına inanmayacaklar” dedi.

Jagadish Shettar, bir haftadan kısa bir süre içinde iktidardaki BJP’den ayrılıp Kongre’ye katılan ikinci üst düzey Lingayat topluluğu lideriydi. Daha önce, eski Karnataka Başbakan Yardımcısı Laxman Savadi Kongre’ye katılmıştı.

Başbakan Narendra Modi’nin Karnataka’da üst düzey BJP lideri ve eski bakan KS Eswarappa ile yakın zamanda yaptığı telefon görüşmesine yanıt veren Shettar, bunun BJP’nin verdiği zararı örtbas etmek için kullandığı taktiklerin bir parçası olduğunu söyledi.

“Şimdi verilen onca zarardan sonra örtbas etmeye başladılar, işe yaramayacak. Biletimi neden reddettiklerini sormak istiyorum. Ben 67 yaşındayım ve Eshwaarappan ji 75 yaşında. Neden orada? Eswarappa ve Jagdish Shetter arasında bir karşılaştırma mı? Benim yolsuzluk iddiam yok, hiçbir şeyim yok. Kendilerine karşı suçlamalarda bulunan diğer bakanlara hız cezası verildi” dedi.

Bay Eswarappa kısa bir süre önce BJP’nin merkezi liderliğine seçim siyasetinden çekilme kararını bildirdi ve beş kez MLA olduğu Shivamogga genel seçimlerine dahil edilmemesini istedi.

Bu arada Bay Shettar, memleketi Hubbali-Dharwad Merkez Meclisi seçim bölgesinden bir kongre biletiyle koşacak. Bu arada BJP, yaklaşan seçimlerde koltuk için Mahesh Tenginkai’yi Shettar’a karşı yarıştırdı.

224 sandalyeli meclis seçimlerinin 10 Mayıs’ta tek aşamalı olarak yapılması ve sonuçların 13 Mayıs’ta açıklanması planlanıyor.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak kullanılan bir yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)