Erdoğan: Memur olarak bakılırsavinizi yaptığınız sürece bunların hiç birisi kılınıza dokunamaz CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun memurlara ait telaffuzlarıyla ilgili olarak, “Ben de buradan milletimin memuruna sesleniyorum. Sakin ha, bu oyunlara gelmeyin. Siz memur olarak bakılırsavinizi yaptığınız sürece bunların hiç birisi, sizin kılınıza dokunamaz” dedi.”Bizim yolumuz Eskişehir’i fetheden büyük kumandan 2. Kılıçarslan’ın yoludur. Sevgili gençler bizim yolumuz Eskişehir’in manevi muhafızı Aşık Yunus’un yoludur. Bizim yolumuz abideleşen gayretleriyle işgalci Yunan’a kök söktüren Eskişehirli gazi ve şehitlerin yoludur. Bizim yolumuz, bugün de gerektiğinde vatanı, bayrağı, ezanı, istiklali ve istikbali uğruna can vermekten çekinmeyen yiğitlerin yoludur. Kardeşlerim AK Parti’li takımlar olarak uzun ince bu yolda başımız dik, alnımız ak bir biçimde tam 20 yıldır yürüyoruz. Birinci günkü aşkla, birinci günkü heyecanımızla aziz milletimize hizmet etmenin uğraşını veriyoruz. Hiç kimseyi ayırmadan, hiç kimseyi hor görmeden, hiç kimseyi dışlamadan 84 milyonun tamamını kucaklamaya çalışıyoruz, ayrımcılık bizde yok. Milletimizin kardeşliğini güçlendirmek haricinde şimdiye kadar hiç bir gaye gütmedik, gütmüyoruz. Burada üzerine basa basa tabir etmek isterim ki dün olduğu üzere bugün de Türkiye‘de huzurun, barışın, kalkınmanın, istikrarın teminatı AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır. Son 19 yılda karşılaştığımız birçok badireyi nasıl suhuletle atlattıysak, Cumhuriyetin 100’ncü yılını kutlayacağımız 2023 limanına da ülkemizi inşallah selametle kavuşturacağız”‘DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 İKTİSADI GAYESİNE KESİNLİKLE ULAŞACAĞIZ’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyaretlerini de kıymetlendirerek Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 iktisadı maksatlarına kesinlikle ulaşacaklarını belirterek, şunları söylemiş oldu: “Kardeşlerim, dünyanın en büyük 10 iktisadından biri olma gayemize eninde sonunda kesinlikle ulaşacağız. Bu uğurda sürat kesmeden, tempomuzu asla düşürmeden çalışmaya devam ediyoruz. Türk iktisadını yatırım, üretim, ihracat ve istihdam sütunları üzerinde yükseltmek için yurt ortasında ve yurt haricinde uğraş gösteriyoruz. Bu maksatla hafta başından itibaren 3 ülkeyi kapsayan 4 günlük bir Afrika seyahati gerçekleştirdik. Türkiye’den Cumhurbaşkanlığı seviyesinde yapılan Angola ziyaretinde farklı alanlarda 7 muahedeye imza attık. Togo’da birebir biçimde ülkelerimiz içindeki iş birliği imkanlarını genişletecek verimli görüşmeler yaptık. ve bir daha Togo’da komşu ülkeleri de oraya davet etmek suretiyle Burkina Faso ile orada bir daha bir görüşme yaptık ve 4 ülke ile Togo’da yaptığımız bu görüşme fazlaca epeyce manidardı. Afrika’nın 210 milyonu bulan nüfusuyla en kalabalık ülkesi olan Nijerya’da da yatırımdan güvenliğe, savunma sanayinden sıhhate kadar birfazlaca alanda kıymetli kararlar aldık. Buralar daha 15- 20 yıl öncesine kadar Türkiye’nin hiç bir varlık göstermediği coğrafyalardı. Türkiye oraları bilmiyordu, tanımıyordu. Buralar bizdilk evvel Türkiye’nin tanınmadığı, bilinmediği, ülkemizden epeyce uzakta görülen yerlerdi. Bugün kıtanın her yerinde Türk mamüllerini, Türk şirketlerini, insanımızın yardım elini bu topraklara uzatan sivil toplum kuruluşlarını görmekten, bu ülkenin evladı olarak sahiden iftihar ediyorum. Bizdilk evvel Afrika’da ülkemizin esamesi dahi okunmazken, hamdolsun bugün kıta ülkeleriyle ticaretimiz 25 milyar doları aşıyor. Olağan Türk müteahhitler kıtanın dört bir yanında toplam bedeli milyarlarca doları bulan mega projelere imza atıyor. Afrika çapındaki yatırımlarımızın bedeli ise 6 milyar doları geçiyor. O denli ki, birtakım ülkeler de bizi Türk şirketlerinin inşa ettiği havalimanları, yollar, otoyollar, limanlar, kamu binalarında karşılıyor. Türkiye’deki üniversitelerden mezun 11 bini aşkın genç gönül elçilerimiz olarak kendi toplumlarına hizmet ediyor. Art planında yatırımcılarımızın, üreticilerimizin, tüccarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, diplomatlarımızın, siyasetçilerimizin emeği ve alın teri olan bu muvaffakiyet hepimizin ortak başarısıdır.”‘BUNLARIN EVVEL İNSANLIĞI ÖĞRENMELERİ LAZIM’Batılı ülkelerin Türkiye’den insanlığı öğrenmeleri gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyleki konuştu: “Dahası muhalefetin ve zihnini yeminli Türkiye düşmanlarına kiralamış kimi kesitlerin attığımız bu adımlardan rahatsızlık duyduğunu görüyoruz. ömründe hiç ticaret yapmamış, eser alıp satmamış, ihracat nedir, yatırım nedir, üretim nedir, kalite nedir bilmeyen bu kifayetsizler ‘Türkiye’nin Afrika’da ne işi var?’ diyor. Birebir soruyu ülkemizdeki lejyonerleri ile birlikte tescilli sömürgeciler de soruyor. Türkiye’nin daha adil bir dünya ideali ile verdiği çaba sömürgecileri ve içimizdeki uzantılarını harikulâde rahatsız ediyor. Afrika’daki kendi kanlı ve katliamcı geçmişleri ile yüzleşmek yerine Türkiye’ye laf atanları biz muhakkak muhatap almıyoruz. Yahu siz değil misiniz Cezayir’de 1 milyon insanı katlettiniz. Nijerya’da 1 milyon insanı katlettiniz. Ruanda’da 900 bin insanı katlettiniz. Kim bunlar? Batı, Batı. Fransa. Bunu yapanlar bize insanlık dersi veremez. Bunların evvel insanlığı öğrenmeleri lazım. Nereden? Türkiye’den öğrenmeleri lazım. Zira bizi Afrika siyasetimizden dolayı eleştirenlere hak ettikleri yanıtı bizdilk evvel Afrikalı kardeşlerimiz aslına bakarsanız misli ile veriyor. Global vizyonumuzun en kıymetli kesimlerinden olan Afrika kıtası ile iş birliğimizi sömürgecileri ve içimizdeki beşinci kollarını rahatsız etme değerine önümüzdeki günlerde de güçlendirmeyi sürdüreceğiz”‘BUNLARIN HİÇ BİRİSİ, SİZİN KILINIZA DOKUNAMAZ’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun memurlara ait telaffuzlarıyla ilgili olarak şunları söylemiş oldu: “İşte siz de görüyorsunuz, 2023 yılı yaklaştıkça CHP’nin başını çektiği muhalefetin pervasızlıkları, provokasyonları da artıyor. Ülkemizdeki siyasi iklimi zehirlemek, milleti siyaset kurumundan soğutmak için palavra terörü dahil her şeyi deniyorlar. Partilerini saran yolsuzluk, hırsızlık, taciz, tecavüz bütün bu skandalların insanımızın gözünden kaçırmak için her yola başvuruyorlar. Bir periyot sığınmacılara karşı vatandaşlarımızı kışkırttılar, ondan sonrasında birebir vakitte üniversite imtihanına girecekleri günlerde gençlerimizi galeyana getirmek istediler. Takımlı militanlarını öne sürerek, yurtlar üzerinden üniversite gençliğimizi provoke etmeye çalıştılar. Bir orta yargıçları, polisleri çabucak sonrasında yargıçları tehdit ettiler. Neler demediler, memurlara öğretmenlere? Tehdit ettiler açıkça. Niçin? Sen kimsin de benim memuru tehdit ediyorsun? Sen kimsin de benim polisi tehdit ediyorsun? Sen kimsin de alnının akıyla gelip bir meslek almış memuru tehdide yelteniyorsun. Ben de buradan milletimin memuruna sesleniyorum. Sakin ha, bu oyunlara gelmeyin. Siz memur olarak nazaranvinizi yaptığınız sürece bunların hiçbirisi, sizin kılınıza dokunamaz. Bunlar yalnızca bedelli kardeşlerim şu an idaresinde olduğu belediyelerde işte, personelleri, emekçi kardeşlerimizi atıyorlar. Fakat bunun bedelini de ödeyecekler. Zira ‘alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste’, çıkacak. Milletimizin hiç bir kesiti yok ki CHP’nin tehditlerinden hissesini almasın. Toplumumuzun hiç bir kısmı yok ki CHP’nin palavra terörüne maruz kalmasın. Bunu da o denli korkakça yapıyorlar ki bir siyasetçi olarak, insan bunlar ismine yalnızca hicap duyuyor. Biliyorsunuz bir periyot ‘yeni CHP’ diye bir furya vardı. Başındaki zattan kimi köşe müelliflerine kadar CHP’nin değiştiğinden, darbeci kodlarından kurtulduğundan bahsediyordu. Hatta içimizden de birileri CHP ile ilgili benzeri sözler kullanıyordu. Vakit geçti, seçim bitti, maske düştü. Yeni CHP ambalajının altından tek parti faşizminin şimdiki bir sürümü ortaya çıktı. Yeni CHP dediklerinin, millete 1940’lı yılları aratacak kadar faşist, nobran, küstah bir zihniyeti temsil ettiği anlaşıldı. CHP’nin darbeci ve faşist kodlarından kurtulmasının mümkün olmadığını biz aslına bakarsan biliyorduk. Lakin bu süreçte milletimiz de hakikati görmüş oldu. Kardeşlerim yalnızca son haftalarda yaşadıklarımız bile bize omuzlarımızdaki yükün ne kadar ağır olduğunu göstermeye kafidir. Türkiye’nin son 20 yılına damga vurmuş bir takım olarak boşa geçirecek tek bir saniyemiz dahi yoktur” dedi.’ESKİŞEHİR’İN ANALARINA ÇOK GÜVENİYORUM’2023 yılında yapılacak seçimlere ait de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan kelamlarını şöyleki sürdürdü: “Ben, bilhassa Eskişehir’in analarına fazlaca güveniyorum. Çok inanıyorum ve Eskişehir’in anaları inşallah 2023’ü CHP’ye zindan edecektir. Lakin fazlaca çalışacağız, milletimiz bizden hizmet bekliyor. Milletimiz bizden hak ve özgürlüklerine sahip çıkmamızı bekliyor. Milletimiz bizden demokratik kazanımlarının korunması için daha fazla çalışmamızı bekliyor. Milletimiz bizden büyük ve kuvvetli Türkiye’yi inşa etmemizi, ülkemizi 2023 gayeleriyle buluşturmamızı bekliyor. Onca iftiraya, palavraya karşın milletimiz bize güveniyor, inanıyor. Kendisinin ve evlatlarının geleceğini AK Parti’de ve Cumhur İttifakı’nda görüyor. AK Parti teşkilatları olarak milletimize olan borcumuzu lakin daha hayli hizmet ederek ödeyebiliriz. Ulaşamadığımız, kapısını çalmadığımız, tasasına yahut sevincine ortak olmadığımız her insanımızın vebali bizlerin üzerindedir. Bugünden itibaren 2023 seçimlerine kadar her çalışmayı işte bu anlayışla yürüteceğiz. Eski Türkiye hasretiyle yanıp tutuşanların karşısına büyük ve kuvvetli Türkiye vizyonuna daha sıkı bir biçimde sarılarak çıkacağız. Muhalefetin nefret ve tehdit siyasetini her vakit olduğu üzere bir daha eser, hizmet ve kardeşlik siyasetimizle başarısızlığa uğratacağız. AK Parti’nin yaptığı hizmetleri ıslahatları ülkemize kazandırdığı yapıtları uygun bir biçimde, hakikat bir biçimde halkımıza anlatacağız.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının akabinde 52 fabrikanın toplu açılışını yapacağı Eskişehir Organize Bölgesi’ne geçti.
– Eskişehir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının akabinde 52 fabrikanın toplu açılışını yapacağı Eskişehir Organize Bölgesi’ne geçti.
– Eskişehir