DMK, Tamil Nadu’da sosyal adaletle ilgili yorumları nedeniyle valiyi eleştiriyor

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Vali Ravi, “Kardeşlerin büyük bir bölümüne eşit davranılmıyor” dedi. (Dosya)

Chennai:

Pazartesi günü Tamil Nadu’da iktidardaki DMK, Vali RN Ravi’yi eyaletteki sosyal ayrımcılığa ilişkin yorumları nedeniyle eleştirdi. Hükümetin kapsayıcı kalkınma modelini hazmedemediğini iddia ederek hükümeti “yanlış propaganda” yapmakla suçladı. Pazar günü Thanjavur’daki bir etkinlikte konuşan Bay Ravi, toplumda kabul edilemez bir sosyal ayrımcılık olduğunu söylemişti.

“Dokunulmazlığımız ve toplumsal ayrımcılığımız var. Kardeşlerin büyük bir kısmına eşit davranılmıyor. Bu acı vericidir, kabul edilemez. Hindu Dharma’nın söylediği bu değil. Hindu Dharma eşitlikten bahsediyor” dedi.

Planlanmış Kastlardan olanlar bir zamanlar Vedalara katkıda bulunan “Rişiler” (bilgeler) idi. Herhangi bir ayrımcılık olmadığını ve bunun “sonradan ortaya çıktığını” iddia etti.

Bunun sosyal bir kötülük olduğunu ve ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi ve Aziz Ramanajucharya’nın tüm hayatını eşitsizliği ortadan kaldırmaya adadığını da sözlerine ekledi.

“Maalesef eyaletimizde Tamil Nadu’daki bu sosyal ayrımcılık hâlâ ulusal bir sorun. Her gün gazeteyi okuyorum, bir rapor alıyorum, normal kasttan kardeşlerimizin ülkeye girişlerinin engellendiğine dair hikayeler duyuyorum.” “Bu çok tuhaf ve hem şaşırıyorum hem de şok oluyorum. Hindistan’ın hiçbir yerinde, Bharat’ın hiçbir yerinde gençlerimizin bileklerinde kast bantları yok” dedi.

“Burada bizim eyaletimizde gençlerimiz kast bandosu takıyor; sosyal adaletten bu kadar bahseden, sosyal adaletle ilgili bu kadar politika üreten bir devletin kast adına halkı sömürmesi ne kadar utanç verici, ne kadar utanç verici.” Sosyal ayrımcılığı teşvik etmek” diye suçladı.

Vengaivayal’de yerel SC vatandaşlarına su sağlamak için “insan dışkısının” tavandaki bir su deposuna karıştırıldığı olaya ve Tuticorin’de yerel halkın, çocuklarına okulda yemek hazırlamak için bir şef tarafından hazırlanmasına izin vermediği olaylara değindi. SC topluluğu.

Vali Ravi, Tamil Nadu’da bu tür ayrımcılığın “sıradan” olduğunu ekledi.

“Utanç verici bir durum, bunun seçim politikalarıyla değil, toplumsal farkındalık ve sosyal reformlar yoluyla ele alınması gerekiyor” diye ekledi.

Bay Ravi ayrıca, “Hindu Dharma’nın ortadan kaldırılmasından” söz edenlerin niyetinin, belirli unsurlarla işbirliği içinde “ülkeyi yok etmek ve zayıflatmak” olduğunu söyledi.

Bay Ravi’ye tepki gösteren DMK sözcüsü Saravanan Annadurai, valinin “yanlış propagandaya bulaştığını” iddia etti. “Dravid yönetim modelinin elde ettiği büyümeye dayanamıyor. Dravid ideolojisine karşıdır ve Sanatana ideolojisinin propagandasını yapmaktadır. Nereye giderse gitsin Sanatana Dharma’nın erdemlerinden bahsediyor ama bu kast sisteminden Sanatana Dharma sorumludur.” “Toplumda bölünmeler varsa bunun nedeni Sanatana Dharma’dır” dedi.

PTI’ya verdiği demeçte, SC/ST topluluklarından kadın girişimcilerin yanı sıra kadın girişimcilerin sayısının diğer eyaletlerle “benzersiz” olmasına rağmen Tamil Nadu’da meydana gelen kapsayıcı büyümenin başka hiçbir yerde görülmediğini söyledi.

“Olan bazı olayları tespit ederse hükümetin tüm bu konulara verdiği tepkiye bakın. Dalitlerin girişini engelleyen tapınak kapatıldı ve sorun çözüldü” dedi.

Tuticorin olayıyla ilgili olarak, partinin kıdemli lideri ve Lok Sabha Milletvekili Kanimozhi’nin okul öğrencileriyle yediği öğle yemeğinin ardından konuyu gündeme getirdiğine dikkat çekti.

Ayrıca eyaletteki herkesin tapınak rahibi olabileceği tarihi başarı da “cam tavanı kırıyor”. “Onlar dayanamıyor, vali dayanamıyor. Yani uydurma, vahşi iddialarda bulunuyor” diye suçladı Bay Annadurai.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)