DMK, Müttefikler Kongresi’nden istifa etti ve Manish Sisodia’nın tutuklanması hakkında Başbakan’a mektup yazdı

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Çennai:

Tamil Nadu Başbakanı MK Stalin, Başbakan Narendra Modi’ye yazarak Delhi’de tüketim vergisi dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla tutuklanan üst düzey Aam Aadmi partisi lideri Manish Sisodia’nın koşulsuz olarak serbest bırakılmasını istedi. Hareket, merkezi soruşturma kurumlarının sözde suiistimallerini eleştirerek incelikli bir görüş benimseyen ancak Bay Sisodia’dan herhangi bir şekilde bahsetmeyen müttefiki Kongre’nin bakış açısından bir sapma. Kongre, sekiz muhalefet partisi tarafından imzalanan ve merkezi kurumların kötüye kullanıldığı iddiasıyla ilgili mektubu imzalamayı da atlamıştı.

“Delhi’nin seçilmiş Başbakan Yardımcısı Thiru Manish Sisodia’nın uydurma suçlamalarla tutuklandığını ve kişisel özgürlüğün anayasal güvencesini ortadan kaldırmak için her türlü acı ve baskıya maruz kaldığını öğrendiğim için üzüldüm ve hayal kırıklığına uğradım. Mektupta, ceza adaleti sisteminin tüm kanunları bir kenara atıldı ve yasal süreç, yalnızca Birlik’in iktidar partisinin kişisel tatmini için suistimal edildi” denildi.

“Bu nedenle, BJP yönetiminin son dokuz yılında Birlik, özellikle Vali Ofisi ve Thiru Manish Sisodia’nın koşulsuz serbest bırakılması sırasında Premier Soruşturma Ajansları ve Anayasa Dairelerinin kalan sicilini korumak için tüm adımları atmanızı rica ediyorum. Yargı sürecini ve yetmiş yıllık Anayasamızın temel ilkelerini aşağılamaktan tutuklanan Bay Stalin,” diye yazdı.

Mektup, iktidardaki DMK’nın tavrında büyük bir değişikliğe işaret ediyor. AAP, Kongre başkanı Mallikarjun Kharge’nin de katıldığı Sayın Stalin’in 1 Mart doğum günü kutlamalarına davet edilmedi. Ancak parti liderleri, o günkü davetiyelerin “yalnızca katılmaya uygun olanlara gönderildiğini” söyledi.

28 Şubat’ta DMK, üst düzey lider TR Baalu’dan yaptığı açıklamada tutuklamayı eleştirmişti.

“Birlik hükümeti, soruşturma kurumlarını kullanarak kasıtlı olarak muhalefet partilerini hedef alıyor. BJP’nin bu kurumları müttefikleri gibi kullandığını görmek üzücü. Bu sadece demokrasiyi değil, hukuku da ihlal ediyor” dedi.

BJP, CBI ve diğer bağımsız kurumları siyasi çıkarları için kullanma alışkanlığından vazgeçmezse, insanlar yaklaşan 2024 seçimlerinde misilleme yapacak” dedi.

Kongre ve AAP aynı fikirde olmasa da, Bay Stalin ve Bay Kejriwal’ın iyi bir denklemi var. Bay Stalin, Delhi hükümeti tarafından yönetilen model okulları ve Mohalla kliniklerini ziyaret etti ve hatta Bay Kejriwal’ı akıllı okullar açmaya ana konuk olarak davet etti.

Günün Öne Çıkan Videosu

Misyoner Muhalefet: Ajanslar Tarafından Birleştirilmiş, Kişisel Çıkarlara Göre Bölünmüş mü?