Destici: Seçimlerde baraj uygulamasını gerçek bulmuyoruz

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Destici: Seçimlerde baraj uygulamasını gerçek bulmuyoruz Destici: Seçimlerde baraj uygulamasını hakikat bulmuyoruz

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Lideri Mustafa Destici, “Biz BBP olarak fazlaca net söylüyoruz; seçimlerde baraj uygulamasını gerçek bulmuyoruz ve bunun kaldırılmasını istiyoruz. Yalnızca milletvekili seçimleri için değil, lokal seçimlerde de bunun uygulanmamasını istiyoruz” dedi.

BBP başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ait açıklamalarda bulundu. Destici, parti olarak kuruldukları günden bugüne kadar unsurlu bir telaffuzda ve duruşta olduklarını söylemiş oldu. Cumhur İttifakı kapsamında seçim kanunu ile ilgili yapılan görüşmelerinde parti heyetlerinin iki kez AK Parti heyeti ile bu konuları görüştüğünü belirten Destici, “Partimiz buradaki fikirlerini ve fikirlerini iletti. Biz Büyük Birlik Partisi olarak hayli net söylüyoruz; seçimlerde baraj uygulamasını yanlışsız bulmuyoruz ve bunun kaldırılmasını istiyoruz. Yalnızca milletvekili seçimleri için değil, lokal seçimlerde de bunun uygulanmamasını istiyoruz. Siyasi partiler yasası ve seçim kanunu ile ilgili önceliğimiz şu; biz demokratik temsilde adaleti, idarede istikrarı ve kuvvetli meclisi, kendi niyetlerini mecliste tam olarak söz edebilen ve buna bakılırsa oy kullanabilen milletvekillerinin olduğu bir meclisi ve idaresi, lokal idareleri istek ediyoruz” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’YE KARŞI BİR AYIP’Destici, bir gazetecinin ‘İYİ Parti başkanı Meral Akşener’in Ekrem İmamoğlu’na Fatih Sultan Mehmet benzetmesini nasıl buluyorsunuz?’ sorusuna, şöyleki karşılık verdi:

“Gerçekten bu biçimde bir benzetme evvela büyük bir ayıptır. Bu hem Türk tarihine hem Fatih Sultan Mehmet Han’a karşı tıpkı vakitte bütün Türkiye’ye karşı bir ayıp. Natürel bu sehven söylenmiş bir kelam ise düzeltilmesi gerekir. Sehven söylenmemiş ise bu biçimde niçin söylenmiş olabilir? Oradaki topluluğa ve mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Liderine herbiçimde jest olsun ya da sevimli gözükmek için söylenmiş olabilir. Ben bunu hem hakikat bulmuyorum birebir vakitte hem tarihimizden hem ecdadımızdan bilhassa de Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinden onun manevi kişiselyetinden bir özür borçlu olduklarını söz ediyorum. ‘Yanlış ağzımızdan çıkmıştır, özür dileriz’ demelerini bekliyorum.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Gizem Karadağ