Ders kitaplarının revizyonu bu yıl yapılacak: Karnataka Bakanı

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Karnataka Eğitim Bakanı, “Bu konuda şimdiden çalışmaya başladık” dedi. (Temsilci)

Bangalore:

Karnataka İlk ve Orta Öğretim Bakanı Madhu Bangarappa Perşembe günü yaptığı açıklamada, ders kitaplarının revizyonunun öğrencilerin yararına bu yıl içinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Konunun yakında Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulacağını söyledi.

Kongre, seçim beyannamesinde BJP döneminde ders kitaplarında yapılan değişiklikleri geri alma sözü vermiş ve Milli Eğitim Politikasını (YEP) kaldırma sözü vermişti.

“Başbakan kişisel olarak ilgileniyor. Başkan yardımcısı olduğum manifestomuz da ders kitabını öğrencilerin çıkarları doğrultusunda revize edeceğimizi açıkça ortaya koydu. Aynı kalacak. Tıpkı olduğumuz gibi.” Bay Bangarappa, “Benim departmanımda, garantileri uygularsak, söylediklerini aynı şekilde yerine getireceğiz” dedi.

Burada gazetecilere hitaben yaptığı konuşmada, “Medyada ders kitaplarının öğrencilere ulaşmasından dolayı bu yıl revizyon yapamayacağımıza dair haberler var. Hayır, bu yıl kendimiz yapacağız, gerekli her şeyi ek olarak tanıtacağız. Böyle bir sistem var ve geçmişte birkaç kez yapıldı. Bunun da öğrencilere bir yük oluşturmamasını sağlayacağını ifade eden Uğur, “Daha eğitim-öğretim yılının ilk günleri ve öğrenciler henüz müfredata girmediği için bu konuda çalışmalara başladık” dedi. dahil edildi, durum bu.” Zaman ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmalıyız, elbette bu bölümler (dışarıda bırakılacak olan) ders kitaplarında olacak, ancak öğretmenlere ne öğretecekleri ve ne öğretmeyecekleri söylenecek. Uzmanların tavsiyeleri doğrultusunda öğrenciler için gerekli olanların tutulacağına, gereksiz olanların ise dışarıda bırakılacağına dikkat çeken Bakan, sohbetimiz sırasında bu konudaki görüşme ve toplantıların devam ettiğini fazla açıklamadan dile getirdi. .

Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra başbakanın rehberliğinde kabineye sunulacak ve onaylandıktan sonra öğrencilerin ilgisi de dikkate alınarak oraya gönderilecek” dedi.

Bay Bangarappa, ders kitabının gözden geçirilmesi önerisinin bir sonraki toplantıda kabineye sunulmasının beklendiğini belirtti.

Bununla birlikte, RSS kurucusu Keshav Baliram Hedgewar da dahil olmak üzere, önceki BJP hükümeti tarafından tanıtılan ders kitaplarından bazı öğretileri kaldırma planlarına ilişkin raporlar sorulduğunda ayrıntıya girmeyi reddetti.

Önceki BJP rejimi sırasında ders kitapları konusunda bir tartışma vardı. Muhalefet Kongresi ve bazı yazarlar, RSS kurucusu Keshav Baliram Hedgewar’ın konuşmasını bir bölüm olarak dahil ederek ders kitaplarını “safralaştırdığı” iddiasıyla Ders Kitapları İnceleme Komitesi Başkanı Rohith Chakratirtha’nın görevden alınması çağrısında bulundu. ve özgürlük savaşçıları, sosyal reformcular ve tanınmış edebi şahsiyetlerin yazıları gibi kilit şahsiyetlerle ilgili bölümlerin atlanması.

Ayrıca 12. yüzyıl sosyal reformcusu Basavanna hakkında yanlış içerik iddiaları ve ders kitaplarında “Raashtra Kavi” (ulusal şair) Kuvempu’ya aldırış edilmediği ve yazdığı devlet marşının tahrif edildiği iddiaları da dahil olmak üzere bazı olgusal hatalar vardı. Başlangıçta iddialar reddedildi, ancak daha sonra bazı durumlarda düzeltmeler yapıldı.

(Başlık dışında, bu makale Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayın yoluyla yayınlanmıştır.)