Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vatandaşlara davet: Riskli yapıları hızla dönüşüme sokun

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan vatandaşlara davet: Riskli yapıları hızla dönüşüme sokun Geçtiğimiz yıl İzmir’de meydana gelen ve 117 vatandaşın ömrünü kaybettiği 6,6 büyüklüğündeki zelzele sebebiyle meskenleri yıkılan yahut ağır hasar nazarann depremzedeler için, TOKİ Başkanlığı tarafınca yapılan konutlar, bugün düzenlenen merasimle sahiplerine teslim ediliyor.

DÖNÜŞÜM DAVETİ YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan
da katıldığı merasimde meydanda toplanan kalabalığa sesleniyor. “Projenin birinci etabını oluşturan 397 konutu inşallah yılbaşına kadar tamamlamış ve sahiplerine teslim etmiş olacağız.” diyen Erdoğan konuşmasına şu biçimde devam etti:

“Afetlerin ne vakit yaşanacağı bilinmediği için bir kere daha tüm vatandaşlarımıza riskli yapılarını hızla dönüşüme sokmaları davetinde bulunuyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

“Sözlerimin çabucak başında İzmir zelzelesinde hayatını kaybeden 117 vatandaşımızı bir kere daha rahmetle yad ediyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Sarsıntının birinci anından itibaren yalnızca İzmir’in acısını paylaşmakla kalmadık, kaygılarını çözecek adımları da attık. Ülkemiz en faal, en süratli afet müdahale planına sahiptir. Dakikalar ortasında arama kurtarma, saatler ortasında yardım faaliyetini başlatabiliyoruz. İzmir’de de bu mekanizmayı başlattık. Depremzedelerin yaralarını sarmak için gece gündüz çalıştık, çabaladık. Kimseyi açıkta, çaresiz bırakmadık. Ülkemiz dünyanın en süratli afet müdahale sistemine sahip.

“SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ, TESLİM EDİYORUZ”

İzmir zelzelesinin akabinde Bayraklı’da yerinde 1391 konut ve 302 dükkan, rezerv alanda ise 3649 konut inşa etmek için çabucak harekete geçtik. İzmir sarsıntısının akabinde toplam 5 bin 74 konut, 353 dükkan yapma sonucu aldık. Bir yıl ortasında teslim etmeye başlama kelamı verdik. Bugün kelamımızı tutuyor, birinci etap konut ve dükkanları depremzedelere teslim ediyoruz.

“İKİ YIL ÖDEMESİZ”

İzmir’de yaptığımız sarsıntı konutlarının ödeme planı ve vadeleriyle ilgili ayrıntıları kamuoyuyla paylaşmıştık.2+1 konutları 160 bin ile 180 bin lira, 3+1 konutları ise 220 bin ile 260 bin TL içinde bir bedelle sahiplerine veriyoruz. Birinci iki yılı ödemesiz toplam 20 yıl vadeli ödeme planına nazaran 2+1 konutların ödemesi 740 lira aylık 3+1 konutların ise 1020 TL’den başlayacak. Kiradan bile daha düşük bedel ödeyerek vatandaşlarımız meskenlerine kavuşacak.

“3 MİLYON KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ TAMAMLADIK”

Sarsıntının akabinde İzmir’de sürmekte olan kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdık. 9 yılda 20 bine yakın binayı yıkmıştık. Kentsel dönüşüm projelerini istek ve yerinde çalışmaya nazaran yürütüyoruz. Her yıl 20-25 sefer büyüklüğü 5’ten çok zelzele yaşıyoruz. Büyük kısmı evvelce beri bilinen fay çizgileri üzerinde gerçekleşiyor. Zelzele öldürmez bina öldürür gerçeğine uygun biçimde riskli binaları belirliyor ve dönüşüme tabi tutuyoruz. Bugüne kadar 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Afetin ne vakit olacağını bilemediğimiz için vatandaşlarımıza buradan davet yapıyorum: Riskli yapılarınızı dönüşüme tabi tutun.

“ALSANCAK STADININ İSMİNİ MUSTAFA DENİZLİ STADI OLARAK BELİRLEDİK”

İzmir’e son 19 yılda 85 milyar meblağında yatırım yaptık. İzmir’e 4 yeni üniversite kurduk. Gençlik ve sporda 7 bin 100 kişi kapasiteli yükseköğrenim kursları açtık. Sizlere bir de müjde vermek istiyorum. İnşallah bugün Alsancak’taki 14 bin kişilik tribüne sahip yeni stadımızı da hizmete açıyoruz. İsmini Alsancak Mustafa Denizli Stadı belirlediğimiz tesisin kentimize iyi olmasını temenni diyorum.

Toplumsal yardımlarda İzmirli kardeşlerimize 8.5 milyar fiyatında kaynak aktardık. 122 sıhhat tesisi kazandırdık. İzmir’in bölünmüş yol uzunluğu 952 km’ye ulaştırdık. İstanbul – İzmir otoyollarını, Konak tünelini tamamlayarak trafiğe açtık.”

Detaylar geliyor…

🔴
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 1 Aralık'ta yapılacağını bildirdi.

Sizce, asgari ücret ne kadar olacak
❓

— Haberler (@Haberler) November 25, 2021

Kadına şiddettin en büyük nedeni sizce nedir?#KadınaŞiddeteHayır

— Haberler (@Haberler) November 25, 2021

Son Dakika Haberleri