Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Erken seçim yok, Bay Kemal noktalı virgül değil nokta koyuyorum”

Cotardam

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Erken seçim yok, Bay Kemal noktalı virgül değil nokta koyuyorum” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Aylardır erken seçim diyor. Cumhur İttifakı’ndan Devlet Beyefendi, Haziran 2023’te olacağını söylüyor, ben söylüyorum. Defeatle söylememe karşın bu da yatıyor kalkıyor erken seçimden bahsediyor. Erken seçim yok. Bu ülke bir hukuk devletidir. Belirlenen tarih her neyse o tarihte seçim yapılacaktır. Bay Kemal noktalı virgül değil nokta koyuyorum. Bu ülkede hukukun ne olduğunu öğreneceksin. İnşallah Haziran 2023’te seçimimizi en hoş biçimde yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan partisinin küme toplantısında konuştu. Komitede ve TBMM Genel Şurasında 2 ay süren bir maratonun akabinde kabul edilen 2022 yılı bütçesinin iyi olmasını temenni eden Erdoğan, “Bütçe çalışmalarına katkı sunanlara teşekkür ediyorum. Bu süreçte fazlaca çalıştığınızı, yorulduğunuzu biliyorum. Milletimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek için daha hayli çalışacağımız bir periyoda giriyoruz. Dünyada ve bölgemizde 10 yıldır yaşanan gelişmeler salgınla bir arada daha yeni ve daha kritik bir safhaya ulaşmıştır. Türkiye son 10 yıllık periyotta her yol ve metotla sınandı. Sokaklarımız kaosa sürüklenmek istendi. Ülkenin legal idaresi palavra ve iftira dolu montajlarla devrilmek istendi. Seçimleri engellemek için akıl ve mantık dışı usuller devreye sokuldu. Askeri darbeyle ulusal irade çiğnenmek, ülke teslim alınmak istendi” dedi.

“Dünyada eşi gibisi görülmemiş biçimde ekonomimize saldırıldı, sinsi tuzaklar kuruldu”

Dünyada eşi gibisi görülmemiş biçimde Türkiye iktisadına yönelik aleni tehditler savrulduğunu, sinsi tuzaklar kurulduğunu söz eden Erdoğan, “Türkiye’de idaresi değiştirmek için kimlerin desteklenip kimlerin köstekleneceği pervasızca televizyon programlarında konuşuldu. Gece yarıları başlayan ve kesintisiz süren finans oyunlarıyla ülkemiz çökertilmeye çalışıldı. Evvelce kapalı gizli yürütülen global ticaret kurallarına alışılmamış ambargolar artık açıkça yapılır, hoyratça sergilenir hale geldi. Salgınla birlikte global iktisatta başlayan dalgalanmalar bile ülkemize yönelik taarruzların dozunu artırmanın aracı haline dönüştürülmek istendi. Dışarıdan birileri bu oyunu kurarken içeriden birileri de birebir kirli oyunun figüranlığına ve taşeronluğuna soyundu. Biz, tüm bu süreçte önümüze çıkan her mahzuru aşarak ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını muhafazanın çabasını verdik. İçine çekilmek istendiğimiz siyasi, toplumsal, ekonomik, ruhsal her türlü tuzağı Allah’ın yardımı ve sevgilisi milletimizin takviyesi ile bozarak yolumuza kararlılıkla devam ettik” diye konuştu.

“elbet canımız yandı, olağan olarak bedeller ödedik ancak hamdolsun bu ülkeyi maksatlarından koparmadık”

Güç ve dertli süreçlerden geçildiğini kaydeden Erdoğan, “elbet canımız yandı, şüphesiz bedeller ödedik lakin hamdolsun bu milletin izzetine halel getirmedik. Hamdolsun bu ülkeyi amaçlarından koparmadık. Hamdolsun büyük ve kuvvetli Türkiye’nin inşası yolundan sapmadık. Enflasyondan kurtulmak için ana muhalefetin sözcüsü bizden kurtulmanın gereğinden bahsediyor. Az evvel tabir lisandı. Yüzde 7’ye enflasyonu düşüren kimdi? Biz düşürdük, biz. Faizi yüzde 4 buçuklara düşüren kimdi? Bizdik, biz. Ancak sizin kitabınızda ne düşük faiz ne de düşük enflasyon diye bir şey yok. Sizin tarihiniz yüksek faizlerle dolu, yüksek enflasyonla dolu. Biz ise ne dedik halkımızı ne faize ne enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve bunun gayretini veriyoruz. Alışacaksınız bunlara ve AK Parti iktidarı ile bunlar nasıl oluyor bunları nazaranceksiniz, öğreneceksiniz. AK Parti iktidarı ile hemhal olmak dünden bugüne değil biraz vakit gerektiriyor. İşte artık o uğraşın verildiği günlerdeyiz” tabirlerini kullandı.

Türkiye’nin yeni bir atılımın ortasında olduğunu söz eden Erdoğan şunları kaydetti:

“Tüm bu birikimin üzerine dünyadaki gelişmelerin önümüze serdiği fırsatları kıymetlendirecek biçimde yeni bir atılımın içerisindeyiz. Bugüne kadar girdiğimiz gayretlerden nasıl alnımızın akıyla çıktıysak, her seferinde ülkemize ve milletimize nasıl kazandırdıysak, inşallah bu kez da güzeliyle istediğimiz sonuçlara ulaşacağız. Önümüzde pürüzler yok mu, var. Bu ana muhalefetten daha büyük pürüz olur mu? erkeklerin işi gücü bu pürüz. Önümüzde riskler yok mu, var. Önümüzde tuzaklar yok mu, var. Fakat bizim azmimiz ve gücümüz, evelallah bunların hepsinden çokdır, üstündür, kuvvetlidür. Kâfi ki birliğimize, birlikteliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Bunu başardığımızda öbür her şeyin üstesinden geliriz.”

“Öyle parmak sallamakla da bir yere varamazsınız”

Erken seçimin kelam konusu olmadığını tabir eden Erdoğan, “Maalesef ülkemizde bir kesim dışarıdan da aldıkları işaret ve dayanakla bu birlik, birliktelik, kardeşlik iklimini dinamitlemenin peşinde. İşte çıkmış bir tanesi, hastanelerde sus diyorlar ya o da onu gösteriyor. Susmanız gerekiyor, bunu evvel öğrenin, zira siz öbür işe yaramazsınız. O denli parmak sallamakla da bir yere varamazsınız. Ne diyor, şu hale bak ya aylardır erken seçim diyor. Devlet Beyefendi, Haziran 2023’te olacağını söylüyor. Ben Haziran 2023’te olacağına inanıyorum. Defeatle söylememize karşın bu da yatıyor kalkıyor erken seçimden bahsediyor. Erken seçim yok, bu ülke bir hukuk devletidir. Belirlenen tarih her neyse o tarihte seçim yapılacaktır. Bay Kemal noktalı virgül değil ha nokta koyuyorum. Bu ülkede hukukun ne olduğunu öğreneceksin, bu ülkede bir daha nasıl gelişmiş ülkelerde sistem bu biçimde çalışıyorsa bizde de o denli çalışacak. İnşallah Haziran 2023’te seçimimizi en hoş biçimde yapacağız” tabirlerini kullandı.

“Başaramayacaksınız, Türkiye’nin kazanımlarını heba edemeyeceksiniz”

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Eksiğimiz olabilir, noksanımız olabilir, hatta yanlışımız olabilir lakin yeterli niyetimizden, samimiyetimizden, çabamızdan, ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerin büyüklüğünden, ortaya koyduğumuz amaçların doğruluğundan kimsenin kuşkusu olamaz. İktisatta yaşanan gelişmeler yalnızca bizim ülkemize mahsus değildir, yalnızca bu periyoda mahsus da değildir. esasen iktisat söylemiş olduğiniz dinamik alan daima bir değişim ortasındadır. Son büyük değişim 2008 global finans kriziyle başlamış, salgın kriziyle de büsbütün su yüzüne çıkmıştır. Sorunun kaynağı, global iktisattan gelişmekte olan ülkelerin aldığı hissenin nizamlı bir biçimde artarak gelişmiş ülkeleri geride bırakmış olmasıdır. Yetişmiş insan potansiyeli ile endüstride ve tarımdaki üretim gücüyle inovasyon kabiliyeti ile gelişmekte olan artık kaplarına sığmamaktadır. Buna karşılık yalnızca finans gücü ve tüketime dayalı gelişmiş ülkeler mevzi kaybediyor. İktisadın temeli değişirken çatısının birebir kalması mümkün değildir. Biz de Türkiye’nin geçtiğimiz 19 yılda kurduğumuz altyapı ortasında en hoş biçimde değerlendirmesini sağlamak için çalışıyoruz. Bu sürecin en güzel biçimde kıymetlendirilmesi için çalışıyoruz. Kartların bir daha karıldığı bu vakitte gelişmiş ülkeler ligine yükselen devletler önümüzdeki bir asra damgalarını vuracaklardır” dedi. – ANKARA

İhlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri