CHP önderi Kılıçdaroğlu: “Tek gelirli hanelerin ekonomik güvenliğini sağlamamız lazım”

Cotardam

Global Mod
Global Mod
CHP önderi Kılıçdaroğlu: “Tek gelirli hanelerin ekonomik güvenliğini sağlamamız lazım” CHP önderi Kılıçdaroğlu: “Tek gelirli hanelerin ekonomik güvenliğini sağlamamız lazım”

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Tek gelirli hanelerin ekonomik güvenliğini sağlamamız lazım. Ben bu ailelerin mutfağında ve masasında bir sandalye istiyorum. Besin sorunu yaşanan her ailenin iktisadında o ekonomiyi yönetmekte zorlanan konut hanımlarının yanında olacağım” dedi.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konut hanımları ile basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Genel Merkezinde gerçekleştirilen basın açıklamasında Kılıçdaroğlu’na 8 mesken bayanı eşlik etti. Basın açıklamasında kelam alan mesken hanımları, ekonomik olarak yaşadıkları problemleri anlattı.

“Tek gelirli hanelerin ekonomik güvenliğini sağlamamız lazım”

Kılıçdaroğlu, “Bugün konut hanımları görmezden gelinse de bir epeyce iş yapıyor. İktisat bozulduktan daha sonra hanenin geçim planlamasını tümüyle konut hanımları yapar oldu. İçinde bulunduğumuz bu tabloda eşinin kazandığı para ile bu fecî pahalılıkla, nasıl çaba edileceğini bilmiyor konut bayanı. Yemek pişirecek, paklık yapacak, çocuklara bakacak, hastalara ve yaşlılara dayanak verecek tek gelirli haneler fazlaca zorda. Hayat pahalılığı bu haneleri ezip geçiyor. Aileler 2022’de besin güvensizliği ile de uğraş edecek” diye konuştu.

“Ekonomiyi yönetmekte zorlanan mesken hanımlarının yanında olacağım”

Bu yılda mesken iktisadına tartı vereceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Enflasyon dehşetli durumda, yarın enflasyon açıklanacak. En makyajlı hali bile fecî olacak. Malum TÜİK adeta kuaföre döndü makyaj yapa yapa. Fakat o bile bir yere kadar oynayabiliyor sayılarla. Bu tek gelirli hanelerin ekonomik güvenliğini sağlamamız lazım. Ben bu ailelerin mutfağında ve masasında bir sandalye istiyorum. Besin sorunu yaşanan her ailenin iktisadında o ekonomiyi yönetmekte zorlanan mesken hanımlarının yanında olacağım. 2022’de en büyük en değerli önceliğim bu olacak” dedi.

İhlas Haber Ajansı / Ömer Faruk Karataş – Son Dakika Haberleri