CHP Başkanı Kılıçdaroğlu: “(Cumhurbaşkanı Erdoğan’a) Bir kişi gelecek diyecek ki ‘benim bütçem bu’ ve bütçesinin gerisinde kapı üzere duracak, durmuyo

Cotardam

Global Mod
Global Mod
CHP Başkanı Kılıçdaroğlu: “(Cumhurbaşkanı Erdoğan’a) Bir kişi gelecek diyecek ki ‘benim bütçem bu’ ve bütçesinin gerisinde kapı üzere duracak, durmuyor” CHP Başkanı Kılıçdaroğlu: “(Cumhurbaşkanı Erdoğan’a) Bir kişi gelecek diyecek ki ‘benim bütçem bu’ ve bütçesinin gerisinde kapı üzere duracak, durmuyor”

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Anayasada bütçenin imali ile ilgili özel bir düzenleme yapıldıysa, plan bütçe kurulunda bütçeler ayrıyeten görüşülüyorsa, özel bir müddetç içerisinde görüşülüyorsa, bu biçimde bir kişi gelecek diyecek ki ‘benim bütçem bu’ ve bütçesinin ardında kapı üzere duracak, durmuyor” dedi.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Şurasında 2022 yılı Bütçe Kanunu teklifi üzerine CHP Kümesi ismine bir konuşma gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, 2022 yılı Bütçe Kanunu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca açıklanmamasını eleştirerek cevaplanmayan sorular olduğunu söylemiş oldu.

“Bir kişi gelecek diyecek ki ‘benim bütçem bu’ ve bütçesinin gerisinde kapı üzere duracak, durmuyor”

Plan Bütçe Komitesi’nde milletvekillerinin soruları olduğunu ve bunların karşılıksız kaldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bakanlar olağan olarak gelecek ve milletvekillerinin sorularına yanıt verecekler. Cevaplanmayan sorular var. Pekala bunlar nasıl bakan? Geçen yıl bütçe komitesinde demiştim ki ‘bunların bir günahı yok, bunlar devlet memuru’ alınmışlardı. Alınmışlardı. Bu da kamu misyonu. İkisinin de dokunulmazlığı aşağı üst tıpkı düzeyde. Beni üzen nokta Türkiye Büyük Millet Meclisine seçimle gelen birisinin, kendi imzasıyla bütçeyi meclise gönderen birsinin burada gelip bütçeyi anlatmaması. Yerine atadığı bir kişiyi bakılırsavlendirmesi. Bu hakikat değildir, bu parlamentonun saygınlığına gölge düşürür. Şayet bu Anayasada bütçenin üretimi ile ilgili özel bir düzenleme yapıldıysa, plan bütçe kurulunda bütçeler ayrıyeten görüşülüyorsa, özel bir müddetç içerisinde görüşülüyorsa, bu biçimde bir kişi gelecek diyecek ki ‘benim bütçem bu’ ve bütçesinin gerisinde kapı üzere duracak, durmuyor. Göndermiş memurlarını buraya. Demiş ki ‘gidin siz bütçeyi anlatın’ Ne anladınız siz? Pembe bir tablo. Türkiye’de bir sorun yok. Zira o denli talimat almışlar” diye konuştu.

27. Devir bitmeden 27 bin 323 soruya bakanların karşılık vermediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu ne demektir? Şayet bir bakan milletvekillerinin sorularına karşılık vermiyorsa kimse kusura bakmasın meclis bizim için kolay bir kurum demektir bu” sözlerini kullandı.

“Sorunu çözmek için muhatapları ile oturup konuşmanız gerekiyor”

Sunulan bütçede iktisat ile ilgili bir şey olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ben ve grubum ülkesini seven milletvekilleri olarak 2018’in Ağustosundan ‘yanlış gidiyor, ekonomik kriz gelecek’ diyoruz. Kriz geldi tedbir alın dedik. Her tenkide teklif getirdik. Yaparsınız, yapmazsınız lakin sorumlu bir muhalefet anlayışı ile bunu yaptık. Bir sorunu çözmek için muhatapları ile oturup konuşmanız gerekiyor. Bunun yolu, formülü nedir? Anayasada yazıyor; Ekonomik Toplumsal Kurul. Toplandı mı? Toplanmadı. Ekonomik toplumsal kurul toplansaydı ne olurdu? En çiftçinin temsilcisinden çiftçinin problemini, esnafın temsilcisinden esnafın sıkıntısını, endüstricinin sıkıntısını öğrenirdin.

İhlas Haber Ajansı / Ömer Faruk Karataş – Son Dakika Haberleri