Chandrababu Naidu, Bölünme sonrası sorunları tartışmak için Revanth Reddy ile buluşmak istiyor

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Haydarabad:

Andhra Pradesh Başbakanı Chandrababu Naidu kendisini Telanganalı mevkidaşı Revanth Reddy'nin evine davet etti. İki siyasetçi uzun süredir birlikte olmasına rağmen NDA başbakanının Kongre'deki mevkidaşı ile görüşüyor olması siyasi çevrelerde heyecan yarattı. İki eyaletin hangi projelerde işbirliği yapabileceğine dair pek çok spekülasyon var; bu konu Bay Naidu'nun Telangana Başbakanına yazdığı mektupta da ima ediliyor.

“Eski Andhra Pradesh'in bölünmesinin üzerinden 10 yıl geçti. Yeniden Düzenleme Yasası'ndan kaynaklanan ve eyaletlerimizin refahı ve ilerlemesi üzerinde önemli etkileri olan konularda çok sayıda tartışma yaşandı. Bu konuları karşılıklı mutabakatla, azami özen ve kararlılıkla ele almamız zorunludur. Bunu göz önünde bulundurarak, 6 Temmuz Cumartesi öğleden sonra sizin evinizde buluşmamızı öneriyorum,” diye yazdı Bay Naidu, Bay Reddy'ye.

“Yüz yüze bir toplantının bize bu kritik konuları kapsamlı bir şekilde tartışma ve Andhra Pradesh ve Telangana için karşılıklı yarar sağlayan çözümlere ulaşmak için etkili bir şekilde birlikte çalışma fırsatı vereceğine kuvvetle inanıyorum. Görüşmelerimizin verimli sonuçlara yol açacağından eminim” diye devam etti mektup.

Telangana'nın ayrılması Andhra Pradesh'i ve başbakanını zor durumda bıraktı, özellikle de Haydarabad'ın ortak başkent olduğu 10 yıllık dönem sona ererken.

Andhra Pradesh'in henüz bir eyalet başkenti yok. Bay Naidu'nun Amaravati projesi, selefi Jagan Mohan Reddy'nin tedarik hatlarını kesmesinin ardından beş yıldır durduruldu.

Daha da önemlisi, K Chandrasekhar Rao'nun Bharat Rashtra Samithi'nin Telangana'da yenilgisi, Bay Naidu'ya komşu eyaletteki konumunu güçlendirme fırsatı sağlıyor. On yıldır Andhra Pradesh'ten oluşturulan yeni eyalette partisini kurmak için mücadele eden TDP lideri için bu, kaçırılmayacak kadar büyük bir fırsat.

Bu, Bay Reddy için politik olarak hoş olmayacak bir durum yaratıyor. Ancak iki politikacı birbirini bunun için çok iyi tanıyor. Kongreye katılmadan önce Bay Reddy, Telugu Desam Partisinin bir üyesiydi ve Bay Naidu'nun yakın sırdaşıydı.

Revanth Reddy'nin hapse girmesine neden olan 2015 seçim sahtekarlığında, Bay Naidu'nun, aday gösterilen bir milletvekiline elçi olarak davranarak ondan TDP'ye oy vermesini istediği söylendi. Bay Reddy'nin bir milletvekiline Rs 50 lakh teklif ettiği iddiasıyla filme alındı.

Reddy aynı zamanda farklı partilerden arkadaşlar edinmesiyle de ün kazandı. Bir hafta süren Delhi ziyareti sırasında parti şefi JP Nadda da dahil olmak üzere bir dizi BJP lideriyle tanıştı. Narendra Modi'nin Mart ayında eyaleti ziyareti sırasında Başbakan'a karşı dostça muamelesi ve “Bada bhai (ağabey)” konuşması heyecan yaratınca Reddy, devletine yardım etmek için herkesle dostane ilişkiler sürdürmesi gerektiğini söyleyerek bunu açıkladı. yardım etmek için büyüyün.